Nordfyns Kommune
 
 
Nyhedsbrev 2. juli 2021
 
 
 
 
COLOURBOX6222536.jpg
 
 
 
 

God sommer til virksomheder og samarbejdspartnere!

 

Sommeren er over os, og alt tyder på, at vi er på vej tilbage til en hverdag med mindre corona - og dermed til en mere velkendt  hverdag.

 

En stor del af virksomheder på Nordfyn har været udfordret af corona. For andre har situationen nærmest været uændret, eller der er ligefrem oplevet fremgang. Hvad enten man tilhører den ene, anden eller tredje kategori, så er den stabilitet og forudseelighed, som hverdagen repræsenterer, noget at se frem til.

 

Corona har også givet os meget god læring både i den kommunale verden og efter hvad vi hører også i den private sektor. I kommunerne har vi lært at udnytte mulighederne i videomøder, så vi ikke altid behøver at sidde fysisk over for dem, vi holder møde med. Det sparer tid og penge, og de erfaringer tager vi med ind i den nye hverdag på den anden side af Corona.

 

Selv om sommeren er lige uden for døren, så er den gode erhvervsservice her stadig sommeren over, og Task Force Erhverv er fortsat kontaktbar i sommerperioden.

 

Vi takker for et rigtig godt samarbejde i de forgangne måneder og ser frem til at fortsætte samarbejdet på den anden side af sommerferien.

 

Med ønsket om en god og velfortjent sommerferie til alle.

 
 
 
 

Morten Andersen
Borgmester

Morten V. Pedersen

Kommunaldirektør

 
 
 
 
 
 
 
 
 
lunde vognmandsforretning.jpg
 

Nordfyn satser på eldrevne renovationsbiler


Nordfyns Kommune indfører eldrevne køretøjer til renovationskørsel og bliver efter alt at dømme den første landkommune til at gå den vej. Indfasningen af de eldrevne køretøjer sker løbende, og fra 2024 skal en elbil være i fuld drift. Det er konsekvensen af Teknik- og Miljøudvalgets beslutning, når den nye renovationskontrakt træder i kraft i 2022.

 

I Nordfyns Kommunes seneste udbud af opgaven med at indsamle affald fra de private husstande er der taget stilling til grøn omstilling. I udbuddet er der stillet krav om, at der senest 1. juli 2024 skal være en elbil i fuld drift, og senest 1. juli 2025 skal mindst to elbiler være i fuld drift. Alle øvrige renovationskøretøjer skal fra 5. september 2022 køre på 2. generations biodiesel.

 

Læs historien

 
 
 
 
 
 
odden.jpg
 

Søndersø: Byggeriet af ny curlinghal er i gang


Mandag den 28. juni blev første spadestik taget til Fyns første dedikerede curlinghal. Hallen får placering i Søndersø ved siden af Søndersø Hallerne, tæt på Søndersø Skolen og Nordfyns Gymnasium. 

 

Bag opførelsen af curlinghallen står investoren Joel Ostrowski og samrarbejdspartneren Lasse Damm. De har begge fra barnsben spillet curling på højt plan og fik sammen ideen om at skabe Fyns første "rigtige" curlinghal. 

    Joel Ostrowiski siger: - Vi vil gerne give noget tilbage til den sport, som har givet os en masse fantastiske oplevelser i ind- og udland. Vi vil gerne være med til at bygge sporten op fra bunden med en masse yngre mennesker og give dem de samme oplevelser, vi selv havde som unge. På længere sigt håber vi, at vi kan være med til at lægge bunden til en ny generation af elitespillere, der kan gøre sig internationalt.

 

Ifølge planen skal hallen stå færdig i juni 2022 og ventes dermed klar til sæsonstarten midt i august. 

 

SE VIDEO:

https://www.facebook.com/nordfynskom/posts/1787554378058165

 
 
 
 
 
 
Fyrtårn sol og sommer.png
 
 
 
 

Virksomhedsservice virker - også om sommeren...

 

Trods mindre bemandet henover sommeren vil Virksomhedsservice stadig være at træffe. Tøv derfor ikke med at kontakte os, hvis du har brug for sparring, vejledning eller hjælp til rekruttering af nye medarbejdere.

 

I foråret har vi kunnet registrere en stigning i antallet af voksenlærlingeaftaler inden for en række fagområder. Vi har også set øget efterspørgsel efter medarbejdere inden for et bredt felt af brancher. Det er en udvikling, som vi er meget glade for.

 

Kan du som virksomhed bruge medarbejdere, der ikke behersker dansk til fulde, men som kan begå sig på engelsk i skrift og tale, så har vi i øjeblikket kontakt til jobsøgende inden for den kategori. De vil kunne arbejde i funktioner som: 

 • Bygningskonstruktør
 • Teknisk tegner
 • Rengøringsmedhjælper
 • Medhjælpende i restaurationsbranchen

Kontakt os meget gerne og hør nærmere om mulighederne.

 

Virksomhedsservice, Jobcenter Nordfyn

 
 
 
lukket samkopieret 2.jpg

Foto: Henrik Fagerberg, adm. direktør i ScanDrums A/S, er både glad og stolt over at modtage årets miljøpris. T.v. ses formand for Teknik- og Miljøudvalget Anders Thingholm

 

Årets miljøpris går til ScanDrums A/S


ScanDrums A/S får Nordfyns Kommunes miljøpris 2021 for sin indsats for at gøre genbrug af emballage til en sundt og bæredygtigt forretningskoncept. 

 

Det stod klart på årets generalforsamling i Nordfyns Erhverv og Turisme, hvor prisen igen blev uddelt. ScanDrums er, sammen med søsterselskabet AB Anders Hillertz i Sverige, Nordens førende leverandør af industriel emballage i plast og stål, til brancher inden for Fødevare-, Kemi-, Medicinal- og Farligt affald m.fl.

Henrik Fagerberg, ejer og adm. direktør i ScanDrums A/S, fortæller;

     -  ScanDrums blev grundlagt helt tilbage i 1976 med genbrug for øje. Derfor har bæredygtige løsninger og ansvarlighed i forhold til forbrug fra starten været en del af vores DNA. Det er fantastisk at se både nye og gamle medarbejdere tro på sagen, og dag ind og dag ud arbejde for at fremme bæredygtige og cirkulære løsninger, fortæller Henrik Fagerberg.

 

Læs pressemeddelelsen

 
 
 
 
 
 
Vild kommune.png
 

Nordfyn bliver vildere, og du kan hjælpe med...


Nordfyns Kommune har tilmeldt sig Miljøstyrelsens konkurrence #DKVild om at blive Danmarks Vildeste Kommune. Det har vi gjort, fordi naturen i Danmark har haft trange kår i mange år - også på Nordfyn. På landsplan ses en kraftig tilbagegang for mange arter, fx sommerfugle.

 

Som kommune er vi allerede i gang og forsøger at give inspiration til løsninger, der kan forbedre biodiversiteten i kommunen.

Men også landbruget er godt på vej. Stadig flere landmænd sår skæve hjørner i markerne til med blomster, samler markstenene i dynger eller ligger afklip fra læhegnet langs hegnene for at skabe flere og bedre levesteder for dyrelivet, både det krybende, kravlende og flyvende.

Vi vil gerne i kontakt med nordfynske landmænd, som har gang i de gode tiltag. På den måde kan vi hjælpe med at give ideerne videre til andre, som også gerne vil i gang.

 

Alle kan gøre en forskel

Det er ikke kun landmændene, der kan gøre en forskel. En del erhverv har adgang til græsstykker, som måske også kan vedligeholdes på en måde, der tilgodeser biodiversiteten. Har i gang i et sådant eller lignende projekt, så vil vi rigtig gerne høre om det.

 

Hvis du har brug for inspiration til, hvordan du bidrager til at øge biodiversiteten på din ejendom, eller hvis du allerede har gang i et projekt, som du gerne vil vise frem, så kontakt os meget gerne på teknisk@nordfynskommune.dk

 
 
 
 
 
 
penge-2.jpg

Køkkenleder Karina Birkedahl Gertz og Rengøringsansvarlig Mette Bøgeholm fra Nislevgård modtog Rummelighedsprisen på skolens vegne. Prisen blev overrakt af formand for Arbejdsmarkedsudvalget Kim Johansen.

 

Nislevgård Efterskole får pris for sin rummelighed

 

Nislevgård Efterskole modtager Nordfyns Kommunes sociale virksomhedspris for sin store indsats for at hjælpe ledige ind på arbejdsmarkedet. Netop den indsats har der været ekstra brug for under corona-pandemien.

 

På Nordfyns Erhverv og Turismes generalforsamling den 10. juni 2021 modtog Nislevgård Efterskole årets virksomhedspris. Efterskolen har midt i en coronatid fundet overskud til at hjælpe ledige på vej på arbejdsmarkedet blandt andet ved at tilbyde dem praktikforløb på arbejdspladsen.

 

Med Virksomhedsprisen følger et kunstværk - et maleri, udført af Malene Hammershøj, Bogense.

 

Læs historien

 
 
 
 
 
 
 

Udbud på vej i Nordfyns Kommune

 

De kommende måneder frem mod årsskiftet har vi en række større og mindre opgaver, der kommer i udbud. Opgaverne varierer bredt og omfatter både bygnings- og anlægsopgaver.

 

For bygningsmasse vil der bla. være opgaver med tagrenovering, vinduesudskiftninger, diverse reparations opgaver m.m.

 

Af større opgaver kan nævnes:

 • Tagrenovering på Sletten Skole, afd. Nordvest
 • Vinduesudskiftning på Havrehedskolen
 • Vinduesudskiftning på Sønderskolen
 • Vinduesudskiftning på Bogense Skole

Af anlægsopgaver kan nævnes:

 • Parkeringsplads i Bogense
 • Fortovsrenovering
 • Broreparationer

Der er travlhed rundt omkring på Nordfyn, men vi håber, at også de kommunale projekter får en plads i ordrebøgerne. Hvis I er interesseret i specifikke opgaver eller har plads i kalenderen, er I alt tid velkommen til at kontakte os for nærmere information om, hvilke opgaver der er på vej i udbud, og hvornår det konkret sker.

 

Kontakt til: Drift-afdelingen, faglig koordinator Morten Grønvald, mgroen@nordfynskommune.dk, mobil 92 43 94 56

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Task Force Erhverv

Telefon: 20 46 08 28

Mail: mgr@nordfynskommune.dk