Pressemeddelelse
27. august 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Utraditionelle syng sammen koncerter

 
 
 
 

I løbet af efteråret tager Frans bak sammen med psykolog Ane Christensen rundt og spiller koncerter, der først og fremmest er målrettet mennesker, der har været i berøring med selvmord.

Samtidig med koncerten kan du få en snak om det at miste et menneske, man holder af og savner. For sange om kærlighed og selvmord - koblet med fællessang og samtale - kan være forløsende, når man har mistet en pårørende.

 
 
 
 
 
 
 
 

Musikeren og komponisten Frans Baks mor begik selvmord, da han var 18 år gammel.

'Der var ingen begravelse, og der blev hverken talt om hende eller hendes død efterfølgende. Det var barskt og forfærdeligt. Dengang havde jeg hverken mod til at åbne munden eller stille spørgsmål,' husker Frans Bak, der i dag - i en alder af 60 år - er begyndt at give sorgen og savnet et musikalsk og kreativt udtryk. Han skriver simpelthen sange til den mor, der forlod ham alt for tidligt.

'Tankerne, følelserne og sangene har været inde i mig i alle årene. Så da jeg først gik i gang med at komponere, blev det en stor forløsning for mig.'
 

Sammen med psykolog Ane Christensen tager Frans Bak nu rundt og spiller koncerter: Aftener eller eftermiddage, der først og fremmest er målrettet mennesker, der har været i berøring med selvmord.

I løbet af aftenen vil deltagerne komme til både at lytte til en håndfuld stemningsfulde sange, som Frans Bak har skrevet om at miste sin mor alt for tidligt til selvmord. Alle er velkomne til at synge eller nynne med. Og få snakket med andre i samme situation.

'Håbet er, at vi vil kunne åbne vores sind, og lade sangen give os vinger. Der vil også være mulighed for bare at lytte og være til stede. For når vi synger sammen, hører vi sammen,' slutter Frans Bak.

 

Så velkommen til en aften i eftertænksomhedens tegn; en aften hvor alle er velkomne - og tag gerne en ven med.

 

Sange til min mor opføres følgende steder:

 
 
 
 

Onsdag 5. september kl. 19:30 
Frivillighus i Nykøbing Mors/Hangaren 
Støberigården 7 
7900 Nykøbing Mors
arrangør Landsforeningen for efterladte efter selvmord

Se mere her

 

Torsdag 6. september 2018 kl. 19.30 - 21.30
Helle Damm-Henrichsen
Stadsvej 8
7080 Børkop
Arrangør Landsforeningen for efterladte efter selvmord
Se mere her

 

Fredag 7. september 2018 kl. 19.30 - 21.30
Liselotte Hornemann
Sølystvej 82
8600 Silkeborg
Arrangør Liselotte Hornemann
Se mere her

Tirsdag 11. september 2018 kl. 19.30 - 21.30
Lene Jensen
Vosnæsvej 26
8541 Skødstrup
Arrangør Lene Jensen

Se mere her 


Torsdag 25. oktober 2018 kl. 19.30 - 21.30
Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev

Herlev Hovedgade 172 (indkørsel ad J.E. Pitznersvej)

2730 Herlev
Arrangør Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev

i samarbejde med Efterladte efter selvmord, Lokalkreds Sjælland

Se mere her


Tirsdag 6. november 2018 kl. 19.30 - 21.30
Eliaskirken
Vesterbrogade 49
1620 København V
Arrangør Eliaskirken

Se mere her 

 
 
 
 

Om Frans Bak:

Frans Bak er en komponist, de fleste af os har hørt uden egentlig at være klar over det. Enten har vi hørt hans musik i diverse TV serier som f.eks. Nikolaj og Julie eller Forbrydelsen - måske har vi set "Bullerfnis" eller "Far Mor og Blyp" i TV. De fleste har nok på et tidspunkt hørt "Danse i Måneskin", nogle har set impro-teater med "Så Hatten Passer", andre ''Zirkus Nemo'' og mange af os har lagt ører til nogle af de flere hundrede reklamefilm, han har komponeret.

Alt sammen musik med en klar og tydelig signatur, der umiskendeligt tilhører Frans Bak. I de sidste otte år har Frans primært arbejdet som film- og TV-komponist i udlandet, men nu er han klar med en samling sange, han kalder for 'Sange til min Mor'. Det er sange, der er skrevet ud fra nogle meget personlige oplevelser, om at miste og om at få - og om vigtigheden af nærværet - og om at sangen kan løfte os og give os vinger.

 

Om Ane Christensen:

Ane leder snakken undervejs. Hun er krisepsykolog i 'Børnecancerfonden' og ceremonileder i 'Livsceremonier'. Ane har tidligere arbejdet sammen med Frans og i sommers oplevede hun 'Sange til min Mor'. Med det samme kunne hun se potentialet: 'Sangene er enkle og tydelige. De taler til følelserne og har sådan et smukt budskab. De fortjener at blive hørt af de mange mennesker, som er berørt af selvmord og sorg, På den måde kan vi sammen give sorgen et andet udtryk end ord.'

 
 
 
 
Kontaktinformation

Se mere på sangetilminmor.dk

hent pressebilleder af Frans Bak her

eller kontakt

  • Lone Nyhuus på lony@filmkomponister.dk 
  • Frans Bak på Frans@bak.dk