Pressemeddelelse
25. februar 2021
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det lokale foreningsliv får støtte i en svær Corona-tid gennem velgørende lodsalg

 
 
 
 
saelg-skrabelodder-online-corona-600x350.jpg
 
 
 
 

Børnehjælpsdagens Lillebror Lotteri 2021  "går i luften" den 27. februar.  Køb et lod og hjælp dit lokale foreningsliv - samt anbragte børn i Danmark.

 
 
 
 

Regeringens udmelding om genåbning af udendørs fritidsaktiviteter er som et lys i mørket. En glædelig nyhed for tusindevis af børn og unge over hele landet.

 

Alligevel er situationen grundlæggende dyster for mange lokale foreninger og sportsklubber, der har lidt et stort økonomisk tab grundet Corona. Genåbning er ikke nok. Genopretning skal til. Derfor tilbyder Børnehjælpsdagen nu en håndsrækning i form af Lillebror Lotteriet, der sælges i perioden 27. februar til 4. juli.

 

Hjælpeorganisationen sender lodderne kvit og frit til de foreninger og klubber, der ønsker at gøre brug af muligheden. Medlemmerne sælger herefter lodderne i lokalområdet og tjener op til 15 kroner pr. solgt lod direkte til deres forening eller klub. Skoleklasser kan også sælge skrabelodderne på samme vilkår.

 

"Vi er rigtig glade for, at vi kan hjælpe det lokale foreningsliv. Vi ved, at mange foreninger og klubber er voldsomt presset på grund af manglede kontingenter og sponsorater. I år tilbyder vi derfor også det højeste salgsprovenu nogensinde, så det vil forhåbentlig lune godt i klubkasserne rundt om i landet", fortæller Anne Nielsen, der er ansvarlig for lotterierne i Børnehjælpsdagen.

 

Corona sikkert salg

Til trods for restriktioner, nedlukning og forsamlingsforbud er fysisk lodsalg stadig muligt, så længe myndighedernes anbefalinger bliver overholdt.

 

Nogle foreninger/klubber vælger f.eks. kun at sælge lodsedlerne til nærmeste familie og venner. Andre sælger gennem lokale by-grupper på Facebook, modtager betaling via MobilePay og omdeler lodderne i folks postkasser.

 

"Hvis bare 20 medlemmer i en klub sælger 20 lodder i eget netværk, så svarer det til en indtægt på mellem 4800-6000 kroner direkte ned i klubkassen. Så det kan meget hurtigt løbe op. Fortjenesten varierer bl.a. efter, om man sælger alle sine lodder eller har returlodder", forklarer Anne Nielsen.

 

Overskuddet fra Børnehjælpsdagens Lillebror Lotteri går som altid til organisationens humanitære arbejde med at styrke anbragte børn og udsatte unge i Danmark.

 

Lokale foreninger, klubber eller skoleklasser, der ønsker at drage fordel af Børnehjælpsdagens Lillebror Lotteri 2021, kan læse mere her

 

 
 
 

Vedhæftede filer

PRESSEFOTO_Lillebror_Lotteriet_2021_lodark.jpg
 
 
 

FAKTA OM BØRNEHJÆLPSDAGENS LILLEBROR LOTTERI 

  • Lillebror Lotteriet 2021 bliver solgt i perioden 27. februar til 4. juli - primært af børn og unge, der er tilknyttet en fritidsforening, idrætsklub eller skoleklasse.
  • Et Lillebrorlod sælges for 30 kroner, heraf går op til 15 kroner til foreningen, klubben eller klassen. Pengene er typisk øremærket udstyr eller aktiviteter.
  • Overskuddet fra salget af lodderne går til Børnehjælpsdagens arbejde for anbragte børn og udsatte unge i Danmark.
  • Børnehjælpsdagen har stået bag Lillebror Lotteriet siden 1926.
  • Tilmelding som sælgere kan ske på www.bhd.dk
     

FAKTA OM BØRNEHJÆLPSDAGEN

Børnehjælpsdagen arbejder med at styrke anbragte børn og udsatte unge i Danmark. Hjælpeorganisationen står bag en lang række indsatser, der opruster de unge menneskers sociale og personlige kompetencer, så de får bedre forudsætninger for at mestre deres eget liv. Sidste år fik 9.404 børn og unge på børnehjem og i plejefamilier direkte glæde af Børnehjælpsdagens arbejde. 

 

Læs mere på bhd.dk og facebook.com/bornehjaelpsdagen

 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Sylvia Emilia Blazejowski

Pressechef i Børnehjælpsdagen

D: 3530 9310 M: 2682 8923

sb@bhd.dk - www.bhd.dk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon