Pressemeddelelse 3. juli 2019
 
 
 
 
 
 
 
 

Mater He & She, FSC certificeret egetræ, peddigrør, sort stålramme. B 57 cm D 53 cm H 76 cm SH 47 cm, Vejl. udsalgspris DKK 5.995

 
 
 
 
 
 
 
 

Mater lancerer en ny skandinavisk klassiker med He & She stolene af designer Eva Harlou  –  det nye bæredygtige par i byen er skabt af stærke naturlige materialer til at holde i mange generationer.

 

 

Om stolene

Kombineret med stærke skandinaviske traditioner i æstetik, kvalitet og form, er He & She skabt med inspiration fra den funktionalistiske Bauhaus arv, lanceret i 2019 for at ære 100-året for Bauhaus skolen – den mest inflydelsesrige modernistiske kunstskole i det 20. århundrede. Stolene afslører et simpelt materialecentreret design med komfortable og tranparente sæder og ryglæn, udført med det hurtigvoksende peddigrør, som er lianer, der stammer fra indonesiske palmetræer. Da det kun er palmens stængler, der beskæres, reproduceres de hurtigt og støtter derfor op om FN's Globale verdensmål om at beskytte "Livet på Land" (mål 15). Flettearbejdet er et traditionsrigt gammelt håndværk og montagen udføres på et af de få uafhængige, tilbageværende fletteværksteder i Danmark. Fletten er snøret omhyggeligt fast til det FSC ceritificeret egetræ. 'She' stolen er blød, kurvet og har frisvinger stel, som giver en let og dynamisk siddeoplevelse. 'He' har solide, støttende armlæn og et mere maskulint og firkantet udtryk end 'She'. Komfort, styrke og geometriske, skulpturelle linjer er det første man møder, når man oplever He & She.

 
 
 
 

Eva Harlou om designet

 

"Da jeg tegnede He & She, havde jeg et ønske om at skabe et design, hvor ældgammelt håndværk  møder skandinavisk æstetik og komfort. Ved at bruge et minimum af ressourcer er stolene både nemmere at afkode og mere ærlige i udtrykket. Materialerne er udvundet bæredygtigt og udvalgt nøje efter holdbarhed. Det betyder meget for mig, at man både tager hensyn til kloden, og det udtryk man giver de anvendte ressourcer. Stolene er for mig både stærke og tidløse på samme tid." 

 

- Eva Harlou, CEO & grundlægger of Earth Studio

 
 
 
 

Om designeren

Eva Harlou er Arkitekt MAA samt CEO og grundlægger af Earth Studio. Eva designer møbler og interiørløsninger af høj skandinavisk kvalitet med respekt for håndværket, mennesker og planeten. I samarbejde med nogle af de bedste arkitekter skaber Eva ikoniske, skræddersyede interiørkoncepter med fokus på genbrugsmaterialer og upcycling. I hendes bæredygtige designs for Mater, anvender Eva solide håndværkstraditioner, hvor funktion møder tidløshed og hvor designet er skabt til at blive brugt.

Om Mater

Mater er et bevidst og etisk designbrand med en stærk designfilosofi og fokus på godt håndværk. Gennem samarbejder med en ekstern base af etablerede og nye designtalenter, kombinerer Mater eksklusve high-end møbler og belysning med arbejdsmetoder der støtter op om mennesker, lokale håndværkstraditioner og miljøet. Maters æstetik har klare referencer til skandinavisk minimalisme og alle designs er skabt af bæredygtige og etiske materialer. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mater Earth Gallery

Gothersgade 43, 1123 København

press@materdesign.com

+45 2170 7376