Pressemeddelelse
22. april 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tusindvis af skolepatruljeelever fejres

 
 
 
 

På onsdag og torsdag vil knap 8.000 elever (lokale tal) fra landets skolepatruljer få en dag fri fra skole og blive kørt til en stor fest i henholdsvis LEGOLAND og Tivoli. Der skal eleverne hyldes for deres indsats på skolevejene det seneste år. Det er Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag festerne.

 
 
 
 
 
 
 
 

Selv om det blæser, er koldt, eller det står ned i stænger med rekordstore mængder regn, så står skolepatruljerne morgen efter morgen ved skolevejene og hjælper de yngste elever sikkert og trygt over vejen.


For at hylde skolepatruljerne og sige tak for deres indsats det seneste år er de inviteret til en festlig dag med forlystelser og præmier i LEGOLAND og Tivoli senere på ugen. Omkring 3.100 elever møder op i LEGOLAND ved Billund, og cirka 4.800 elever deltager i en lignende festdag i Tivoli i København.

 

KLIK her: Se hvor mange elever hver skole/kommune sender til fest i LEGOLAND/Tivoli.

 

Festdag for skolepatruljerne:

  • LEGOLAND ved Billund, onsdag den 24. april, fra kl. 10. Kontaktperson Rosa Nissen, Rådet for Sikker Trafik: 61650443. 
  • Tivoli i København, torsdag den 25. april, fra kl. 11. Kontaktperson Rosa Nissen, Rådet for Sikker Trafik: 61650443.

I LEGOLAND og Tivoli vil Rådet for Sikker Trafik, LB Forsikring og politiet hylde skolepatruljerne, og derefter er der forskellige konkurrencer, hvor eleverne kan vinde præmier bl.a. i form af cykler og cykelhjelme. Dagen sluttes af med fri adgang til forlystelserne i begge forlystelsesparker.

 

- De her festdage for skolepatruljerne er noget helt særligt. Der er en fantastisk stemning, når elever fra hele landet møder hinanden og bliver fejret for deres indsats på skolevejene. Og de fortjener i den grad den her hyldest, for eleverne gør en stor forskel i trafikken hver dag, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

 

Elever bliver mere sikre i trafikken
Der er omkring 20.000 elever med i skolepatruljerne. Jobbet som skolepatrulje er frivilligt og ulønnet, og på flere skoler er der endda rift om at være med i skolepatruljen.


Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag skolepatruljerne, gennemførte sidste år en undersøgelse blandt 2.937 skolepatruljeelever for at finde ud af, hvordan eleverne har det med at være med i en skolepatrulje.

 

Undersøgelsen viser, at et meget stort flertal af eleverne er glade for at være med i skolepatruljen, at eleverne vurderer at de gør en positiv forskel i trafikken for andre, og at eleverne desuden selv er blevet mere opmærksomme på deres egen sikkerhed fx i forhold til at bruge reflekser og cykelhjelm i trafikken.

 

I en anden undersøgelse har LB Forsikring spurgt 3.000 af sine medlemmer, hvad de mener om skolepatruljerne. Den undersøgelse viser, at der er stor opbakning til skolepatruljernes arbejde.

 

- 94 % mener, at skolepatruljerne bidrager til, at de andre elever kommer sikkert i skole. Men 55 % af de adspurgte siger samtidig, at skolepatruljerne får for lidt anerkendelse. Det vil vi gerne give dem. Skolepatruljerne er nemlig fantastiske rollemodeller både i forhold til trafiksikkerhed og frivilligt engagement, og derfor inviterer vi dem i LEGOLAND og Tivoli som tak, lyder det fra Mikkel Klausen, CSR Chef i LB Forsikring.

 

Om skolepatruljerne:

  • Der er omkring 20.000 elever i landets skolepatruljer.
  • Det er typisk elever fra 6.-7. klasse, der er med i patruljerne.
  • Jobbet er frivilligt og ulønnet.
  • Skolepatruljerne har bestået siden 1949.

Herunder links til pressefotos der må bruges til omtale af den konkrete nyhed (kreditering Rådet for Sikker Trafik):

 

Vedhæftede filer

Foto 1 skolepatrulje.jpg
Foto 2 skolepatrulje.jpg
Foto 3 skolepatrulje.jpg
Foto 4 skolepatrulje.jpg
 
 
 
 
Kontaktinformation

Søren Ørsted Pedersen, pressechef, Rådet for Sikker Trafik: 22327009.

Rosa Nissen, projektleder, Rådet for Sikker Trafik: 61650443.
Mikkel Klausen, CSR-chef, Lærerstandens Brandforsikring: 24282110

 
 
 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon Social media icon
 

www.sikkertrafik.dk

 

Rådet for Sikker Trafik - Lersø Parkallé 111 - 2100 København - Tlf.: +45 39 16 39 39 - Mail: info@sikkertrafik.dk