Pressemeddelelse
8. oktober 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Efterårsferie uden uheld

 
 
 
 

Tre enkle råd fra SOS International forebygger uheld på rejsen i efterårsferien

 
 
 
 
 
 
 
 

I efterårsferien kører mange danskere sydpå. Statistikken hos SOS International taler sit tydelige sprog. I uge 42 stiger antallet af danske bilister, der har brug for vejhjælp i udlandet markant.

 

Flest uheld i Tyskland, Sverige og Frankrig

Sidste år hjalp SOS International over 277 strandede danske bilister i bl.a. Tyskland, Sverige og Frankrig i efterårsferien.  Men der er heldigvis ret enkle ting, man selv kan gøre for at sikre sig mod nedbrud.

 

Inden du sætter dig bag rattet og kører på efterårsferie, bør du:

 

  1. Få tjekket bilen
  2. Downloade Rødt Kort-app'en
  3. Overveje, om feriedestinationen kræver vinterdæk

 

SOS International håndterer opkald fra alle nødstedte danske bilister i udlandet. Erfaringen siger, at 90 % af alle nedbrud på bilferien skyldes motorstop eller mekaniske defekter. SOS International råder derfor alle til at tjekke bilen grundigt, inden de kører på efterårsferie. Det gælder fx bilens batteri. I dag bruger vi elektroniske gadgets som IPads, mobiltelefoner etc. som aldrig før på køreturen kombineret med, at bilen bruger mere strøm.  Dette kan et velfungerende batteri sagtens klare, men hvis ikke batteriet er godt og opladt, risikerer man, at strømmen går, eller pludselig kan bilen ikke starte.

 

Det er en god hjælp på vejen at downloade Rødt Kort-app'en, før man kører afsted. Skulle uheldet være ude på bilferien i Europa, yder SOS International assistance via Rødt Kort-ordningen.

"Hvert efterår ser vi desværre en række biluheld, hvor regn efter en længere periode med tørt vejr har opblødt skidt og dækrester, så vejen bliver som brun sæbe. I mange tilfælde er det faktisk farligere end vand på vejen, fordi man ikke kan se, at der er glat", forklarer Ellen Trolle, der er Executive Vice President, Technical Division i SOS International. Generelt fylder dækkenes beskaffenhed og punkteringer i statistikken over nedbrud. Gode dæk sikrer et godt vejgreb, og det er vigtigt. Det samme er et reservehjul, som kan være en stor hjælp, hvis uheldet er ude, for det sikrer, at man kan komme hurtigt videre.

Inden man kører hjemmefra på efterårsferie, er det derfor en god ide at tjekke, at dækkenes mønsterdybde er mindst 3 mm, og at vinduesviskerne er friske og velfungerende, så udsynet er godt.

 

 
 
 
 
Kontaktinformation

SOS Internationals pressetelefon: +45 29746122