Pressemeddelelse
4. maj 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 
IMAGE
 
 
 
 

Oplev mere i forårsskoven

 
 
 
 

Skoven lokker lysegrøn, og maj måneds helligdage er oplagte til en skovtur med familien. Men hvad må du egentlig i skoven? Hvor må du slå dig ned, og må du blive der om natten? Der er forskel på, hvad du må alt efter, om skoven er offentligt eller privat ejet, men Friluftsrådet guider dig til gode oplevelser. Når du kender reglerog muligheder kan du opleve mere. 

 
 
 
 

Må du være i skoven, efter det er blevet mørkt? Hvor må du slå dig ned med tæppe og madkurv? Må du gå uden for veje og stier? Må du plukke grønne urter til aftensmaden fra skovbunden? De spørgsmål er slet ikke så enkle at besvare, for reglerne i skovene afhænger nemlig af, hvilken type ejer skoven har: Er det statens eller kommunens skov - det vil sige en offentligt ejet skov - eller er det en privatejet skov? I offentlige skove må du for eksempel gerne ud i skovbunden, altså uden for veje og stier, og du må gerne være der om natten. I private skove skal du blive på veje og stier, og du må være der fra kl. 6 om morgenen til solnedgang.

 

"Det er vigtigt at kende reglerne, så man ikke kommer til at genere naturen, dem der ejer den eller andre naturgæster. Men også fordi man jo let kan gå glip af nogle gode oplevelser, hvis man ikke ved at man rent faktisk gerne må" siger Lars Mortensen, formand for Friluftsrådet.

 

Slå dig ned med madkurven

Der er også forskellige regler, hvis du vil slå dig ned med en kaffen eller madkurven i den forårsgrønne bøgeskov. I offentlige skove må du 'gøre ophold', som det hedder, hvis der er minimum 50 meter til nærmeste beboelse og driftsbygninger. I private skove skal der være 150 meter til nærmeste beboelse, og du må ikke slå dig ned uden for skovens veje og stier.

Friluftsrådet arbejder for, at der skal være gode adgangsforhold til naturen og oplyser om regler og muligheder gennem kampagnen Oplev mere - Brug Naturen. Man kan finde mere om reglerne i naturen på www.oplevmere.nu

"Mange af reglerne er sund fornuft, for eksempel vil de færreste slå sig ned med madkurv tæt på privat bolig. Vi skal huske at bruge alle de muligheder, vi har i naturen. Der er så mange gode oplevelser og lige nu er det bare om at nyde foråret" siger Lars Mortensen.

 

Hvem ejer skoven?

Når nu familien skal afsted på tur, hvordan tjekker man så lige hvem der ejer skoven? Er man i tvivl om, hvem, der ejer skoven er der et par fif til at finde ejeren. Statens skove drives af Naturstyrelsen, og de er forsynet med rødmalede pæle, skilte og låger. I privatejede skove ses oftere et grønt skilt med "ordensregler". Kender du naturområdets adresse kan du finde ejeren via boligejer.dk.

 

Se mere om regler og muligheder i naturen på www.oplevmere.nu

 

 
 
 
 
Kontaktinformation

Astrid Bjørg Mortensen, abm@friluftsraadet.dk, telefon 24 65 62 30 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Friluftsrådet, sekretariatet - Scandiagade 13 - 2450 København SV

 
Social media icon