Pressemeddelelse
23. december 2020
 
 
 
 
 
 
 
 

Nordfyn: Hurtigtestcenter åbner i Søndersø

 

Et hurtigtestcenter er snart klar til at slå dørene op i Søndersø. Når centret åbner, kan borgere dukke uanmeldt op, blive testet og efter ca. 15 minutter have svaret i hånden. Testen er gratis.

 
 
 
 

Testcentret bliver oprettet i samarbejde med Falck og får fysisk placeret i Søndersø Hallen. Centret ventes at være i drift fra lørdag den 26. december og vil have åbent alle ugens dage kl. 10.00-19.00. De eksakte åbningstider vil komme til at fremgå af Falcks hjemmeside.

 

Borgmester i Nordfyns Kommune Morten Andersen hilser initiativet velkomment. 
-  Vi har set nogle bekymrende smittetal på Nordfyn over de seneste par uger, og det gør det meget relevant med en hurtigtestcenter på Nordfyn. Med valget af Søndersø vil testcentret være centralt placeret i kommunen,  hvilket gør det dejligt nemt for vores borgere at blive testet.

 

En hurtigtest (også kaldt antigentest) registrerer virusproteiner i en prøve ved hjælp af en kemisk test og tages ved en næsepodning. Hurtigtesten er mindre følsom end PCR-testen, som bruges af det almindelige sundhedssystem og giver derfor ikke et lige så sikkert svar. Til gengæld får man altså svar efter ca. 15 minutter, hvilket gør det muligt at bryde smittekæder hurtigere. 

 

Hurtigtest bør dog ikke bruges, hvis man har symptomer på Covid-19, eller er nær kontakt til en smittet. I sådanne tilfælde skal man fortsat bestille tid på www.coronaprover.dk og testes med den sædvanlige PCR test. 

 

Se Sundhedsstyrelsens anbefalinger om brug af antigentest

 

Om testen

  • Testen er en antigen-test og tages ved podning af næsen. Testen viser, om den testede har coronavirus i kroppen her og nu.
  • Husk, at du skal bruge mundbind, når du ankommer til testcentret.
  • Du skal medbringe ID i form af sundhedskort, kørekort eller pas.
  • Efter testen får du informationsmateriale om, hvordan du skal forholde dig, hvis du er smittet med covid-19.
  • Børn under fem år kan ikke få lavet en hurtigtest. Børn under 15 år skal være ifølge med en forælder eller værge. Børn skal selv kunne medvirke til testen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Borgmester Morten Andersen, tlf. 40 40 24 47
Adm. direktør i Falck/Response Michael K. Sørensen tlf. 51 56 35 26

 
 
 
 
Social media icon Social media icon