Pressemeddelelse

Pressemeddelelse 22. november 2018
 
 
 
 
 
 
 
 

Kulturfjorden skrumper igen

 
 
 
 

Kulturkalenderen "Kulturfjorden" udkommer nu kun to gange om året

 
 
 
 
 
 
 
 

Gennem mange år har kulturkalenderen været husstandsomdelt i hele kommunen hvert kvartal. På grund af stigende omkostninger til blandt andet distribution blev der i 2018  skåret ned tre udgivelser fremfor fire. Fra 2019 nøjes man med to årlige udgivelser som konsekvens af kommunens budget.

 

- Politikerne valgte at fjerne 50.000 kr. i budgettet, med opfordring til at henlede borgerne på eksistensen af den elektroniske udgave, påpeger souschef Jens Lykke fra kommunens kulturafdeling, der sammen med Mariagerfjord Bibliotekerne har ansvaret for både hjemmeside og blad.

 

- Vi fornemmer, at både kulturarrangører og borgere er glade for begge platforme, men økonomien taget i betragtning er der kun et håndtag at trække i, nemlig en besparelse på bladdelen, fortsætter han. 

 

Folk bliver bedre til at navigere på nettet, men den trykte udgave appellerer fortsat til en stor del af kulturbrugerne. Bladet er ikke kun en kalender men også et medie, hvor der indgår artikler med gode historier fra kulturlivet i kommunen. Desuden har blandet andet kulturskolen sin brochure med som et indstik i bladet, hvilket fortsat vil være tilfældet i forårsudgaven, der udkommer i slutningen af februar og omfatter arrangementer frem til sommer. I august vil et nyt blad være på gaden med efterårets aktiviteter.

 

- Vi lægger vægt på, at det vi sender ud i folks postkasser er et kvalitetsprodukt, så derfor vil vi hellere lave to gode udgaver end tre halvgode, slutter Jens Lykke.

 

Udover et kommunalt tilskud, der i 2019 er reduceret til 120.000 kr., finansieres bladet af tilskud fra de to provstier samt sponsorat fra Jutlander Bank. Desuden bidrager Himmerlands Teater og GASmuseet med faste tilskud. Hjemmesiden www.kulturfjorden.dk finansieres af Mariagerfjord Bibliotekerne, der også er med til at drive www.himmerlandsbilletten.dk, der er en service til arrangører, der har billetsalg til koncerter og foredrag.

 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Jens Lykke, jelyk@mariagerfjord.dk, telefon: 97113505

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mariagerfjord Kommune

Nordre Kajgade 1 | 9500 Hobro | Tlf: 97 11 30 00 | raadhus@mariagerfjord.dk

 
Social media icon Social media icon Social media icon