Pressemeddelelse 5. marts 2019
 
 
 
 
 
 

16 yngre forskere får 22 mio. kr. til at kickstarte idéer i internationale forskningsmiljøer

 
 
 
 

16 forskertalenter skal udvikle deres originale forskningsidéer i samarbejde med andre specialister fra internationale forskningsmiljøer. Af de 16 rejser flest til eliteuniversiteter i USA og England for at hente inspiration og trække ny viden hjem til dansk forskning.

 
 
 
 

> Se listen over projekter, der har fået tildelt internationale postdocstipendier

 

Danmarks Frie Forskningsfond investerer 22 millioner kroner i 16 yngre forskeres originale idéer, der har potentiale til at opnå stærke resultater gennem styrket internationalt forskningssamarbejde. 16 post docs skal indgå i internationale forskningsmiljøer af høj kvalitet i et til to år med sigte på at udvikle lovende forskning i optimale rammer.

De internationale forskningsmiljøer tilfører ekspertise inden for forskernes forskningsområder og bidrager til den enkelte forskers karrieremuligheder og gennemslagskraft i en international sammenhæng.

Bestyrelsesformand David Dreyer Lassen siger:


- Det er vigtigt som yngre forsker at rejse ud for at få afprøvet egne idéer ved stærke universiteter med et konkurrencepræget miljø, hvor ekspertisen er høj og forskningen skal stå sin prøve. Dansk forskning får et vigtigt boost af nye lovende talenter.
 

Amerikanske elitemiljøer inden for kunstig intelligens
Forskerne søger blandt andet mod forskningsnationer i Skandinavien og for en stor dels vedkommende mod USA og England.

University of California, Los Angeles, Department of Public Health, tilbyder eksempelvis Andreas Rieckmann en unik ramme for at forske i samvirkende sygdomsårsager ved hjælp af kunstig intelligens, som skal anvendes på store mængder sundhedsdata. Forskningen er endnu uprøvet, og dermed skaber han et vigtigt grundlag for fremtidens målrettede forebyggelse af sygdom.


På tværs af Atlanten skal førende dataloger i Berlin bidrage til metodeudviklingen, så den tilpasses sundhedsdata og gøres fleksibel fra datasæt til datasæt, inden forskningen rejser videre og afprøves på årtiers sundhedsdata fra et stort forskningsprojekt i Guinea-Bissau i Vestafrika.

Læs om casen: Kunstig intelligens skal kortlægge årsagssamspil for sygdomme

 

Hvad er effekten af økosystemer til genanvendelse af plast?

Ciprian Cimpan opsøger Norwegian University of Science and Technology for at forske i værktøjer, der kan give en dybere forståelse af politiske tiltag og initiativers kapacitet til at løse plastsektorens udfordringer.

 

Formålet med projektet er at fremskynde den nyeste udvikling inden for holistisk miljøvurdering og estimere fremtidsscenarier for at komme frem til effekten af de løsninger, der hidtil har været foreslået.
 

Resultaterne forventes at kunne hjælpe med at prioritere løsninger og forbedre plastsektorens fremtidige ressourceforbrug og miljømæssige aftryk.

Læs om casen: Hvordan sikrer vi bedst bæredygtig brug af plastik?

 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

 

Bestyrelsesformand, professor David Dreyer Lassen, Danmarks Frie Forskningsfond, tlf. 35 32 44 12, e-david.dreyer.lassen@econ.ku.dk


Enhedsleder Hanne Haarup Thomsen, tlf. 72 31 84 28, e-mail: hht@ufm.dk
Pressekonsulent Mette Lynge Hansen, tlf. 7231 8465, e-mail: met@ufm.dk

 
 
 
 
 
 

Danmarks Frie Forskningsfond

+45 72 31 82 00 - DFFsekretariatet@dff.dk

 
Social media icon Social media icon Social media icon