Pressemeddelelse
5. maj 2021
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ansigtsgenkendelse tjekker dit coronapas - dansk selskab klar med løsning til pressede fitnesscentre og restauranter

 
 
 
 

Ny dansk teknologi baner vejen for, at landets fitnesscentre, biografer og restauranter kan benytte ansigtsgenkendelse til kontrol af kundernes coronapas. En automatisering, der ifølge Michael Schou, som ejer Fitnessmentor Klub i Viborg, kan gøre genåbningen af landets fitnesscentre den 6. maj nemmere at håndtere.

 
 
 
 
DSC02195_low.jpeg

Michael Schou, der ejer Fitnessmentor Klub i Viborg, som nu gør klar til genåbning

 
 
 
 

I takt med genåbningens næste faser står nye erhverv over for de udfordringer, som landets restauratører og cafeer har kæmpet med de seneste uger: En tidskrævende og uvant rolle som paskontrollør, som det første i mødet med kunderne. Nu er ny, dansk teknologi klar med hjælp til at tjekke kundernes coronapas via ansigtsgenkendelse og kunstig intelligens.

 

Teknologien, der nu er klar til bl.a. fitnesscentre og restauranter, er udviklet af det danske selskab Justface. Det er en videreudvikling af et system, man har skabt til bl.a. banker, der scanner pas, kørekort mm. så bankerne automatisk kan tjekke informationer og data i deres onboarding proces, fortæller Kasper Rost, CCO og medstifter af Justface.

 

"Vores ansigtsgenkendelse er nu klar i en version skræddersyet den særlige situation som corona og genåbningen har skabt for rigtig mange virksomheder inden for detailhandel, idræt og oplevelsesbranchen. Her kan vi via et foto, som kunderne selv lægger op i en app, automatisere hele kontrollen med om kunderne har et gyldigt corona- eller vaccinationspas," forklarer han.

 

Løsningen fungerer ved at medlemmerne i f.eks. fitnesscentre uploader deres data hjemmefra via Justfaces hjemmeside. Her vælger de deres lokale fitnesscenter og logger ind med deres medlemsoplysninger, hvorefter de uploader deres gyldige coronapas sammen med et portrætbillede. Når de ankommer til fitnesscenteret, registrerer de sig på en tablet, hvor en app til ansigtsgenkendelse scanner personen, og kontrollerer om medlemmets coronapas er gyldigt.

 

Og et af de fitnesscentre, der byder de nye muligheder for at lette den nye administrationsbyrde velkommen, er Fitnessmentor Klub i Viborg, som Michael Schou ejer.

 

"For os betyder den nye løsning, som vi nu får installeret, at vi ikke skal have ansatte til at stå i døren og tjekke om vores medlemmer har et gyldigt corona pas. Det kan foregå fuldt automatisk. Dermed sparer vi udgiften til ansatte, der ellers skulle agere paskontrollører på fuld tid. Det er immervæk noget efter en periode, hvor vi naturligvis er presset helt i bund. Samtidig giver vi også medlemmerne muligheden for nemt og sikkert at validerer deres corona pas hjemmefra, så de slipper for besværet og kø. De kan blot gå ind og træne - næsten som førhen," siger han.

 

Læs mere om Justface på www.justface-fitness.com eller www.justface-retail.com

 

Om Justface

Justface er en dansk teknologivirksomhed med undervirksomheder indenfor forskellige industrier, herunder detailhandel og fitness. Virksomheden udvikler AI-løsninger med fokus på biometri og ansigtsgenkendelse og har udviklet systemer og teknologier, som bl.a. benyttes inden for healthcare, finansindustrien, bilindustrien og nu indenfor fitness og retail. Selskabet har siden etableringen fået investeringer for et tocifret

 

Vedhæftede filer

michael_FitnessMentor.JPG
Justface team _ billede.jpg
FitnessCenter_Foto.jpg
 
 
 
 
Kontaktinformation

Kasper Wodstrup Rost, CCO & Co-founder, 2711 5606

Michael Schou, ejer af Fitnessmentor Klub I Viborg, 2992 7700