Pressemeddelelse
25. april 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Besøg jernalderlammene i Vingsted

 
 
 
 

Naturen og historien er i centrum til 'Forårsdag i jernalderen' søndag 5. maj, i Jernaldermiljøet i Vingsted. Der er aktiviteter for alle aldre og klappegaranti med de nuttede og legesyge lam og kid.

 
 
 
 

Kom og hils på de søde, legesyge jernalderlam søndag d. 5. maj kl. 10-15 i Jernaldermiljøet i Vingsted. Foto: VejleMuseerne (arkivfoto)

 
 
 
 

Livet og lyset er kommet tilbage til jernalderlandsbyen i Vingsted, og jernalderfolket er i fuld gang med arbejdet både ude og inde.

 

Kom og hjælp dem - måske blot en time, måske hele dagen. Det er op til dig! Alle husene i landsbyen er åbne fra kl. 10 til kl. 15.

 

Jernalderbønderne er i gang med arbejdet med husdyrene og markerne og de små lam hopper kåde omkring. Dyrene skal fodres, og markene skal klargøres, så vi kan få plantet en masse grønsager.

 

Måske skal nogle af fårene klippes, ulden skal sorteres, og der bliver mulighed for at øve sig i at spinde garn og væve. Træværkstedet er også åbent.

 

På høvdingens gård, Steppinggården, vil bålet være tændt, og I kan være med til at bage fladbrød, kærne smør og grutte mel. Dagen igennem vil der være lidt smagsprøver på jernaldermad, og snakken vil gå på, hvad der var vigtigt for jernaldermennesket, når foråret var godt i gang. 

 

Så kom og vær med i jernalderlivet - og tag hele familien med. Arrangementet koster 40 kr for børn og 80 kr for voksne. Billetter kan købes på forhånd via vejlemuseerne.dk/forårsdag eller kontant/Mobilepay på dagen.

 
 
 
 
 
 

Praktisk information

Forårsdag i jernalderen

Sted: Jernaldermiljøet i Vingsted, Skyttevej 12, 7182 Bredsten (Følg skiltene fra landevejen)

Tid: Søndag d. 5. maj kl 10-15

Mere info og billetter: vejlemuseerne.dk/forårsdag

 
 
 

Foto

Klik på billedet for at hente i høj opløsning

 
 
 
 
 

Kom og hils på de søde, legesyge jernalderlam søndag d. 5. maj kl. 10-15 i Jernaldermiljøet i Vingsted. Foto: VejleMuseerne (arkivfoto)

 

Jernaldermiljøet i Vingsted er Danmarks største rekonstruerede jernalderlandsby. Landsbyen er fuld af liv og aktiviteter for hele familien søndag d. 5. maj kl. 10-15 til arrangementet 'Forårsdag i jernalderen'. Foto: VejleMuseerne

 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Brit Andresen Hau
Arkæolog og formidler, Jernaldermiljøet i Vingsted
braha@vejle.dk / 2183 7414

 

Mads Laier Sørensen

Pressemedarbejder, VejleMuseerne

madms@vejle.dk / 2134 6387

 
 
 
 
 
 
 
 
 

VejleMuseerne - Spinderigade 11E - 7100 Vejle - Tlf. 76 81 31 00 - Mail: museerne@vejle.dk