Flere frivillige - og sig TAK til dem, du har!

 
 
 
 

Vi hører det alle steder; festivaller, foreninger, bestyrelser - alle har svært ved at skaffe de frivillige, der skal til, for at tingene hænger sammen.

 
 
 
 
COLOURBOX39708672.jpg
 
 
 
 

Selv devisen 'Gør du det, du plejer, får du det, du plejer'  holder ikke længere.
Nej, gør du det, du plejer, så får du sandsynligvis mindre - færre hænder, færre medlemmer.
 

Kultur og Fritid i Mariagerfjord Kommune ønsker at hjælpe og udfordre fritids- og foreningslivet til at opdage og kaste sig ud i nye metoder og indsatser, som - måske - kan vise sig at være løsningen eller i hvert fald en del af den.

Derfor lancerer Kultur og Fritid en indsats i tre dele med fokus på rekruttering og fastholdelse af frivillige i fritids- og foreningslivet.

Indsatsen består af:
 

- En kampagne på sociale medier, som skal sætte fokus på betydningen og anerkendelsen af frivillige.

- En række gode råd til rekruttering og fastholdelse af frivillige. Rådene er udarbejdet af lokale foreninger i samarbejde med organisationen Ingerfair gennem et kursusforløb i foråret.

- En inspirationsaften for alle kommunens foreninger og frivillige netværk med fokus på rekruttering og fastholdelse af frivillige, som afholdes i Hobro Idrætscenter d. 23. august.
 

"Noget har ændret sig i de forgangne år", siger Niels Sørensen, teamleder for Idræt og Fritid. "Corona er selvfølgelig en del af forklaringen, men der er over længere tid sket et skifte i, hvordan og hvorfor man engagerer sig som frivillig, og det er man som forening nødt til at forholde sig til i jagten på flere hænder".

Formanden for Udvalget for Kultur og Fritid Jens-Henrik Kirk tilføjer: "Foreningslivet har så mange gode effekter, som vi skal værne om. Denne indsats kan forhåbentlig være med til at hjælpe foreningerne med at finde nye frivillige og medlemmer".
 

Indsatsen igangsættes umiddelbart efter sommerferien. Har din forening ikke fået en invitation til inspirationsaftenen, kan du kontakte Kultur og Fritid.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Niels Sørensen

Teamleder for Idræt og Fritid

nisoe@mariagerfjord.dk

9711 3501

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mariagerfjord Kommune

Nordre Kajgade 1 | 9500 Hobro | Tlf: 97 11 30 00 | raadhus@mariagerfjord.dk

 
Social media icon Social media icon Social media icon