Pressemeddelelse
12. juni 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SuperBrugsen Nørrebrogade sælger hjemløse-poser

 
 
 
 

I samarbejde med Blå Kors' værested for hjemløse Grace Kbh sælger SuperBrugsen i Nørrebrogade poser med mad og strømper, som  uddeles til hjemløse.

 
 
 
 

Anders Nielsen (th) har støttet Grace Kbh's arbejde ved flere lejligheder. Her i forbindelse med Grace Kbh's fødselsdag. Foto: Privat.

 
 
 
 

Som hjemløs har man, udover varme og et sted at sove, særligt brug for mad og tørt tøj. Og nu kan alle, der handler i SuperBrugsen på Nørrebrogade, hjælpe nogle af de hjemløse i København med lige præcis det.

 

Her kan man i forbindelse med sit øvrige indkøb også købe en hjemløsepose for 40 kr. med mad og strømper, som Blå Kors' værested i København, Grace Kbh, henter en gang om ugen og uddeler til de hjemløse.

 

"Det er en rigtig fin gestus, som er med til at gøre hverdagen lidt lettere i en svær tilværelse," siger Sofie Weinreich Engell, der er leder af Grace Kbh. Hun fremhæver samtidig butiksbestyrer Anders Nielsens store hjerte for hjemløse i København.

 

"Han har allerede sponsoreret mange ting for os igennem årene. Og da vi kom til ham med den her idé, var han også hurtig til at sige ja. Han har et stort hjerte," siger Sofie Weinrieich Engell.

 

Strømper i høj kurs

Posens indhold består af to dåser tun, to dåser makrel, fem poser Yumyum og et par sokker. Det er de hjemløse, der selv har været med til at vælge indholdet. 

 

"Der er mad til ca. fem dage. Men det er i høj grad også strømperne, der er vigtige. Mange hjemløse går meget rundt i byen og ofte med halv- og helvåde sko, så der er rigtig stor efterspørgsel på nye og tørre strømper," fortæller Sofie Weinreich Engell.

 

Mange væresteder serverer ikke mad, men giver til gengæld mulighed for, at man selv kan tilberede sin egen mad.

 

Hverken SuperBrugsen eller Grace Kbh tjener penge på salget af poserne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Sofie Weinreich Engell, leder af Grace Kbh, 28 47 05 30

Simon Thidemann, kommunikationsmedarbejder Blå Kors Danmark, 61 69 27 79