Pressemeddelelse
3. juni 2021
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ingen aflysning i år: Jernaldermarkedet i Vingsted slår portene op!

 
 
 
 

Kom til Danmarks hyggeligste og mest originale jernaldermarked i weekenden 12.-13. juni. Vi inviterer til to dage, fyldt med liv og aktiviteter for både børn og voksne i Jernaldermiljøet i Vingsted. 

 
 
 
 
jernaldermarked.JPG

Kom trygt til jernaldermarked. Vi har god plads til at holde afstand, og masser frisk luft i landsbyen. Kapaciteten er begrænset, så køb jeres billetter på forhånd på vejlemuseerne.dk/jernaldermarked. Foto: Jernaldermiljøet i Vingsted.

 
 
 
 

Sommeren er over os, og livet begynder så småt at vende tilbage. Det traditionsrige jernaldermarked i Vingsted åbner igen landsbyen for håndværkere og handlende fra nær og fjern, d. 12. og 13. juni.

 

Værksteder og boder med historisk håndværk i højsædet fylder landsbyen med markedsstemning, og huse og værksteder slår dørene op for spændende aktiviteter og lækre smagsprøver på jernaldermad. 

 

Masser børneaktiviteter 

Børn kan lave en læderpung og fylde den med små ting de laver i de forskellige værksteder. Man kan blandt andet smede, snitte, væve og lave amuletter. 

 

I historiefortællerens telt kan man høre fantastiske historier og på kamppladsen er der både bueskydning og kamplege. Alt sammen under kyndig vejledning af Jernaldermiljøet dygtige formidlere og frivillige. 

 

Alle børneaktiviteter er gratis og inkluderet i billetten. 

 

Mad og markedsstemning 

Markedets stadeholdere viser deres historiske håndværk og spændende varer frem. Gå på opdagelse i træudskæringer, helbredende urter, glasperler, rav, håndsmedede knive og meget mere. 

 

Du kan naturligvis købe masser gode sager med hjem, men på jernaldermarkedet i Vingsted er det vigtigste at håndværket og historien bliver formidlet. De gode historier er gratis, det du betaler for - og tager med hjem - er blot en ekstra bonus. 

 

Ved jernaldergårdenes ildsteder laver vi lækker jernaldermad. Du kan selv være med og der er naturligvis små smagsprøver. 

 

Til at stille den ægte sult er I velkomne til at medbringe en madkurv, eller købe et solidt måltid hos Jelling Bryghus, der sørger for at ingen kommer til at hverken sulte eller tørste. 

 

Kom trygt til jernaldermarked 

Vi har god plads til at holde afstand, og masser frisk luft i landsbyen. Derudover har vi begrænset kapaciteten i år, så vi er sikre på ikke at blive for mange mennesker. Husk der skal vises corona-pas ved indgangen.

 

Køb jeres billetter på forhånd på vejlemuseerne.dk/jernaldermarked. 

 
 
 
 
 
 

Praktisk information

Jernaldermarked i Vingsted

Sted: Jernadermiljøet i Vingsted, Skyttevej 12, Bredsten.

Tid: Lørdag d. 12. og søndag d 13. juni 2021. Begge dage kl. 10.00 - 16.00.

Pris: Voksne 80 kr / børn 60 kr (0-4 år gratis)

Mere info og billetter: vejlemuseerne.dk/jernaldermarked

 
 
 

Foto

Klik for at downloade i høj opløsning

 
 
 
 
jernaldermarked.JPG
 
 
 
 
jernaldermarked.JPG
 
Gris over ild.jpg
Kniv.jpg
 
Hyldemor.jpg
Vævning.jpg
 
Rav.jpg
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Erling Mario Madsen

Daglig leder, Jernaldermiljøet i Vingsted

2158 8898 / ermma@vejle.dk

 

Brit Andresen Hau

Arkæolog og formidler, Jernaldermiljøet i Vingsted

21 83 74 14 / braha@vejle.dk

 
 
 
 
 
 
 
 
 

VejleMuseerne - Spinderigade 11E - 7100 Vejle - Tlf. 76 81 31 00 - Mail: museerne@vejle.dk