90'er-nostalgi og gamle computerspil

 
 
 
 

Torsdag og fredag i efterårsferien fyldes Spinderihallerne endnu en gang arkademaskiner og gamle computere til Retro Game Days 2022. For tredje år i streg står Vejle Bibliotekerne, Spinderhallerne, Fablab og Vejlemuseerne bag to dages fejring af alle de gode gamle computerspil. 

 
 
 
 
retro-game-days_logo-2022.jpg
 
 
 
 

Din ungdom er kommet på museum

"Året 1995 er jo faktisk tættere på Månelandingen 1969, end på os her i 2022. Det er sgu lidt vildt at tænke på", siger historiker Rasmus Skovgaard Jakobsen, og fortsætter: "Vi er mange der husker 90'erne, men vi husker ikke alle sammen det samme. Derfor er det vildt fedt for os som museum, at være med til at få folk til at snakke sammen og huske sammen".

 

Igen i år er der nostalgi for de digitale generationer på programmet i Vejle torsdag og fredag i efterårsferien, når Retro Game Days 2022 løber af stabelen!

 

Spil alle klassikerne på arkademaskiner, eller smid dig i lædersofaen, grib controlleren og spil på alle de legendariske konsoller fra 80'erne og 90'erne. 

 

Et stort ønske fra gæsterne de forgående år har været længere åbningstid, så i år holder Retro Game Days åbent helt til kl. 21.00 om fredagen og udvider programmet med entusiaster, nørder og retro-butikker, der viser og sælger gammelt gear. I det hele taget er der masser nyt på programmet i år.

 

Demoscenen

Vi sætter fokus på den danske demoscene. "Demoscenen" er begrebet for det community der i slut-80'erne og start-90'erne konkurrerede om at skabe de vildeste audiovisuelle computerprogrammer, kaldet 'demoer'.

 

"Den revolutionerende teknologi i bl.a. Commodore 64 og Amiga 500 gjorde det muligt at sidde derhjemme og skabe musik og animationer af uhørt høj kvalitet. Vi skal ikke undervurdere Demoscenens kulturelle indflydelse", forklarer Jørgen Tietze fra Vejle Bibliotekerne, og fortsætter: 

 

"For nogle blev den et springbræt til at leve af at lave computerspil og i flere lande er Demoscenen anerkendt som UNESCO verdenkulturarv."

 

Fredag kl. 17.30 kan du endda møde en af dem, der var med dengang: Få en snak med Curt Cool om kultur og røverhistorier fra demoscenen.

 

Derudover kan du blandt meget andet spille Snake i vores Nokia 3310 Snake Pit - både på originale 3310'ere og på storskærm mod dine venner. Du kan bygge din helt egen retro-arkadecontroller sammen med FabLab, og Biblioteket har hylderne fulde af 90'ernes rollespilsbøger og nørd-litteratur.

 

Når sulten rammer, kan du gå i grillbaren, hvor Spinderihallernes café disker op med 80'er grillmad i 2022-klæder.

 

90'erne flytter ind hele efterårsferien

Under overskriften ' Absolute 90s' kan du i hele efterårsferien lade minderne vandre tilbage til 90'ernes spil, musik og populærkultur på Kulturmuseet. Tag ungerne med, og vis dem hvor fedt det hele var, før verden gik af lave.

 

'Absolute 90s' kører hele efterårsferien. Der er som altid gratis adgang.

 

Hele ferien er der også 'Et møde med de døde' på Kulturmuseet, hvor I kan se ægte skeletter fra Rådhustorvet og Kirkegade i Vejle.

 

Tirsdag og onsdag er der 'Efterårsdage i jernalderen' i Vingsted jernalder, hvor Jernalderfolket byder velkommen til to hyggelige dage med aktiviteter for hele familien.

 

Til 'Efterårsferie i farver' på Vejle Kunstmuseum kan I gå på opdagelser i farvenes forunderlige verden, og få en forsmag på det nye oplevelsesunivers Sanseværk, der snart åbner.

 
 
 
 
 
 

Praktisk information

RETRO GAME DAYS 2022

Sted: Spinderihallerne, Spinderigade 11, Vejle

Tid: Torsdag d. 20/10 kl 10-17 og fredag d. 21/10 kl 10-21.

GRATIS ADGANG

Mere info: www.retrogamedays.dk

 

Se alle efterårsferieaktiviteter på vejlemuseerne.dk/efterårsferie

 

Retro Game Days arrangeres af Vejle Bibliotekerne, Spinderihallerne, FabLab og Vejlemuseerne.

 
 
 

Foto

Fotos fra tidligere år. Krediteres Retro Game Days.

 
 
 
 
RGD21 (5).JPG
 
RGD21 (3).JPG
 
retro-game-days_logo-2022.jpg
RGD20.JPG
 
RGD21 (8).JPG
RGD21.JPG
 
RGD21 (7).JPG
 
Absolute 90s.png
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Rasmus Skovgaard Jacobsen, Vejlemuseerne

rasja@vejle.dk / 2048 0383

 

Jørgen Tietze, Vejle Bibliotek

jorti@vejle.dk / 4017 5653

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vejlemuseerne - Spinderigade 11E - 7100 Vejle - Tlf. 76 81 31 00 - Mail: museerne@vejle.dk