Pressemeddelelse
5. oktober 2016
 
 
 
 
 

Unity forener god akustik, design og funktionalitet i ny gipsplade

 
 

Knaufs nyeste akustiske serie, Knauf Unity, forener gipspladernes fortrinlige akustiske egenskaber med et skarpt og veldefineret look. Unitys perforeringer går til kanten, hvilket giver en ensartet ubrudt overflade. Sammen med den nemme tilgang til bagvedliggende installationer gør dette Unity ideel til byggerier, hvor fokus på funktionalitet og smukt design skal gå op i en højere enhed. Et af eksemplerne er the Wine and View bar i Helsinki Lufthavn.

 
 

Efter blandt andet at have arbejdet med en fokusgruppe bestående af arkitekter, stod designteamet hos Knauf overfor en udfordring: Hvordan forener man akustiske egenskaber med en ubrudt overflade, hvor der samtidig skal være nem adgang til installationerne bag? Løsningen: Perforering til kant og en ny overflade med veldefinerede linjer. Den nye serie af akustiklofter går under navnet Knauf Unity.

 

Erik Ipsen, design- & udviklingschef hos Knauf forklarer om baggrunden for udviklingen af Unity:

 

"En skarp, gennemgående og monolitisk overflade er førsteprioritet hos arkitekterne, når de vælger loftelementer. Det stod klart for os efter at have arbejdet med vores fokusgruppe," siger han og fortsætter:

 

"Arkitekternes ønske er vores udfordring, fordi vi ikke blot skal skabe en æstetisk flot løsning, men også skal tage hensyn til den daglige drift og vedligehold i en bygning. Loftspladerne skal være nemme at demontere, hvilket er svært foreneligt med ønsket om en glat og ubrudt overflade. Vi måtte derfor i tænkeboks, for at løfte vores akustiske lofter til et nyt niveau."

 

Designteamet udviklede Unity, der er det første systemloft i gips, som har perforeringer helt ud til kanten. Det æstetiske udtryk med den ubrudte og stilrene overflade er sikret gennem polerede og skarpe kanter, samt et skinnesystem, som enten kan være skjult eller forsænket i konstruktionen.

 

"Med Unity har vi fulgt arkitekternes ønske om det monolitiske og skarpe design. De tre forskellige slags perforeringer og monteringsmuligheder gør det muligt at lege med de helt små elementer i designet og skabe dybde i rummet," siger Erik Ipsen.

 

Unity får endnu stærkere akustiske egenskaber

 

Det nye design har forbedret gipspladernes akustiske egenskaber yderligere:

 

"Gipspladens abstraktionsareal, som optager lydbølger, er øget fra 12 % til 17 %, fordi vi perforerer til kanten. Det giver ligeledes bedre diffusionsegenskaber, hvilket betyder, at lyden fordeles bedre i rummet. Det giver Unity en fremragende akustisk virkning, som er med til at skabe et bedre indeklima," siger Erik Ipsen.

 

"Det nye design fastholder den nemme montage og demontage, som vores andre byggesystemer er kendt for. Det daglige vedligehold af bygningen er derved også tænkt med i løsningen."

 

Samarbejdet med arkitekterne har givet Knauf nye indsigter, som bliver omsat til fordele for kunderne:

 

"Med Unity har vi fundet en unik løsning, hvor alle parters ønsker og behov forenes - hvilket er eksistensgrundlaget for Unity. Fokusgruppen og den viden den gav os, viser hvor vigtig kundeinddragelse er i arbejdet med at udvikle og optimere byggematerialer," slutter Erik Ipsen.

 

Boblende design til finsk lufthavnsbar

 

Unity serien lanceres i øjeblikket i store dele af Europa, og i Finland har arkitekt Teemu Nojonen fra Amerikka Design Office som en af de første benyttet sig af det nye akustiske loftssystem. Nojonens projekt the Wine and View bar i Helsinki Lufthavn er et godt eksempel på et byggeri, hvor Unity passer perfekt ind.

 

"The Wine and View bar er et særligt projekt, som stiller store krav til byggematerialernes funktionalitet og ikke mindst design. Baren er tænkt til at være et sted, hvor man kan slappe af fra lufthavnens støj, stress og jag og få sig et glas vin eller champagne i rolige omgivelser," siger Teemu Nojonen og fortsætter:

 

"Byggematerialerne skulle derfor passe til denne profil. Endvidere skulle vi tage højde for, at der i en lufthavn er strenge krav om f.eks. brandsikkerhed, og at man nemt skal kunne tilgå installationerne i lofterne. Vi ledte derfor efter et multifunktionelt og holdbart byggemateriale, som samtidig havde det rigtige æstetiske udtryk i forhold til vores designmæssige visioner."

 

Teemu Nojonen har gode erfaringer med Knaufs produkter, og da han blev præsenteret for Unity, havde han fundet den løsning, han ledte efter:

 

"Med Unity fandt vi den rigtige kombination af funktionalitet og design. Gipspladernes akustiske egenskaber sørger for, at støjen fra lufthavnen ikke mærkes i baren, samtidig med at lufthavnens personale uden problemer kan demontere loftspladerne, når det er nødvendigt," siger Teemu Nojonen.

 

"I betragtning af, at baren er placeret i en lufthavn, så har The Wine and View bar usædvanligt meget luft og lys omkring sig, fordi den er placeret med udsigt over terminalerne og landingsbanerne. Det ville vi gerne føre videre i barens udtryk og design."

 

Unity serien omfatter tre forskellige designs, alt efter hvilket udtryk man ønsker. I The Wine and View bar faldt valget på Unity 8'15'20 modellen med runde perforeringer af varierende størrelse.

 

"Gipspladens perforeringer imiterer champagnens sprudlende bobler og er med til at skabe den helt rigtige atmosfære af eksklusivitet og liv i baren. Loftets glatte hvide overflade reflekterer sollyset og gør, at det kommer til sin ret - selv om aftenen. På den måde er selve barens design med til at bidrage til oplevelsen," slutter Teemu Nojonen.

 

Om Knauf Unity:

 

Unity er den første gipsplade med perforeringer til kant, hvilket giver fremragende akustiske egenskaber, som bidrager til et godt inde miljø. Unity fås med tre forskellige designs og kantudformninger og er udviklet i samarbejde med COOP Himmelb(l)au og en fokusgruppe af arkitekter med fokus på et design med en ubrudt, monolitisk og stilren overflade.

 

Systemet installeres og demonteres nemt med Knaufs skinnesystem og tilgodeser dermed også den daglige drift af bygningen.

 

Unityserien er EPD verificeret og er testet for robusthed. Med tilføjelsen af Cleaneo-teknologien fra Knauf opnår Unity ligeledes luftrensende egenskaber.

 

Knauf Unity er blandt andet benyttet i følgende projekter:

  • Coop Himmelb(l)aus Musikkens Hus
  • Schmidt Hammer Lassens + Tengbom Arkitekters Malmö Live koncerthus
  • Samt en række andre europæiske byggeprojekter.

 

Om Knauf:

 

Knauf A/S leverer totalløsninger til den danske byggebranche. Virksomhedens portefølje dækker over 75% af komponenterne til et byggeri, fra byggeplader, stålskeletter og facadekonstruktioner, til spartelprodukter og akustiklofter. Knauf A/S har gennem alle processer fokus på totaløkonomien og ønsker at skabe værdi for alle byggebranchens parter. Knauf A/S er en del af Knauf gruppen - en af verdens største producenter af byggematerialer med 220 produktionssteder og 26.500 medarbejdere i over 80 lande.

 

Billedtekster:

 

1. Teemu Nojonen fra Amerikka Design Office har som en af de første benyttet sig af det nye loftssystem Knauf Unity til The Wine and View Bar i Helsinki Lufthavn. Han valgte Unity for dens akustiske egenskaber og dens stilistiske overflade, som passede til de krav, barens design og udformning stillede.

 

2. Knauf Unity er udviklet i samarbejde med COOP Himmelb(l)au og efter ønske fra en fokusgruppe af arkitekter. Målet var at skabe en gipsplade med fremragende akustiske egenskaber og en monolitisk, skarp og ubrudt overflade.

 

3. Knauf Unity har perforeringer til kant og kan leveres i tre forskellige designs. Ved The Wine and View bar i Helsinki Lufthavn valgte arkitekt Teemu Nojonen 8'15'20 designet, som med sine runde perforeringer af varierende størrelser imiterer champagnes sprudlende bobler.

 
 
 
Kontaktinformation

Tina Overvad Nykjær

Marketing Manager

+45 96573164

 
Social media icon Social media icon Social media icon