Pressemeddelelse 11. februar 2019
 
 
 
 

Forbrugere køber separate flybilletter online – og det kan koste dyrt

 
 
 
 

Flere danskere bestiller flybillet på nettet via bookingsider, og det kan give ubehagelige overraskelser. Forbrugere, som skal mellemlande, kommer uvidende til at købe to separate flybilletter. Dermed kan ferien pludselig blive meget dyrere end forventet.

 
 
 
 

Er der en mellemlanding på flyrejsen, er det en god idé at bestille én samlet billet til hele turen. Det er bare ikke alle forbrugere, der er klar over, hvad de har købt - og det kan koste dyrt.

 

"Vi ser sager, hvor forbrugerne ikke ved, at de har bestilt to separate billetter, for de har betalt det hele samlet på en hjemmeside og bestilt med ét klik," siger Lars Arent, leder af Forbruger Europa.

 

Har du en samlet billet, skal det første flyselskab hjælpe dig videre, hvis du misser forbindelsesflyet. Det betyder, at de skal betale for den næste ledige afgang til destinationen og booke den til dig. De skal også betale for hotelovernatning, hvis det er nødvendigt, og du kan få erstatning for mistede nætter på destinationen. Ingen af disse rettigheder gælder for forbrugere, som har to forskellige billetter.

 

"Det er virkelig surt at skulle betale for en helt ny billet oveni den, man allerede har købt, og som nu er ubrugelig. Og hvis du går glip af en eller flere nætter på din ferie, har du heller ikke krav på erstatning fra flyselskaberne" siger Lars Arent.

 

Vilkår og betingelser er uigennemskuelige

For forbrugere, som har bestilt hele turen på nettet, kan det komme som en ubehagelig overraskelse. Nogle bookingsider reklamerer med forskellige garantidækninger, der skal hjælpe forbrugeren ved forsinkelser, men ordningerne er svære at gennemskue og sikrer ikke samme vilkår som ved køb af en samlet billet.

 

"Hvis man bruger en bookingside på nettet, skal man være ekstra opmærksom. Nogle af dem køber billetterne af flyselskaber separat, og det er ikke altid helt tydeligt for forbrugeren, at det kan have store konsekvenser, når noget går galt undervejs" siger Lars Arent.

 

Jo større afstand, jo højere kompensation

Er der forsinkelse på første del af turen, udregnes kompensationen med en samlet billet typisk for den samlede strækning. Det er ikke tilfældet med separate billetter. Derved risikerer man at få mindre i kompensation end man ellers var berettiget til.

 

"Rationalet er, at det første flyselskab ikke kan holdes ansvarlig for, at du når det næste fly, når de ikke ved, at det er en mellemlanding. Det er jo fornuftigt nok," siger Lars Arent, "men det er drønærgerligt for forbrugeren. Om du får 250 eller 600 euro i kompensation ved en lang forsinkelse gør jo en del."

 

Derfor lyder de tre gode råd fra Forbruger Europa: "Vær opmærksom på, om du køber en samlet billet, eller du køber flere separate billetter. Hvis de er separate, er det særligt vigtigt, at du har nok tid til at nå dit næste fly, hvis det første bliver forsinket. Hvis du er i tvivl om, hvad du har købt, så tjek, om der er et eller flere billetnumre for de to strækninger," siger Lars Arent.

 

 
 
 
 
Kontaktinformation

For yderligere information kontakt kommunikationsmedarbejder Ditte Juul Reder på telefon 41 71 50 75 eller djr@forbrugereuropa.dk

 
 
 
 

Du får denne pressemeddelelse, fordi du tidligere har givet samtykke til, at vi må sende det til dig. Ønsker du at ophæve dit abonnement, kan du gøre det herunder.

Se Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens privatlivspolitik

 
Afmeld pressemeddelelser fra Forbruger Europa
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon