Pressemeddelelse
29. april 2022
 
 
rf_header_press.jpg
 
 

Overskud til Foreningen Roskilde Festival trods aflysning

 
 
 
 

Torsdag aften afholdt Foreningen Roskilde Festival sin årlige generalforsamling. 2021 blev et udfordret år med endnu en aflysning af Roskilde Festival. Overskuddet på 905.000 kroner til velgørenhed skyldes først og fremmest afholdelsen af Summer Days-begivenhederne.

 
 
 
 

For første gang i tre år mødtes medlemmerne af Foreningen Roskilde Festival fysisk til den årlige generalforsamling. Her fremlagde bestyrelsen det økonomiske resultat efter endnu et år, hvor foreningens hovedaktivet, begivenheden Roskilde Festival, blev aflyst.

 

Dette bærer foreningens overskud på 905.000 kroner tydeligt præg af.

 

Overskuddet skyldes først og fremmest, at foreningen i sommeren 2021 fik mulighed for at afholde begivenhederne Summer Days i de dage, hvor den store festival ellers skulle have fundet sted.

Hele overskuddet herfra doneres efter formålet: at støtte initiativer til gavn for børn og unge.

 

Roskilde Festivals administrerende direktør, Signe Lopdrup, udtaler:

 

"I et år præget af nedlukning og manglende sociale fællesskaber har vi haft en kæmpe opgave med at være til stede, give rum for kunsten og indgyde håb, ikke mindst for unge.

Det er Summer Days et godt eksempel på. Vi håbede på et overskud at donere videre, men var meget bevidste om, at begivenhederne skulle gøre en forskel i sig selv.

 

Derfor var fokus først og fremmest at give mulighed for endelig igen at samle mennesker i et fysisk fællesskab omkring musikken og kunsten. Og ikke mindst give scenen til unge stemmer og det kulturelle vækstlag, som stod i risiko for at miste et væsentligt afsæt for deres karrierer."

 

Tro på fremtiden og fokus på festival til sommer
Aflysningen af Roskilde Festival har ikke alene konsekvenser for festivalen, men også de mange foreninger, partnere og kunstnere, der hvert år er med til at skabe festivalen.

Det har derfor naturligvis været et ekstra stærkt fokus for bestyrelse og direktion at fremtidssikre festival og forening. En væsentlig forudsætning for dette er muligheden for som arrangør at søge kompensation for de store økonomiske tab, som er direkte relateret til aflysningen i 2021.

 

Roskilde Festivals administrerende direktør, Signe Lopdrup, udtaler:

 

"Vi har endnu ikke fået svar på vores ansøgning for 2021, men vi ser positivt på det. I 2020 fik vi fuld dækning for alle tab direkte relateret til aflysningen i det år. Så vores forventning og håb er, at det samme gør sig gældende i 2021.


Ovenpå nogle svære år kan vi alle omsider se frem. Og vi glæder os helt vildt over, at vi - endelig - kan fokusere på at fejre Roskilde Festival nr. 50 til sommer. Det bliver fantastisk!"

 

Find årsrapporter og indsamlingsregnskaber på roskildefestivalgruppen.dk.

 

Læs om festivalens engagement og organisering i Årsskriftet.

 

Om Foreningen Roskilde Festival:

  • Foreningen Roskilde Festival arrangerer begivenheden Roskilde Festival med det formål at støtte almennyttigt og kulturelt arbejde med særligt fokus på børn og unge.
  • Roskilde Festival er non-profit, og det fulde overskud går efter endt festival direkte til velgørende formål.
  • Siden begyndelsen i 70'erne har Roskilde Festival genereret over 409 millioner kroner til udlodning. 
  • På generalforsamlingen blev Marianne Ifversen og Morten Storr valgt til bestyrelsen.
  • Bestyrelsen for Foreningen Roskilde Festival består efter generalforsamlingen af Matias Møl Dalsgaard, Marianne Ifversen, Gry Dahl-Jensen, Mie Levi Fenger, Olav Hesseldahl og Morten Storr. Bestyrelsen konstituerer sig i den nærmeste fremtid.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

E-mail: press@roskilde-festival.dk  
Telefon: 30 10 82 81  

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 25. juni til 2. juli 2022.