Børnehjælpsdagen: Selvfølgelig kan man få succes, trods en svær barndom som anbragt! 

 
 
 
 
astrid_krag_pressebillede_1000x650.jpg
 
 
 
 
 
 

Børnehjælpsdagens Lillebrorpris 2021 og Børnehjælpsprisen 2021 blev i dag uddelt af den danske hjælpeorganisation. Social- og ældreminister Astrid Krag overrakte priserne, som en hyldest til de potentialer og ressourcer, som alle anbragte børn og unge har!

 
 
 
 

Organisationen Børnehjælpsdagen stod den 19. august bag en revitaliseret ny prisuddeling - med et ønske om fokus på et positivt syn omkring anbragte børn og unge. Prisuddelingen afspejler anbringelsesområdets to sider: 

 

En Lillebrorpris, der hylder en ung anbragt og en Børnehjælpspris, der hylder, de ildsjæle der er omkring de anbragte. De to priser blev overrakt til prismodtagerne af social- og ældreminister Astrid Krag.

 

Lillebrorprisen 2021 gik til 25-årige Fransiska Mannerup fra København. Hun blev anbragt som 2-årig og har - trods alle odds og en svær opvækst - opnået en lang række personlige og faglige mål. Læs mere om hendes fantastiske udvikling her

 

Børnehjælpsprisen 2021 gik til 45-årige Gitte Mai Mostel fra Hundested. Hun er leder på det opholdssted, Home, hvor hun selv blev anbragt som ung. I dag er hun en stor støtte for opholdsstedets unge - og har særligt fokus deres uddannelse. Læs om hendes store støtte til anbragte børn og unge.

 

Med priserne følger 10.000 kroner til hver modtager samt et flot canvas, skabt af den amerikansk-basilianske kunstner Romero Britto.

 

Inspirerende succeshistorier

Børnehjælpsdagen arbejder med at styrke de sociale og personlige kompetencer hos anbragte børn og unge i Danmark. Målet er at give dem bedre forudsætninger for at komme i uddannelse og arbejde - og dermed få et selvstændigt voksenliv.

 

Alle Børnehjælpsdagens indsatser tager afsæt i positiv psykologi, forskningsområdet, der fokuserer på menneskers psykiske sundhed og trivsel. Når man mikser det med de store potentialer og mange ressourcer, som alle anbragte børn og unge indeholder, skaber det succeshistorier! Det er de individuelle små succes'er, der er med til at skabe øget handlekraft, -tillid og handleevne hos hver enkelt anbragt ung!

 

Børnehjælpsdagens revitalisede prisuddeling understøtter dette positive sigte.

 

Prisuddelingen bringer lys på de vigtige succeshistorier, som kan inspirere og motivere - både de unge, der ønsker at skabe sig et godt voksenliv og alle dem, der ønsker at forbedre vilkårene for udsatte børn og unge i Danmark.

 

Aktuelt er ca. 13.500 børn og unge anbragt uden for hjemmet i Danmark - repræsenteret i hver eneste kommune i landet. 

 

KORT OM DE TO PRISER:

 

Børnehjælpsdagens Lillebror Pris - Årets indsats
Tildeles en anbragt eller tidligere anbragt, som har gennemgået en positiv udvikling og/eller har taget ejerskab over eget liv. Læs mere her

 

Børnehjælpsprisen - Årets støtte
Tildeles en person, som har ydet en ekstraordinær indsats for et eller flere anbragte børn eller anbringelsesområdet generelt. Læs mere her

 

Børnehjælpsdagens priskomité udpeger de to prismodtagere på baggrund af indstillinger fra offentligheden.
 

 
Astrid_Krag_600x350.jpg
 

Social- og ældreminister Astrid Krag stod for velkomsttale samt overrækkelse af priser til Børnehjælpsdagens prisuddeling 2021 på Nationalmuseet i København, den 19. august.

 
 
 

Vedhæftede filer

1_Boernehjaelpsdagens_prisuddeling_2021_foto_Kim_Agersten.jpg
2_Boernehjaelpsdagens_prisuddeling_2021_foto_Kim_Agersten.jpg
3_Boernehjaelpsdagens_prisuddeling_2021_foto_Kim_Agersten.jpg
4_Boernehjaelpsdagens_prisuddeling_2021_foto_Kim_Agersten.jpg
5_Boernehjaelpsdagens_prisuddeling_2021_foto_Kim_Agersten.jpg
6_Boernehjaelpsdagens_prisuddeling_2021_foto_Kim_Agersten.jpg
7_Boernehjaelpsdagens_prisuddeling_2021_foto_Kim_Agersten.jpg
8_Boernehjaelpsdagens_prisuddeling_2021_foto_Kim_Agersten.jpg
9_Boernehjaelpsdagens_prisuddeling_2021_foto_Kim_Agersten.jpg
10_Boernehjaelpsdagens_prisuddeling_2021_foto_Kim_Agersten.jpg
11_Boernehjaelpsdagens_prisuddeling_2021_foto_Kim_Agersten.jpg
 
 
 

Billedtekster:

FOTO 1: Social- og ældreminister Astrid Krag holder velkomsttale.

FOTO 2: Børnehjælpsdagens direktør Ina Thorndahl byder velkommen.

FOTO 3: Indlæg om craft-psykologi og foretagsomhed ved psykolog Anne Kirketerp.

FOTO 4: Fransiska Mannerup (i midten) modtager Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2021. Ministeren overrækker prisen sammen med Børnehjælpsdagens direktør, Ina Thorndahl (th.)

FOTO 5: Gitte Mai Mostel modtager Børnehjælpsprisen 2021. Ministeren overrækker prisen sammen med Børnehjælpsdagens direktør, Ina Thorndahl (th.)

FOTO 6: De to prismodtagere Fransiska Mannerup (tv.) og Gitte Mai Mostel (th.)

FOTO 7: Ministeren med de to prismodtagere Gitte Mai Mostel (tv.) og Fransiska Mannerup (th.).

FOTO 8: Sangerinden CeceSoul (Cecilie) - også kendt som den ene halvdel af duoen Smokey Eyes, der kom på 4. pladsen i X Factor 2020. Cecilie har selv været anbragt som barn og fået glæde af flere af Børnehjælpsdagens tilbud/arrangementer.

FOTO 9: CeceSoul (Cecilie) sammen med Morten = Smokey Eyes.

FOTO 10+11: Publikum i den smukke festsal på Nationalmuseet i København.

 

FOTO KREDITERING: KIM AGERSTEN.

 
 
 
 

FAKTA OM ORGANISATIONEN BØRNEHJÆLPSDAGEN

Børnehjælpsdagen arbejder med at styrke anbragte børn og udsatte unge i Danmark. Hjælpeorganisationen står bag en lang række indsatser, der opruster de unge menneskers sociale og personlige kompetencer, så de får bedre forudsætninger for at mestre deres eget liv. Hvert år får mellem 8-10.000 børn og unge på børnehjem og i plejefamilier direkte glæde af Børnehjælpsdagens arbejde. 

 

Læs mere på bhd.dk og facebook.com/bornehjaelpsdagen

 
 
 
Kontaktinformation

Sylvia Emilia Blazejowski

Pressechef i Børnehjælpsdagen

D: 3530 9310 M: 2682 8923

sb@bhd.dk - www.bhd.dk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon