Pressemeddelelse
4. september 2018
 
 
 
 

     

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Banedanmark tester på den nye bane: Hold jer fra sporet

 
 
 
 

I morgen genoptager Banedanmark test af den nye bane København-Ringsted. I den forbindelse advarer Banedanmark om, at man ikke skal krydse sporene.

 
 
 
 

Over de næste uger vil man opleve tog på den nye bane København-Ringsted. Det vil være et noget uvant syn, da banen ikke endnu er åbnet for trafik. De tog, der kører på strækningen, er testtog og kører ikke med passagerer.

 

"Vi fortsætter testen af den nye banes signalsystem. Vi ved, at der er naboer til banen og andre, som krydser banen, fordi de er vant til, at der ikke kører tog. Men det kommer der til at gøre nu - og derfor skal man på ingen måde krydse banen. Det er ikke bare ulovligt, det er også livsfarligt" siger Jette Aagard, projektdirektør for København-Ringsted.

 

Togene, der kommer til at køre på den nye bane i de kommende uger, skal alene teste banens signalsystem. De kommer kun til at køre 120 km/t.

 

"Det bliver MR-tog, som vi bruger til at teste strækningen med i denne omgang. Først senere på året vil vi køre på de helt høje hastigheder - op imod de 250 km/t, som banen er bygget til" Jette Aagard, projektdirektør for København-Ringsted.

 

Testene varer hele dage og strækker sig frem til uge 39. I slutningen af april og maj foretog Banedanmark test på strækningen med 40 km/t.

 
 
 
 
Kontaktinformation

Journalister kan kontakte Banedanmarks pressetelefon på 8234 1313