Pressemeddelelse

Pressemeddelelse 23. maj 2018
 
 
 
 
 
 
 
 

Flot anerkendelse af nordjysk klimasamarbejde

 
 
 
 

Projektet 'Energisk Nordjylland', som er et samarbejde mellem de nordjyske kommuner og Region Nordjylland, er blandt de 100 bedste kommunale klimaløsninger. 

 
 
 
 

Vindmølle ved Døstrup Vest. Nye vindmøller producerer mere energi.

 
 
 
 

Det er Realdania og Sustainia, som står bag publikationen Klima100, der samler de bedste danske kommunale klimaløsninger. 


- I Danmark står vi overfor en stor omstilling på energiområdet, som kommuner og regioner skal bidrage til. Det gør vi blandt andet med projektet Energisk Nordjylland, hvor vi har skabt et overblik over, hvordan Nordjylland bliver 100 procent selvforsynende med vedvarende energi, og hvordan vi skaber masser af grønne jobs i vores landsdel, siger borgmester Mogens Jespersen, Mariagerfjord Kommune. 

 

- Vi er stolte over, at vores projekt er blandt de 100 bedste klimaløsninger, og ser det som en flot anerkendelse af den engagerede indsats som vores medarbejdere i de nordjyske kommuner og regionen har investeret i projektet, slutter borgmesteren.  

 

Klima100 skal øge videndelingen om den grønne omstilling i kommunerne, og så har den til formål at hylde og synliggøre de mange grønne ideer og løsninger, som allerede er realiseret rundt om i de danske kommuner.

 

- Klima100 viser, hvor meget de enkelte kommuner kan løfte i Danmarks grønne omstilling, og hvor stort et potentiale der er til at skabe lokal vækst gennem klimatiltag. Med grøn omstilling har vi fokus på lokale arbejdspladser, mens vi samtidig inspirerer, opbygger viden og forbedrer klimaet, fortæller Inger Taylor fra Mariagerfjord Kommune, som er tovholder for projektet Energisk Nordjylland.

 

Et energisk Nordjylland
Energisk Nordjylland er et projekt på tværs af de 11 nordjyske kommuner og Region Nordjylland. Over 30 medarbejdere har arbejdet med forskellige dele af energiområdet. Målet er at gøre Nordjylland selvforsynende med vedvarende energi i 2050 samtidig med, at der frem til 2050 bliver skabt arbejdspladser, som svarer til over 50.000 job i Nordjylland.  

 

Læs mere om Energisk Nordjylland på www.sepnord.dk. 

 

Fakta om Klima100
Det er første gang de danske kommuners klimaindsatser bliver kortlagt på så omfattende vis. I alt er 80 kommuner repræsenteret blandt de 100 klimaprojekter i publikationen, hvor ni nordjyske projekter er blevet udvalgt. 

 

Klima100 er udarbejdet af Realdania og Sustainia, der, med bistand fra den grønne tænketank CONCITO og et ekspertpanel, har stået for vurdering og udvælgelse af klimaløsningerne. Ekspertpanelet består blandt andet af repræsentanter fra DTU, Climate-KIC og Nationalt Center for Miljø og Energi. 

 

Se listen over de 100 klimaprojekter: https://realdania.dk/projekter/klima100

 
 
 
 
Kontaktinformation

Borgmester Mogens Jespersen, 27 20 12 58.
Tovholder for Energisk Nordjylland Inger Taylor, 23 33 50 81

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mariagerfjord Kommune

Nordre Kajgade 1 | 9500 Hobro | Tlf: 97 11 30 00 | raadhus@mariagerfjord.dk

 
Social media icon Social media icon Social media icon