Pressemeddelelse
28. november 2016
 
 
 
 
 

Haveselskabet: Flyt nisselandskabet ud i haven

 
 

Er der nogen bedre måde at sparke gang i julestemningen end ved at lave en smuk dekoration, der kan pynte ved hovedøren eller ude på terrassen. Her får du Haveselskabets bud på et eventyrligt nisselandskab til haven. 

 
 
Nisselandskab til haven

Nisselandskab til haven. Design: Dorthe Kvist. Fotos: Martin Sølyst.

 
 
IMAGE

Dorthe Kvist

IMAGE
 
 
IMAGE

Trin 1

IMAGE

Trin 2

IMAGE

Trin 3

 
 

Haveselskabet vil gerne udfordre traditionen med, at nisselandskaber er en indendørsting.

 

"For selvom julen er traditionernes tid, kan man jo godt indføre lidt nytænkning. Derfor foreslår vi, at du i år flytter nisselandskabet udendørs. Vi har nemlig hørt fra Nissernes Befrielsesfront, at hvis nisserne selv kan bestemme, så vil de helst være ude i haven," siger Louise Møller fra Haveselskabet.

 

Haveselskabet har derfor på nissernes vegne bedt havedesigner Dorthe Kvist om at komme med en nyfortolkning af det klassiske nisselandskab, som kan sættes ud i haven, så de små (have)nisser har et smukt sted at være julen over.

 

Dorthe Kvist nyfortolker det klassiske nisselandskab

Dorthe Kvist er kommet med sit bud på et helt lille nisseunivers med eventyrstemning til haven. Et projekt som det er nemt og hyggeligt at lave sammen i familien.

 

"Man behøver ikke at bruge præcis de samme materialer, som jeg har valgt. Man kan bruge andre ting, som man finder i haven. Det kan fx være selvsåede småtræer eller andre planter, fine grene, mos og lave græsser, og måske et par hyacinter og et lille spejl som sø. Du kan tænke på det, som om du skal lave et mini landskab eller efterligne en skovbund. Og herefter er det jo bare at vente og se, om der flytter nogle små nisser ind i løbet af december," siger Dorthe Kvist.

 

Sådan gør du:

 

1. Klips fiberdugen fast
Så undgår du, at jorden falder ud gennem revnerne. Lad gerne dugen gå lidt op af siderne også, men sørg for, at man ikke kan se det, når kassen er fyldt.

 

2. Fordel planterne i kassen
Dorthe Kvist har sat nogle miniature nåletræer og en bregne bagest. En lille gruppe Cryptomeria (kan erstattes med mos), nogle hyacinter og en lille lyng bagved, og i forgrunden har hun dækket bunden med husfred.

 

3. Fyld jord imellem planterne
Men lad et areal være åbent, der hvor din skovsø skal være. Placér det runde spejl, som er skovsøen. Sørg for at få husfreden ind over kanterne på spejlet, så det ser naturligt ud.

 

4. Dæk jorden
Dæk resten af jorden til med pudemos og mos fra haven, så den er helt dækket.

 

5. Pynt til slut med rensdyr, nisser og andre julerier efter behag.

Du kan også pynte dit landskab med levende lys eller en lille diodelyskæde for at fyre endnu mere op for julestemningen. Sæt nisselandskabet på et synligt sted udendørs.

 

Se video, hvor Dorthe Kvist viser hele processen på Haveselskabets hjemmeside: https://haveselskabet.dk/adventskalender-1

 
 
 

Om Haveselskabet

 

Haveselskabet er en landsdækkende almennyttig forening for alle, der dyrker haveglæden. Haveselskabet har ca. 30.000 medlemmer og udgiver bl.a. magasinet Haven og står bag hjemmesiden www.haveselskabet.dk

 
 
Kontaktinformation

Louise Møller, Haveselskabet Rådgivning, 4527 1119, lm@haveselskabet.dk
Dorthe Kvist, havedesigner, 2615 2906, dk@meltdesignstudio.com

 

Tekst og foto i denne pressemeddelelse må bruges med tydelig kildeangivelse til Haveselskabet og fotocredits til fotografen: Martin Sølyst.

 
 
 
 

Haveselskabet - Tobaksvejen 23A - 2860 Søborg - Telefon 45 93 60 00 - medlem@haveselskabet.dk