Pressemeddelelse
11. december 2018
 
 
 
 
 
 

Udbud øger krav til private leverandører af hjemmehjælp

 
 
 
 

Opgaven med at levere personlig og praktisk hjemmehjælp til Gentoftes borgere har været i udbud. Fra 1. juni 2019 fordeles opgaven på færre leverandører, der i samarbejde med kommunens hjemmehjælp skal sikre højere kvalitet for borgerne.

 
 
 
 

Personlig og praktisk hjemmehjælp har netop været i udbud i Gentofte Kommune. Udbuddet skal være med til at øge kvaliteten af den hjælp og pleje, som kommunen for eksempel tilbyder ældre borgere.

 

Det fortæller afdelingschef i Pleje og Sundhed i Gentofte Kommune, Lone Jørgensen:

 

- I disse år oplever vi stigende krav til, hvad den enkelte hjemmehjælper skal løse af opgaver. Gennem udbuddet har vi øget kravene til medarbejdernes faglige uddannelsesniveau hos vores private leverandører og sætter fremadrettet endnu mere fokus på samarbejde og fælles kompetenceudvikling.

 

Vinderne af udbuddet er PUKs Hjemmehjælp, der allerede leverer hjemmehjælp til kommunens borgere, og CURA Pleje, der kommer til som ny samarbejdspartner. De to leverandører vil begge tilbyde både praktisk og personlig hjælp, og Gentofte Kommune håber, at det vil være med til, at borgerne får besøg af færre forskellige medarbejdere i deres hjem.

Udover de to private leverandører kan borgerne som hidtil få hjemmehjælp fra Gentofte Kommune.

 

Uændret hjemmehjælp indtil foråret

Med det private leverandørskifte skal borgere, der i dag modtager hjemmehjælp fra en anden privat leverandør end PUKs Hjemmehjælp, vælge ny leverandør af hjemmehjælp i det nye år.

Derimod vil borgere, der allerede modtager hjemmehjælp fra PUKs Hjemmehjælp eller Gentofte Kommune, fortsætte med at modtage hjemmehjælp som hidtil.

I løbet af foråret 2019 vil alle berørte borgere modtage information fra Gentofte Kommune om, hvordan man skifter leverandør, og hvordan man som hjemmehjælpsmodtager skal forholde sig.

 

Fortsat frit valg

Udbuddet af den personlige og praktiske hjemmehjælp blev besluttet i kommunalbestyrelsen i 2016 med udgangspunkt i Servicelovens regler om det frie valg på ældreområdet. Kontrakterne træder i kraft 1. juni 2019.

Borgere eller pårørende, der har spørgsmål i forbindelse med ændringen kan kontakte Pleje og Sundhed på tlf. 39 98 05 83 eller læse mere på www.gentofte.dk/hjemmehjaelp

 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Afdelingschef i Pleje og Sundhed, Lone Jørgensen tlf. 3054 0828, ljoe@gentofte.dk

Kommunikationskonsulent Frederik Stage, tlf. (dir.) 3998 3033 mobil 4012 9265, frgs@gentofte.dk