Pressemeddelelse
30. juli 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fernisering: #flattenthecurve udstilles på Vejle Kunstmuseum

 
 
 
 

Designer Junette Bay fra Vejle igangsatte under coronakrisen et kunstprojekt, der på smuk og finurlig vis udstiller den omvæltede hverdag, vi alle sammen har oplevet. Værket har levet på Instagram, men udstilles nu på Vejle Kunstmuseum. Kom med til fernisering fredag d. 7. august kl. 15!

 
 
 
 

Junette Bays kunstprojekt #flattenthecurve åbner på Vejle Kunstmuseum fredag d. 7. august kl. 15. Junette Bay.

 
 
 
 

Verden er ikke den samme som før, men hverdagen begynder at genindfinde sig, nu hvor sommerferien går på hæld eller allerede er hældt ud.

 

Coronakrisen var - og er - en ny tid, hvor vi har famlet os lidt frem. Der blev opfundet nye ord og begreber, vi aldrig havde hørt om før, men som allerede er blevet en naturlig del af vores sprog. Kunstværket viser disse ord som labels på den fiktive rengøringsproducent #FLATTENTHECURVE's mange produkter. Ord og begreber er malet på emballagen og symboliserer en her-og-nu-løsning.

Alle ordene har samme formål: At flade kurven ud. Nogle midler er mere tvivlsomme end andre. Nogle virker, nogle virker ikke. Nogle er fake news. Nogle lukrerer på folks frygt.

 

Gå på opdagelse i sortimentet i Vejle Kunstmuseums foyer. Måske finder du det middel, der virkede - eller genfinder ét, du allerede havde glemt eksisterede.

 

Mange af ordene er malet på tomme plasticdunke, som vejlensere har afleveret i den dertil indrettede kasse, der stod foran Vejle Kunstmuseum i den lange periode hvor museet var lukket. Ordene selv er indsamlet på Instagram.

 

Når krisen kradser, blomstrer kunsten

Kunstprojektet #flattenthecurve åbner på Vejle Kunstmuseum fredag d. 7. august kl. 15, hvor Junette Bay fortæller om tankerne bag sit projekt. Museumsinspektør Pernille Rom Bruun byder velkommen og fortæller om værkets rejse fra Instagram til kunstmuseum.

 

Museet er vært for en lille forfriskning. Ferniseringen er, ligesom adgang til Vejle Kunstmuseum, ganske gratis for alle. 

 

Junette Bay bor og arbejder i Vejle. Hun er 44 år, iværksætter og designer og alenemor til to børn. Hun er kroniker og dermed en af dem, hvis liv har været meget påvirket af smittefare og karantæne. Hendes virksomhed Upcomers, der arrangerer designmarkeder, har, ligesom resten af event-branchen, ligget helt stille i lang tid.

 

Udstillingen kan ses indtil søndag d. 8. november.

 
 
 
 
 
 

Praktisk information

Fernisering: #flattenthecurve
Tid: Fredag d. 7. august kl. 15
Udstillingsperiode: 07.08.20 - 08.11.20

Sted: Vejle Kunstmuseum, Flegborg 16-18, Vejle

Mere info: vejlemuseerne.dk/flattenthecurve

 
 
 

Foto

Alle fotos skal krediteres 'Junette Bay'. Klik på billedet for at hente i høj opløsning.

 
 
 
 

Kunstprojektet #flattenthecurve. Foto: Junette Bay.

Kunstprojektet #flattenthecurve. Foto: Junette Bay.

Mød Junette Bay til ferniseringen, hvor hun vil fortælle om tankerne bag sit projekt. Foto: Junette Bay.

 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Pernille Rom Bruun

Museumsinspektør, Vejle Kunstmuseum

2974 0456 / perrb@vejle.dk

Junette Bay
Iværksætter og designer
junettebay@gmail.com / instagram.com/junettebay

 
 
 
 
 
 
 
 
 

VejleMuseerne - Spinderigade 11E - 7100 Vejle - Tlf. 76 81 31 00 - Mail: museerne@vejle.dk