BØRNENES IT-FOND 2021: UDTALELSER

 
 
 
 
astrid_krag_pressebillede_1000x650.jpg
 
 
 
 

BØRNENES IT-FOND 2021: UDTALELSER

 
 
 
 

"Computeren er sådan en basis ting, som vi fleste tager for givet - men den er en ret stor ting for vores unge. Set i lyset af, at vores samfund er indrettet, så alt foregår digitalt, glemmer vi ofte, at ikke alle har råd til at være en del af den konstellation. For vores unger har disse computere fra Børnenes IT-Fond gennem årene været et nødvendigt hjælpemiddel i forhold til både skole, lektier og sociale formål, fortæller socialpædagog Ado Semanic fra Kollektivet Hunderup i Bramming.

 

"De unge har behov for at kunne være på lige fod med andre unge. Ofte har de været nødt til at låne en computer hvilket har fået dem til at føle sig anderledes og udstillet. Børnenes IT-Fond har i den forbindelse gjort en vigtig og positiv forskel. Vores unge viser ofte tydeligt fremgang i både skoleværing og aftaler med andre unge efter de har fået en computer", fortæller socialpædagog Aksel Thor Preisler Skovgaard fra 

Favrskov Børne og Ungecenter, afd. Åhuset i Favrskov.

 

"De af fleste vores piger har fået en computer fra Børnenes IT Fond. De bruger dem hver dag, både i skoleregi og også til "bare" at kunne trække sig på værelset, lave deres lektier, sende mails og følge med i beskeder fra deres forskellige skoler. Det har stor betydning, at de unge har fået deres egen computer, da de ofte ikke må eller kan tage deres skolecomputer med sig hjem", forklarer socialpædagog Pernille Søgaard fra opholdsstedet Sæterhuset i Helsinge.

 

"Børnenes IT-Fond gør en ubeskrivelig forskel for de unge. I de fleste tilfælde er det deres eneste mulighed for at kunne få en computer. De unge er virkelig taknemmelige. Ofte hører jeg beskeden "det er den bedste gave nogensinde" eller " det bedste, der er sket i mit liv". Med en computer kan de gennemføre uddannelse på lige fod med andre samt, ikke mindst, være en del af de sociale medier", fortæller pædagogisk medarbejder Jane Winther fra Ungehuset Falster i Nykøbing Falster.

 

"Vores unge er ofte belastet med en meget dårlig og ustabil skolegang. I mange tilfælde kan det være flere år, der mangler i grundskolen, som følge af mange svære omstændigheder i deres liv. Så at vores unge har mulighed få tildelt en computer fra Børnenes IT-Fond er af uvurderlig betydning for, at de kan gennemføre skolegang - både grundskolen og eventuelt videre uddannelse", forklarer Jorun Magnusson, der er stifter af opholdsstedet Home i Hundested.

 

"Flere skoler har computere til udlån, men de må ikke tages med hjem. Det er derfor afgørende for de unges videre skolegang, at de har deres egen computer. Det betyder, at de får lettere ved at lave deres hjemmearbejde - og derved følge med i skolen. De benytter også computeren til at vedligeholde kontakten med familie, venner - og til at skabe sig et frirum på deres værelse", forklarer pædagogisk leder Helle Janner fra opholdsstedet Borgmesterbakken i Horsens.

 

"Børnenes IT-Fond gør en stor forskel. Igennem årene har mange af vores unge været heldige at modtage en computer. Det har haft en stor betydning for dem alle, nogen på det skole faglige område, nogen på det sociale område. I alle tilfælde har det været vigtigt for dem at mærke, at der er nogen der synes, at de er det værd. At de er værd at "satse" på og at der er nogen, der tror på dem", forklarer afdelingsleder Klaus Heilesen fra opholdsstedet Vædderbo i Nykøbing Mors.

 

"En af vores unge beboere har fået en super god bærbar computer fra Børnenes IT-Fond. Den faldt virkelig på "et tørt sted". Computeren har hjulpet den unge mand i forbindelse med skolegang og eksaminer. Selve computerens kvalitet og ydeevne ligger langt over det basale behov. Det har betydet, at computeren også bruges til spil - som jo så støtter den unge socialt", fortæller pædagog Steen Hoffmann fra opholdsstedet Aktiv Fritid i Silkeborg.

 

Vi har i de seneste 10 år modtaget computere til vores udskolingselever fra Børnenes IT-Fond. Med en computer har vores elever de samme muligheder for aktuel indlæring som jævnaldrende unge, der ikke er anbragt. Da vores elever oftest er anbragt væk fra deres oprindelige miljø, giver computeren også mulighed for at opretholde relationer, der ellers ville gå tabt", forklarer skolepædagog Mads Beicker Olsen fra den interne skole på behandlingshjemmet Nebs Møllegård i Jystrup.

 

Vi oplever, at mange kommuner ikke bevilliger it-udstyr. Derfor er det en stor hjælp, når de unge modtager en computer fra Børnenes IT-Fond. Pigerne anvender f.eks. 

computerne til videreuddannelse, HF, Gymnasiet, men også til at vedligeholde kontakt med netværk og venner uden for ungecenteret, hvilket vi ser som noget særlig vigtig. Det kan f.eks. være i forbindelse med fritidsaktiviteter", forklarer afdelingsleder Signe Drachmann fra Fårupgård Ungecenter, afd. Pigernes Hus i Vejle.

 

"Flere af vores børn har modtaget en computer fra Børnenes IT-Fond. Det betyder, at de kan være på lige fod med deres kammerater. Dette især når de i grupper skal lave skolearbejde, lave lektierne derhjemme og bare være med i det almindelige liv, der i dag stiller implicitte og eksplicitte krav til moderne teknologi. Vi lever i et samfund hvor det ikke kun er belejligt, at have en computer. Det er en nødvendighed", fortæller pæd.koordinator Trine Kabelka fra Rønshoved Skolehjem i Kruså.

 

Vi er yderst taknemmelige for Børnenes IT-Fond. Skansens mål er uddannelse. Dermed går alle vores unge mennesker i et skoletilbud og derfor opstår manglen på computere. Alt skolearbejde foregår på PC. De unge i vores målgruppe er allerede marginalisere og bliver derfor mere normaliserede, når de møder op på skole eller uddannelse med deres egen PC. Som alle andre!", forklarer socialpædagog Kirsten Friis fra Ungecentret Skanderborgvej, afd. Skansen i Aarhus. 

"Vi har i løbet af de sidste par år modtaget to computere til to forskellige børn fra Børnenes IT-Fond. Vi kan sige, at det for begges vedkommende har haft en positiv betydning. Dette er både, når det gælder skole samt skolearbejde - og i fritiden, hvor computerne er medvirkende til, at de kan danne relationer til andre børn. Derudover bruger de dem til at Skype med biologisk familie, hvilket muliggør en tæt kontakt", fortæller plejemor Helle Dalsgaard fra Sønder Omme.

 

"Computeren til vores plejebarn har haft stor betydning. Hun har blandt andet brugt den til at være i kontakt med venner og familie på Grønland. Den bliver også brugt flittigt til skolebrug. Det er rigtig godt, at hun kan have en pc, der er hendes personlige computer", fortæller plejemor Doris Præstekær fra Løkken.

 

"Vores to plejedrenge har stor glæde af deres computer til deres daglige skolearbejde. De er så taknemlige for at have fået så fine computere til eget brug. De er på lige fod med de andre fra klassen i og med, at de bare kan tage deres helt egen computer op af skoletasken. Det er så godt", fortæller plejemor Lona Larsen fra Middelfart.

 

"Vores plejedatter er retarderet og har diverse diagnoser. Til trods for dette har hun haft meget nytte af den computer, som hun har fået fra Børnenes IT-Fond. Hun elsker at kigge på billeder fra ferie, ture, aktiviteter på skolen osv. På skolen har de haft et vikinge-projekt, og der har vi hjulpet hende med at finde sider og printet tegninger ud, som hun kunne farve. Derudover er det lykkedes at hjælpe hende med at Skype bl.a. med sin mormor", fortæller plejefar Jan Vinholt fra Tappernøje.

 

"Vi er yderst taknemmelige for den computer, som vores plejebarn har fået fra Børnenes IT-Fond. Han er meget glad for at have sin egen computer, og han bruger meget tid ved den. Han anvender den dagligt til skolearbejde og når han spiller, snakker han med andre unge ude i den store verden. På den måde får han trænet sit engelsk. Han tegner meget og finder også meget inspiration på computeren", fortæller plejeforældrene Lone og Bent Jensen fra Spjald.

 

"Vores plejedreng er mega glad for sin bærbar fra Børnenes IT- Fond. Den er til stor hjælp med lektierne på skolen. Han nyder også at spille med vennerne. Så han er blevet mere glad i hverdagen, da han også er én, der kan være mere med - både i skolen og blandt vennerne", fortæller plejemor Lisbeth Hosbond fra Nørresundby.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

FAKTA OM ORGANISATIONEN BØRNEHJÆLPSDAGEN

Børnehjælpsdagen arbejder med at styrke anbragte børn og udsatte unge i Danmark. Hjælpeorganisationen står bag en lang række indsatser, der opruster de unge menneskers sociale og personlige kompetencer, så de får bedre forudsætninger for at mestre deres eget liv. Sidste år fik 9.404 børn og unge på børnehjem og i plejefamilier direkte glæde af Børnehjælpsdagens arbejde. 

 

Læs mere på bhd.dk og facebook.com/bornehjaelpsdagen

 
 
 
Kontaktinformation

Sylvia Emilia Blazejowski

Pressechef i Børnehjælpsdagen

D: 3530 9310 M: 2682 8923

sb@bhd.dk - www.bhd.dk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon