Pressemeddelelse 17. november 2018
 
 
 
 

Ny informationsindsats skal hjælpe danskerne til at handle trygt på nettet

 
 
 
 

De fleste nethandler går godt, men det sker, at forbrugerne støder på problemer. Regeringen lancerer i dag en vedvarende informationsindsats under overskriften "Nethandel #heltsikkert". 12 myndigheder og offentlige institutioner står bag, herunder Forbruger Europa, som er Europa-Kommissionens klagecenter i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

 
 
 
 

Informationsindsatsen skal blandt andet hjælpe danske forbrugere med at undgå snyd, kopivarer og farlige produkter. Hos Forbruger Europa, som hjælper forbrugere med klagesager mod erhvervsdrivende i EU, Norge og Island, er det særligt abonnementsfælder, uønskede forsendelser, fuphjemmesider og kopivarer, der modtages klager over.

 

På "Nethandel #heltsikkert" samles myndighedernes gode råd til sikker nethandel. Som led i informationsindsatsen vil myndighederne løbende lancere forbrugerinformation om sikker nethandel.

 

Informationsindsatsen er en del af de initiativer, som skal sikre danskerne en nem og sikker nethandel, i regeringens forbrugerpolitiske strategi "Forbruger i en digital verden."

 

Hvem står bag?

12 myndigheder og offentlige institutioner står bag "Nethandel #heltsikkert": Det Kriminalpræventive Råd, Digitaliseringsstyrelsen, Forbruger Europa, Forbrugerombudsmanden, Fødevarestyrelsen, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Lægemiddelstyrelsen, Patent- og Varemærkestyrelsen, Rigspolitiet, Sikkerhedsstyrelsen, Toldstyrelsen og Skattestyrelsen.

 

"Nethandel #heltsikkert" findes på forbrug.dk, der er samlingspunkt for den offentlige forbrugerinformation. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen står bag siden.

 

Find de gode råd på "Nethandel #heltsikkert"

 
 
 
 
Kontaktinformation

For yderligere information kontakt kommunikationsmedarbejder Ditte Juul Reder på telefon 41 71 50 75 eller djr@forbrugereuropa.dk

 
 
 
 

Du får denne pressemeddelelse, fordi du tidligere har givet samtykke til, at vi må sende det til dig. Ønsker du at ophæve dit abonnement, kan du gøre det herunder.

Se Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens privatlivspolitik

 
Afmeld pressemeddelelser fra Forbruger Europa
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon