Pressemeddelelse
28. maj 2019
 
 
 
 

Nyt bæredygtigt partnerskab mellem Roskilde Festival og Tuborg

 
 
 
 

Et nyt femårigt partnerskab mellem Roskilde Festival og Tuborg sætter endnu mere fokus på unges fællesskaber og på nye bæredygtige løsninger. Årets festival byder på verdenspremieren på en ny økologisk pilsner, grøn strøm i ølboderne og et nyt alkoholfrit festområde.

 
 
 
 

Bæredygtighed og unges fællesskaber er fællesnævnerne i den femårige partnerskabsaftale, som Roskilde Festival og Tuborg netop har indgået. Dermed fortsætter festivalen og bryggeriet det samarbejde, der begyndte i 1992.

 

Udover samarbejdet om at levere gode øloplevelser er aftalen baseret på en gensidig ambition om at udvikle nye fællesskaber blandt unge og bidrage med nye bæredygtige løsninger, der blandt andet kan mindske miljøaftrykket på Roskilde Festival - en begivenhed, der med et 'indbyggertal' på 130.000 svarer til Danmarks fjerdestørste by.

 

Ny økologisk øl tappet og skænket på grøn energi
Aftalens første initiativer lanceres på årets Roskilde Festival.

 

Her er der verdenspremiere på en helt ny øl fra Tuborg. Tuborg Orange er navnet på den økologiske pilsner, der bliver tilgængelig i alle festivalens ølboder med et mål om at øge den samlede økologiske andel af drikkevaresalget på festivalen.

 

Dermed supplerer Tuborg Orange den tilsvarende økologiske Tuborg RÅ, der blev introduceret på Roskilde Festival i 2015.

 

Samtidig vil øludskænkningen i år være drevet af grøn energi. I 2019 indkøber parterne grønne certifikater og sikrer supplerende ny grøn strøm, så udskænkningen i samtlige ølboder drives af strøm fra vedvarende energikilder.

 

I 2020 vil al øludskænkning være baseret på vedvarende energi produceret i en solcellepark, som Roskilde Festival og Tuborg opfører nær festivalpladsen umiddelbart efter dette års festival.

 

Til kamp mod plastikaffald
Partnerskabet tager også udfordringen op mod engangsforbrug af plastik. Det betyder, at over én million engangskrus i år erstattes med genbrugsglas, som hver kan bruges mere end 25 gange.

 

Fokus på ansvarlig festkultur
Endeligt byder årets festival på et nyt rekreativt område midt i campingbyen, hvor gæsterne kan tage en alkoholfri pause og hygge sig med aktiviteter som dans og yoga eller hygge med alkoholfrie øl.

 

Den alkoholfri zone er samtidig en måde at sætte gang i dialogen om fest- og alkoholkultur og dermed udfordre de eksisterende normer og festvaner blandt unge i et miljø, hvor festkalenderen i forvejen er tætpakket.

Signe Lopdrup, Roskilde Festivals administrerende direktør, siger:

 

"Som værter for over 100.000 unge feststemte deltagere vil vi gerne vise, at bæredygtighed går hånd i hånd med festivalkultur. Så når vi skruer op for den grønne energi sammen med Tuborg og lancerer en ny økologisk øl samtidig med, at vi skaber et alkoholfrit festområde, handler partnerskabet også om, at vi vil udfordre os selv og gå helt nye bæredygtige veje sammen."

 

Søren Brinck, Administrerende Direktør, Carlsberg Danmark (Tuborg) siger:


"Vi er glade og stolte over den nye partnerskabsaftale med Danmarks største festival, fordi vi i fællesskab kan sætte den gode øloplevelse i højsædet, samtidig med at vi bruger vores fælles kræfter på at sætte fokus på de unge fællesskaber og bæredygtighed."

 

Roskilde Festival 2019 finder sted over otte dage fra lørdag 29. juni til lørdag 6. juli.

 

Fakta om partnerskabsaftalen:

  • Udover samarbejde om leverance af drikkevarer på Roskilde Festival bygger partnerskabet på en ambition om at udvikle bæredygtige fællesskaber til gavn for unge. Aftalen følger tre spor: Innovation og nye bæredygtige løsninger, udvikling af kunstneriske vækstlag, frivillighed og unges muligheder.
  • Partnerskabsaftalen gælder for årene 2019-2023.
  • Den økologiske Tuborg Orange, der lanceres på årets Roskilde Festival, er en tørhumlet pilsner med en juiceagtig frugtighed og noter af mango, grapefrugt og lime. Tuborg har allerede en Grøn, Rød og Guld. Derfor var det nærlæggende, at Tuborgs nye, økologiske variant til Roskilde Festival 2019 kom til at hedde Tuborg Orange efter festivalens ikoniske Orange Scene.
  • Energiforbruget i ølboderne er i 2019 certificeret GOO (Guarantees of Origin). Derudover tilkøbes strøm fra vedvarende energikilder, som er certificeret af det internationale EKOenergy-netværk.
  • Tidligere partnerskabsaftaler mellem Roskilde Festival og Tuborg har gennem årene budt på oplevelser som den eksperimenterende kunstsatsning KlubRÅ, en swimmingpool foran Orange Scene, en gigantisk koncert-ghettoblaster og selvfølgelig masser af gode øloplevelser.
  • Carlsberg Danmark har været partner med Roskilde Festival siden 1992.

Roskilde Festival arrangeres af Foreningen Roskilde Festival og skabes af 30.000 frivillige. Alt overskud fra festivalen doneres til humanitært, almennyttigt og kulturelt arbejde til gavn for især børn og unge. Siden begyndelsen i 70'erne har Roskilde Festival genereret over 385 millioner kroner til udlodning.

 

Læs om festivalens engagement og organisering i årsskriftet.

 

Læs om Carlsbergs bæredygtighedsprogram i årsrapporten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

 

Roskilde Festival
Signe Lopdrup, administrerende direktør
Telefon: 30 10 82 81 E-mail: press@roskilde-festival.dk

 

Carlsberg Danmark
Søren Brink, administrerende direktør
Kasper Elbjørn, informationschef
Telefon: 41 79 12 16 E-mail: Kasper.Elbjorn@carlsberg.com

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 29. juni til 6. juli 2019.

 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon
Non-profit since 1972