Ingeniører i vækst opkøber: tredobler medarbejderstaben på fire år.

 
 
 
 
 

På billedet ses de ti partnere i Oluf Jørgensen, som nu også  overtager ejerskabet af SlothMøller i Sønderborg og Aarhus. Foto: Inhouse Fotografi

 
 
 
 

Ingeniørvirksomheden Oluf Jørgensen køber fra 1. februar SlothMøller Rådgivende Ingeniører med kontorer i Sønderborg og Aarhus. Man runder dermed 200 medarbejdere på landsplan og markerer sig ifølge administrerende direktør, Brian Thyregaard Andreasen, som en af landets førende rådgivere ved byggeri og anlæg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blander sig i toppen af branchen

 

Opkøbet kommer i stand, efter Oluf Jørgensen i 2018 præsenterede det bedste regnskab i virksomhedens historie. En omsætning på 118,5 mio. kr. og et overskud før skat på 17 mio. kr. lød resultatet.

 

- Vi er inde i en periode med markant vækst og har tredoblet medarbejderstaben på bare fire år. Det momentum benytter vi nu til at styrke vores kerneforretning og markere os blandt de bedste i branchen," udtaler Brian Thyregaard Andreasen, som har været i virksomheden siden 1986, og fortsætter.

 

- Det er vigtigt for os, at vi med opkøbet ikke bare vækster for vækstens skyld, men får tilført kompetencer, som bidrager til at udvikle virksomheden. Valget af SlothMøller er derfor ikke tilfældigt. Vi ser konkret et fælles værdigrundlag og en faglig gensidig gevinst i at tilknytte dem. Sammen står vi ganske enkelt stærkere," tilføjer han.

 

 

Breder sine rødder

 

Oluf Jørgensen råder i forvejen over fem kontorer på landsplan. Med opkøbet udvider man kontoret i Aarhus og etablerer sig som noget nyt også i Sønderjylland med SlothMøllers kontor i Sønderborg.

 

- Vi får med SlothMøller i Sønderborg en lokal kontaktflade til vores sønderjyske kunder og samarbejdspartnere. Med fusionen af vores afdelinger i Aarhus styrker vi samtidig vores fodfæste i Østjylland. Det er fuldstændig på linje med vores ambition om at være tilstede i samme nærmiljøer som vores kunder," slutter Brian Thyregaard Andreasen.

 

Administrerende direktør hos Oluf Jørgensen, Brian Thyregaard Andreasen. Foto: Inhouse Fotografi

 

Beholder nærværet

 

Hos SlothMøller er man også glade for den nye konstellation, som betyder, at virksomheden tilføres nye stabsfunktioner og kompetencer. Afdelingen i Sønderborg kører videre under samme navn med tilføjelsen en del af Oluf Jørgensen Group,  men vil ud over et større bagland ikke opleve de store ændringer. 

 

- Selvom SlothMøller bliver en del af en større virksomhed, vil virksomheden i tråd med både egne og Oluf Jørgensens visioner fortsat have fokus på rådgivning i øjenhøjde. Jeg er slet ikke i tvivl om, at de nye ejere er det rette match," udtaler afgående bestyrelsesformand Morten Østergaard Hansen, der efter salget selv træder ud af virksomheden sammen med resten af bestyrelsen, som nu erstattes af de ti partnere i Oluf Jørgensen Group.