Pressemeddelelse
juni 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DANCE ALL YEAR LONG starter på Odeon 14. juli og indtager derefter hele Fyn - hele året

 
 
 
 

I et helt år, fra juli 2018 og helt frem til juli 2019 vil Odense og Fyn blive fyldt med moderne professionel dans. Dansere, der oprindeligt kommer fra det fynske, vil vende tilbage og vise deres by, hvad moderne dans er. Og dansere fra hele verden vil tage imod tilbuddet om at gæste Odense og producere dans i samarbejde med byens kultur- og teaterinstitutioner.

 
 
 
 
 

DANCE ALL YEAR LONG skydes igang lørdag 14. juli kl. 15.00 på Odeons scene under åben himmel. Den unge lokale danser, dansk/ghanesiske Louise Mochia vil som den første af 24 dansere give Odenses og Fyns borgere mulighed for at møde noget af det bedste moderne dans - og nogle af de dansere som byen har skabt. Mindst hver måned vil der være en visning, en workshop, en dialog, en præsentation. Alt sammen er helt gratis for tilskuerne.
Fra mandag den 2. juli 2018 til lørdag 30. juni 2019 vil Odense lægge rum til 24 kreationer skabt af 24 dansekunstnere. I løbet af 14 dages arbejdsophold, vil hver enkelt danser/koreograf skabe et nyt værk eller omarbejde et allerede eksisterende.

Faktisk synes vi, det er et ret imponerende hold, der er samlet sammen. Se mere her 


Vores første dansekunstner, Louise Mochia, er født og opvokset i Odense. Hun er uddannet på London Contemporary Dance School og efter at have boet i både London og Berlin, og flere år med internationale turnéer, er hun nu tilbage til det fynske. Fra 2018 er hun ansat som koordinator for dans på Oure Efterskole.
Med sig på Odeons scene bringer hun danseren Adam Seid Tahir (SE) og sangeren Stine Steendorph og sammen med dem viser hun sit work-in-progress værket 'Aurora'. En kombination af bevægelse og lyd inpireret af solvind, de store geomagnetiske storme skabt af ladede partikler. 

 
 
 
 
 

Om DANCE ALL YEAR LONG, Taneli Törmä og dansen i Odense

Taneli Törmä - projektleder og kurator, er en international dansekunstner som gennem de sidste seks år har arbejdet og boet i Odense. Sommeren 2017 har Taneli flyttet sin base til København og nyder nu at være en del af hovestadens stærke, levende og professionelle netværk.
Ønsket er dog stadig at deltage aktivt i udviklingen af ​​kultur- og danselivet uden for de to store dansemetropoler, København og Aarhus. Et første skridt hen imod et landsomspændende professionelt dansemiljø må være at give Odense, Danmarks tredje største by DANCE ALL YEAR LONG.

 

DANCE ALL YEAR UDFØRES af
Tre stærke spillere på scenekunstområdet er gået sammen om at udføre DANCE ALL YEAR LONG. Projektet er initieret af Location X og Taneli Törmä, og det er ham, som træffer beslutninger om, hvilke koreografer, der skal inviteres og hvilke lokale kunst- og kulturinstitutioner, de skal kobles med.
Administrationen varetages af projektcentret i Dansehallerne, som siden 2005 med støtte fra Statens Kunstfond har tilbudt administrativ assistance samt sparring og rådgivning til koreografer. 
PR og markedsføring varetages af Lone Nyhuus, producent, journalist og formidler.

 

Et mindre eller et større projekt
Afhængigt af den finansiering, der opnås videre frem, kan DANCE ALL YEAR LONG skaleres op eller ned. Som det er nu, er gruppen af kunstnere nået op på 24.
Hvis der skaffes flere midler, vil der blive mulighed for at afslutte projektet med et brag af en festival, juni 2019. GRANDE FINALE, hvor man kan opleve alle 24 forestillinger fra de 24 deltagende DANCE ALL YEAR LONG kunstnere.

se mere på danceallyearlong.com

 

DANCE ALL YEAR LONG er støttet af Statens Kunstfonds udvalg for Scenekunst, Odense Kommune og Kulturregion Fyn.