Pressemeddelelse 30. januar 2023
 
 
 
 

REGAN VEST: Den selvforsynende underjordiske by

 
 
 
 

Det er temaet tirsdag den 7. februar 2023 kl. 19.00, når Mariagerfjord Bibliotekerne slår dørene op til Hadsund Kulturcenter, når sæsonens første KulturKaffe løber af stablen. Det skal nemlig handle om den fascinerede historie bag bunkeren REGAN VEST - kom med til en spændende aften arrangeret i samarbejde med Frikvarteret, Ældre Sagen Hadsund og LOF Mariagerfjord/Rebild.

 
 
 
 
FB_Skærm_Regan vest.png
 
 
 
 

Koldkrigshistorie på lokale egne

Skjult for offentligheden og landets fjender, opførte de danske myndigheder i 1960'erne en atombunker, hvorfra regeringen kunne føre Danmark igennem en atomkrig. 60 meter under jorden og flere hundrede meter inde i en kalkbakke ved Thingbæk Kalkminer ligger REGAN VEST: Atombunkeren med plads til 350 personer og 232 rum. Heldigvis blev det aldrig nødvendigt at tage bunkeren i brug og efter mange års hemmeligholdelse for den danske befolkning, bliver REGAN VEST nu åbnet for offentligheden.

 

Regeringsanlæg, spionhistorie og spændende anekdoter

Det bliver en spændende aften, når vi dykker ned i historien sammen med den lokale koldkrigsforfatter Karsten Hvam Pedersen. Han har siden 1994 beskæftiget sig med bunkeren og vil fortælle om det tidligere tophemmelige anlæg - både dets tilblivelse og dets efterfølgende hemmeligholdelse.

 

Kom og hør anekdoterne, spionhistorierne og meget, meget mere. Du kan sikre dig din billet på www.mariagerfjordbibliotekerne.dk eller på www.lof.dk/mariagerfjord  til 100 kr.

 
 
 
 
Kontaktinformation

Anita Græsbøll Larsen   

Telefon: 3066 3881

E-mail: alars@mariagerfjord.dk

 

Susanne Thorlund

Telefon: 2137 3726

E-mail: susn1@mariagerfjord.dk