Historisk bryllup på Vikingeborgen Fyrkat

 
 
 
 

Brudeparret Kamilla og Daniel fra Brønderslev fik en oplevelse for livet i nordjysk fjordkommune  

 
 
 
 
Fyrkat_bryllup.jpg

Kamilla og Daniel fra Brønderslev trodsede weekendens regn og fik et ægte vikingebryllup på Fyrkat i Hobro

 
 
 
 

Et magisk bryllup fandt i weekenden, lørdag 8. juni, sted på den historiske Vikingeborg Fyrkat. Her udvekslede brudeparret Kamilla og Daniel fra Brønderslev deres løfter i fri natur og i storslåede omgivelser på vikingeborgen i Hobro.

 

Det helt unikke bryllup er resultatet af parrets succesfulde bud ved en auktion i forbindelse med Danmarks Indsamlingen, hvor de vandt den enestående oplevelse, som Mariagerfjord Kommune havde budt ind med sammen med Nordjyske Museer, der driver Fyrkat.

 

- Vi føler os meget heldige, at det var os, der fik muligheden for at blive gift på Fyrkat. Vi er ikke til det med kirken og det formelle, så hellere det uformelle og naturen. At vi så pludselig fik muligheden for at blive gift på selve Vikingeborgen Fyrkat var magisk for os. Det er et fortryllende og historisk sted, som for os danner de perfekte rammer for vores store dag, siger brudgommen Daniel Christensen fra Brønderslev.

 

Fyrkat, som er en af Danmarks imponerende vikingeborge, skabte nemlig en uforglemmelig ramme for parrets store dag. Den smukke borg, som blev opført i 980 under Harald Blåtands tid, tilbød en atmosfære af historisk storhed og kulturel rigdom, som kun få steder kan matche.

 

Fyrkat og de fire andre danske ringborge - Aggersborg, Nonnebakken, Borgring og Trelleborg - kom på den fornemme UNESCO's verdensarvsliste i september 2023.

 

- Vi er utrolig glade for at kunne holde Kamilla og Daniels bryllup her på Fyrkat. Fyrkat er ikke bare et historisk monument, men også et sted hvor fortid og nutid mødes på en helt særlig måde. Det ser vi også i dag, og jeg sikker på at både brudeparret og deres gæster har fået en oplevelse, de sent vil glemme, udtaler Jakob Ljørring Pedersen, formidlingsinspektør ved Nordjyske Museer.

 

Brylluppet er med til at sætte spot på den smukke natur og de kulturelle skatte, som Mariagerfjord Kommune har at byde på. Med sin maleriske beliggenhed og sin rige historie er fjordkommunen nemlig et oplagt valg for både lokale og besøgende, der ønsker at opleve det bedste af Danmark.

 

Mariagerfjord Kommune er kendt for sin naturskønne skønhed og rige historie. Med attraktioner som Fyrkat og den smukke Mariager Fjord tiltrækker kommunen både turister og lokale, der ønsker at nyde områdets mange kulturelle og rekreative tilbud.

 

- Vi er stolte af, at Fyrkat, som en af vores største kulturelle perler i kommunen, danner rammen om dette specielle bryllup og ikke mindst, at jeg fik æren af at vie dem i dag. Det er en fantastisk måde at vise brudeparret og deres mange gæster, hvor smukt og fascinerende vores område er. Jeg glæder mig over, at vi kunne give Kamilla og Daniel en bryllupsdag ud over det sædvanlige, siger borgmester Mogens Jespersen.

 

Kamilla og Daniel var lykkelige for at fejre deres kærlighed i de historiske omgivelser, omgivet af familie og venner. Brylluppet på Fyrkat er ikke kun en personlig begivenhed for parret, men også en fejring af den danske kulturarv og naturens skønhed i Mariagerfjord Kommune.

 

Efter vielsen på Vikingeborgen Fyrkat fortsatte festen på vikingegården, der består af ni rekonstruerede huse, som tilsammen udgør en stormandsgård, som man kender den fra Harald Blåtands tid.

 
 
 
 
Kontaktinformation
  • Brudgom Daniel Christensen, Brønderslev, tlf. 25157783
  • Formidlingsinspektør ved Nordjyske Museer, Jakob Ljørring Pedersen, tlf.: 3199 0675
  • Borgmester Mogens Jespersen, tlf. 27201258
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mariagerfjord Kommune

Nordre Kajgade 1 | 9500 Hobro | Tlf: 97 11 30 00 | raadhus@mariagerfjord.dk

 
Social media icon Social media icon Social media icon