Spisebordsstol i lækker flet fra Mater
16. april 2018

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny shaker-stol designet af dansk arkitekt:

 

Den klogeste stol

omkring bordet

 
 
 
 

Alle overflødige detaljer er skåret væk på den nye spiseborddsstol, Nestor, fra Mater. Til gengæld er der brugt stor energi på at skabe et usædvanlig komfortabelt og langtidsholdbart design.

 
 
 
 
 

Spisebordsstol, Nestor

Design: Tom Stepp, FSC-certificeret bøg. H 76 x b 57 x d 53 x sh 44 cm. DKK 4.000

 
 
 
 

"De møbler, vi vælger at omgive os med, siger noget om os. Og hvis du vælger Nestor, viser det, at du sætter pris på de ægte værdier og et enkelt, overskueligt liv uden for meget overflod."

 

Sådan lyder det fra Tom Stepp, der har designet Maters nye spisebordsstol, Nestor. Ordet Nestor betyder 'den ælste og – underforstået  den klogeste', hvilket passer godt til netop denne stol. Her er nemlig arbejdet usædvanligt grundigt med alt fra konstruktion over design til materialer.

Det brede armlæn matcher ryglænets bue og giver en stor flade at hvile armen på, hvilket øger komforten. Ryglænet er bøjet så tilpas meget, at det giver en overraskende behagelig siddestilling. Sædet af flet er både en reference til den gamle shaker-tradition, samtidig med at det fjedrende materiale gør stolen rar at sidde på – også til de lange, hyggelige middage.


Tom Stepp er uddannet arkitekt, men har også en baggrund som både bygningskonstruktør og bygningstekniker. Den tekniske baggrund har han brugt til at skabe et særdeles stabilt og stærkt møbel, hvor ikke en eneste millimeter er tilfældig. 

 

Bæredygtigt fokus giver god fornemmelse i maven
Tidligere har den danske arkitekt designet for bl.a. Fredericia, Cph Lighting og Normann Copenhagen. Men det er første gang, Tom Stepp får et møbel i produktion hos et firma med så gennemgribende fokus på etik og bæredygtig produktion som Mater. Og det giver en god fornemmelse i maven:

"Det har været lærerigt for selv en garvet designer som mig at få indblik i deres strenge krav til selv de mindste detaljer i produktionen. Mater går op i ordentlige materialer og et minimum forbrug, og det er vigtigt, at vi som designere også tager ansvar for at sætte så lille et aftryk på miljøet som muligt," siger Tom Stepp.

 

Stellet på Nestor er af FSC-certificeret bøg. Sædet er håndflettet i bæredygtigt hamp (naturfarvet) eller 100 % hør (sort).

 

 

Spisebordsstol, Nestor

Design: Tom Stepp, FSC-certificeret bøg. H 76 x b 57 x d 53 x sh 44 cm.

Fås sirkagrå bøg med naturfarvet gjordeflet af naturlig hamp eller sort med sort gjordeflet af 100 % hør.

DKK 4.000

Nestor er i butikkerne slut april.

 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Alle højtopløselige billeder fra Mater kan downloades på fdaylife.dk.

Har du spørgsmål til produkterne, eller ønsker du at låne produkter til styling, bedes du kontakte Anja Hellberg hos FRIDAY på tlf. 2858 8076 eller anja@fday.dk.

 

 
 
 
 
 
 

Dansk design skabt til et langt liv

 

Mater er stiftet af CEO Henrik Marstrand i 2006 ud fra en vision om forene god etik med smukt design og sublimt håndværk. Den ambitiøse, bæredygtige tilgang til produktionen er i dag en del af den danske virksomheds stærke DNA. I samarbejde med både etablerede designnavne og nye talenter kombinerer Mater highend-møbler og belysning med arbejdsmetoder, der støtter mennesker, miljø og lokale håndværkstraditioner.
Maters æstetik har klare referencer til skandinavisk minimalisme, og alle design er produceret efter bæredygtige metoder og med fokus på miljøvenligt materialevalg. Mater forhandles i 40 lande verden over.

Se mere på materdesign.com.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FRIDAY -  Bredgade 25 F, 5. sal  - 1260 København K