Alzheimerforeningen mangler indsamlere i Roskilde

 
 
 
 

Lørdag den 24. september samler Alzheimerforeningen ind til de mange tusinde demensramte familier i Danmark. Behovet for støtte er større end nogensinde, men organisationen mangler indsamlere i Roskilde.

 
 
 
 
JPG af Silas Holst2.jpg
 
 
 
 

Under overskriften 'Husk mig' går hundredvis af mennesker på gaden lørdag d. 24. september til Alzheimerforeningens landsindsamling for at samle ind til fordel for de op mod 90.000 mennesker, der lever med en alvorlig demenssygdom og de ca. 400.000 pårørende, der står lige ved siden af. Rundt om i hele landet vil frivillige ildsjæle være på gaden for at samle ind, men der er brug for indsamlere i Roskilde. Derfor opfordrer Alzheimerforeningen nu lokale borgere til at melde sig.

 

Gør som Silas Holst
En af dem der allerede samler ind, er Silas Holst, hvis far lider af fremskreden Alzheimers sygdom. En sygdom som igennem årene har tæret på familien og vendt op og ned på far-søn-relationen:

- Det er psykisk hårdt at være vidne til, at et menneske man holder af og elsker, forsvinder, uden at man kan gøre noget. Alt det, der udgjorde min far, er her jo ikke længere. Derfor er det så vigtigt, at vi får samlet flest muligt penge ind til den her sag, for det er afgørende, at der sidder folk, der er klar til at hjælpe alle os, som går igennem et demensforløb - og det kan ikke ske uden penge, fortæller Silas Holst, der selv har oprettet en digital indsamling.

 

Ingen vej tilbage
Hos Alzheimerforeningen glæder man sig over Silas Holst bidrag, og nikker genkendende til hans historie:

 

- Når demens rammer, er det en omvæltning for alle i familien. Man siger farvel til meget af det velkendte og goddag til en helt ny livssituation, der desværre oftere bliver mødt med fordomme end forståelse. Og der er ingen vej tilbage, for der findes ingen kur mod demens -ikke endnu. Derfor samler vi ind til at kunne skabe større forståelse om demens, og støtte og hjælpe de ramte familier, samt sikre at der forskes i en fremtidig behandling mod demens, fortæller formand for Alzheimerforeningen, Birgitte Vølund, der også er frivillig indsamlingsleder i Kerteminde.

 

Alzheimerforeningens arbejde er primært drevet af indsamlede midler fra private. Derfor opfordrer patientforeningen til, at så mange som muligt melder sig og bruger et par timer lørdag d. 24. september til fordel for mennesker med demens og deres pårørende.
Kan du ikke deltage, er der også mulighed for at oprette en digital indsamling.

Læs mere og tilmeld dig på www.huskedagen.dk

 

Fakta om demens:

  • I Danmark lever op 85-90.000 mennesker med en demenssygdom
  • Heraf har ca. 45.000 Alzheimers sygdom
  • Hver dag rammes 40-45 mennesker af demens i Danmark
  • I 2040 forventes antallet af mennesker med demens at vokse til 150.000
  • Hver tredje time dør en dansker af en demenssygdom.

 

Om Huskedagen 24. september 2022:

 

Tid:

  • Kl. 11:00-14:00

Måder at deltage:

  • Meld dig som gadeindsamler
  • Bliv digital indsamler, hvor du samler ind i dit netværk
  • Støt med en donation enten på gaden hos indsamlerne eller på MobilePay 50387

Sted:

  • Over hele landet.

Hvis der ikke er en indsamling i dit område allerede, kan du være med til at starte en ved at melde dig som indsamlingskoordinator. Se hvordan på www.huskedagen.dk.

 

 
DET GÅR PENGENE.jpg
 
 
 
 
 
 

Vedhæftede filer

JPG af Silas Holst.jpg
 
 
 
 
Kontaktinformation

Loa Bendix

Kampagneprojektleder

Mobil: +45 52101056

Mail: loa@alzheimer.dk 

 
 
 
 

Alzheimerforeningen - Løngangstræde 25, 4. - 1468 København K - Telefon: 39 40 04 88 - Email: post@alzheimer.dk