Ny travetur er guf for historienørder

 
 
 
 

Spritny vandrerute ved Mariager byder på en unik mulighed for at gå i historiens fodspor

 
 
 
 
Ny_vandrerute_mariager_Vandrerute_toppen_ af_hohøj_.jpg

Udsigten fra Danmarks største gravhøj Hohøj er intet mindre end imponerende. 

 
 
 
 

En boplads fra jernalderen, marker, veje og kulgruber fra stenalderen og endda vognskjul fra anden verdenskrig, hvor nazisterne skjulte deres panser for de allieredes krigsfly. Det er blot en håndfuld af de mange spændende historiske spor i landskabet, som en ny vandrerute ved Mariager byder på. 

Historiens vingesus
Hos Mariagerfjord Kommune forventer man, at vandreturen vil appellere til både små og store. 
 
- Det er mere populært end nogensinde at snøre vandrestøvlerne. Vores nye vandrerute ved Mariager byder på en enestående natur og rige muligheder for at mærke historiens vingesus. Det giver noget ekstra kolorit og sætter gang i fantasien hos både børn og voksne, siger Jane Grøn, der er formand for kommunens kultur- og fritidsudvalg.  

Ruten går gennem den historiske købstad Mariager, snor sig rundt i det naturskønne Alstrup Krat, der vrimler med gamle fortidsminder og slår en lille sløjfe omkring Hohøj; Danmarks største bronzealder-gravhøj, der med sin top 112 meter over havoverfladen byder på et helt mageløst rundskue. 

Travetur hitter 
- Det er både populært og sundt at vandre. Derfor synes vi, at alle skal have mulighed for en rask spadseretur på gode afmærkede ruter. Vi ser, at vandring hitter i hele verden, så vores satsning på vandreruter er ikke kun et tilbud til vores egne borgere, men også til vores mange danske og udenlandske turister, forklarer Jørgen Hammer Sørensen, der er formand for kommunens teknik- og miljøudvalg. 


Vandreruten ved Mariager er fem kilometer lang og er et led indsatsen for at gøre kommunens naturområder mere tilgængelige for alle. 

 

Stærkt lokalt samarbejde
Selvom kommunens folk har sørget for skiltning og faciliteter, er den nye vandrerute først og fremmest et resultat af et stærk lokalt samarbejde. Det er nemlig lokale lodsejere, der stiller deres jord til rådighed for dem, som har lyst til en travetur i naturen. 

 

- Vi skylder de lokale jordejere en stor tak. Det er deres velvilje, der gør, at vi kunne gøre vandreruten til virkelighed. Derfor er det vigtigt, vi husker reglerne for god adfærd i naturen. Vi skal for eksempel holde vores hunde i snor og tage vores affald med hjem, slutter udvalgsformanden.

 
Vandreruten kan blandt andet tilgås ved Hohøj eller torvet i Mariager, hvor pile guider dig på vej. På www.mariagerfjordguiden.dk kan man læse mere om oplevelserne langs ruten.

 
Der er i dag mere end 40 vandreruter i Mariagerfjord Kommune af varierende længe og sværhedsgrad. De er afmærkede og forsynet med bænke, toiletter, bålhytter og sheltere. Den mest kendte rute er den populære panoramarute, som Deutsche Wanderinstitut har certificeret som en såkaldt 'premium wanderweg'. Panoramaruten besøges hvert år af godt og vel 40.000 vandrere.

 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation


•    Udvalgsformand Jane Grøn, tlf. 24479765
•    Udvalgsformand Jørgen Hammer Sørensen, tlf. 24443923. 
•    Landskabsforvalter Kenneth Jensen, tlf. 97113627
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mariagerfjord Kommune

Nordre Kajgade 1 | 9500 Hobro | Tlf: 97 11 30 00 | raadhus@mariagerfjord.dk

 
Social media icon Social media icon Social media icon