Nyhedsbrev
11. oktober 2017
 

Efterårsferie: 9 tips til at løse problemer på rejsen

 
 
 
 
 

Er du en af de heldige danskere, der skal ud at rejse i efterårsferien? Så har Forbruger Europa samlet 9 ferietips, som kan bruges til at forbygge eller håndtere de situationer, der kan give problemer på rejsen i Europa. 

 

LÆS MERE >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1. LEJE AF FERIEBOLIG

Klag straks til udlejer, hvis boligen ikke er som aftalt, eller der undervejs opstår problemer. Måske kan udlejer løse problemet, så det ikke ødelægger hele ferien.

2. UTILFREDS MED HOTELLET

Hvis hotellet ikke er som lovet i materialet fra rejsearrangøren, så kan der være tale om en mangel, og du kan fx have krav på et nedslag i prisen.

3. FORSINKET FLY

Ved forsinkelse på mere end to timer, har du ret til mad og drikke fra flyselskabet. Ved længere forsinkelser kan du have ret til fx kompensation eller tilbagebetaling af billetten. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4. MISTET BAGAGE

Anmeld problemet til en repræsentant for flyselskabet i lufthavnen, hvis din bagage ikke er ankommet. Er du nødt til at foretage erstatningskøb, bør du begrænse udgifterne.

 

5. BETAL MED KREDITKORT

Betal altid med et kreditkort, når du booker online. Det giver mulighed for, at du efterfølgende kan få din bank til at føre pengene tilbage, hvis sælger ikke leverer ydelsen som aftalt.

6. BILLEJE

Sæt dig ind i biludlejningsfirmaets regler og vilkår. Gem en kopi af de dokumenter, du skriver under på. Sørg for at dokumentere bilens stand ved afhentning og aflevering.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

7. UNDGÅ ULOVLIGE KOPIVARER

Reglerne for at købe og besidde kopivarer varierer i de forskellige europæiske lande. I nogle lande straffes kopivarer med bøde. Find ud af, hvad der er gældende i det land, du rejser til.

8. UNDERSKRIV IKKE AFTALER PÅ FERIEN

Underskriv ikke en timeshare kontrakt eller et medlemskab af en rejseklub på stedet. Overvej først tilbuddet grundigt, da det kan være vanskeligt at komme ud af aftalen.

9. SØG HJÆLP OG VEJLEDNING

Hvis problemer på rejsen ikke blev løst undervejs, eller sælgeren afviste din klage, så kan du forsøge at indbringe sagen for et dansk klagenævn eller Forbruger Europa efter hjemkomst.

 
 
 
Social media icon Social media icon