ERHVERVSNYT

 
 
 
Glostrup Kommune Skyline
 
 
 
 

Nyhedsbrevet for Glostrups erhvervsliv

 
unknown documenttype 'template' 7. september 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Borgmester John Engelhardt til Glostrup Parkstafet i Solvangsparken.

Letbane, parkstafet og festival

 

Anlægget af letbanen er gået i gang. Vi mærker ikke så meget til det endnu, men det vil vi uundgåeligt komme til i årene, der kommer.

 

Derfor tilbyder vi nu - via forsiden på Glostrup Kommunes hjemmeside - adgang til opdateret trafikinformation.

 

Det gælder både live trafik på udvalgte vejstrækninger og et overblik over vejarbejder i og omkring Glostrup.

 
 
 
 

Jeg håber, at vi med de tiltag kan gøre det nemmere for dig som borger eller pendler i Glostrup Kommune, når du planlægger din transport - mens vi bygger letbanen.

 

I Glostrup har vi netop afholdt to af årets store og herlige begivenheder. Nemlig Glostrup Parkstafet og Glostrup Festival. En altid hyggelig løbefest og en byfest med masser af god musik og aktiviteter. Det er sådan nogle arrangementer, der ryster byen sammen og styrker vores identitet. Og ingen af delene kunne lade sig gøre uden den flotte støtte fra jer i erhvervslivet - både som sponsorer og som deltagere. Det vil jeg gerne sige en stor tak for. 

 

Med venlig hilsen

John Engelhardt

borgmester

 
 
 
 
 
 

Bliv anerkendt for jeres CSR arbejde - husk ansøgningsfrist

 

Gør din virksomhed en særlig indsats for at vise social ansvarlighed? Det kunne fx handle om at ansætte og rumme medarbejdere, som af forskellige årsager har haft svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Eller rummer din virksomhed plads til lærlinge og uddannelsesarbejdspladser?

 

Det arbejde vil vi gerne gøre noget ekstra for at anerkende. Søg derfor Glostrup Kommunes CSR-diplom. Se hvordan på www.glostrup.dk/diplom.

 

Deadline for din ansøgning er 20. september.

 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at tage fat i erhvervschef Niels Thede Schmidt-Hansen på mail niels.schmidt-hansen@glostrup.dk, eller på tlf. 4323 6340.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Erhvervskonference 2018

 

Sæt et kryds i kalenderen ved den 15. november kl. 16-19. For her kan du opleve årets erhvervskonference med borgmester John Engelhardt som vært på Glostrup Park Hotel.

 

'Vækst med social bundlinje' og 'Kickstarter til dobbelt bundlinje' er temaer, du i år kan glæde dig til at høre mere om. Det handler om på én gang at skabe øget vækst og at ansætte medarbejdere med hjælp fra Jobcentret. Og det foregår, så du samtidig får råd fra forretningsudviklere i Den Sociale Kapitalfond.

 

Bag temaerne befinder Den Sociale Kapitalfond sig, og i et samarbejde med Glostrup Kommune har seks virksomheder snart gennemført et af de to forløb på hhv. seks og tre måneders intensivt arbejde. Det foregår i et tæt parløb med forretningsudviklere fra Den Sociale Kapitalfond. Til erhvervskonferencen kan du høre Birgitte Frost Mathiesen, programdirektør i Den Sociale Kapitalfond. Du vil også komme til at høre en virksomhed fortælle, hvordan det har været at deltage i forløbet.

 

Udviklingen i Glostrup - hvad sker der i Glostrup - er selvfølgelig også et emne, du kan se frem til at få en status på. Det er formanden for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Torben Jensen, der fortæller om det på konferencen.

 

CSR-diplomer og iværksætter-diplomer - hvem er modtagerne i år - det får du afsløret til erhvervskonferencen. Og husk, at CSR-diplomet kan du søge om. Det er senest den 20. september på www.glostrup.dk/diplom.

 

Sidst men ikke mindst får du mulighed for at networke med andre erhvervsfolk fra Glostrup - og at gøre dette med noget lækkert at spise og drikke på Glostrup Park Hotel.

 

Og som sædvanlig vil debat og den røde tråd blive præsenteret af Dorte Fals, kendt fra DR.

 

Alle virksomheder i Glostrup modtager en invitation i oktober.

 

Vel mødt den 15. november.

 
 
 
 

Erhvervskonferencen bliver afholdt på Glostrup Park Hotel. Her set fra Byparken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morten Rosenberg, direktør i Cph Steel og Pia Dahlin, formand for Glostrup Kommunes Vækst- og Beskæftigelsesudvalg.

 
 
 
 

Erhvervspris til Cph Steel

 

Cph Steel's direktør, Morten Rosenberg, blev den glade modtager af Erhvervssammenslutningens erhvervspris 2018. Erhvervsprisen rummer foruden æren også 25.000 kr.

 

Den festlige begivenhed fandt sted i forbindelse med Erhvervssammenslutningens generalforsamling den 3. maj på Glostrup Park Hotel. Kriteriet for at komme i betragtning til Erhvervssammenslutningens erhvervspris er, at man er en virksomhed, der har udmærket sig det seneste år.

 

"Det er der heldigvis mange, der gør" sagde Pia Dahlin, formand for Glostrup Kommunes Vækst- og Beskæftigelsesudvalg, i sin tale. Hun kunne også berette, at Cph Steel nu for anden gang er blevet udpeget til gazellevirksomhed af Børsen, og at virksomheden på bare 10 år er vokset til i dag at have 40 medarbejdere, deraf seks voksenlærlinge, en flexjobber og en i omskoling.

 

Cph Steel løser mange slags opgaver inden for stål og metal. De arbejder sammen med mange designere og tegnestuer om at finde løsninger til specialopgaver. Blandt kundeløsningerne er inventar til Vadehavsmuseet i Sønderjylland og en specialdesignet trappe til haven til Gl. Holtegaard.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stine Lomholt (stående) fra Den Sociale Kapitalfond i samtale med Marianne Cwarzko og  Morten Vogter fra Labance.

'Kickstarter til Dobbelt Bundlinje'

 

Det er projektnavnet på det andet samarbejdsprojekt, som fire Glostrup virksomheder deltager i. 

 

I et samarbejde mellem Den Sociale Kapitalfond og Glostrup Kommune skal virksomhederne arbejde med fokus på både vækst og ansættelse af ledige medarbejdere fra Glostrup Kommune. Det sker ved hjælp af en intens indsats fra Den Sociale Kapitalfond, som i dialog med virksomhederne tilrettelægger et individuelt tilpasset udviklingsforløb med 1:1 sparringsmøder med forretningsudviklere.

 

Tidligere i år blev det første samarbejdsprojekt søsat med Den Sociale Kapitalfond 'Vækst med Social Bundlinje', hvor to Glostrup virksomheder fik plads til et lidt større forløb.

 
 
 
 

Da fem ud af syv meget interesserede virksomheder ikke kom gennem nåleøjet, besluttede Vækst- og Beskæftigelsesudvalget at bevilge yderligere midler, så flere virksomheder kunne komme med.

 

'Kickstarter til Dobbelt Bundlinje' forløber over 100 dage og kan kaldes en light-udgave af Vækst med Social Bundlinje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Peter Bøgkjær står klar til at rådgive dig og din virksomhed.

 
 
 
 

Få sparring fra Væksthus Hovedstadsregionen

 

Er din virksomhed ambitiøs og klar på at vokse? Væksthuset står klar til at rydde forhindringer af vejen og hjælpe dig med at skabe vækst i din forretning.

 

Mange virksomheder får hvert år ny fremdrift med hjælp fra Væksthus Hovedstadsregionen. Her sidder et stærkt team af erfarne konsulenter, der enten har drevet egen virksomhed eller haft ledende roller i nogle af Danmarks største erhvervsvirksomheder klar til at løfte små- og mellemstore virksomheder frem mod øget vækst.

 

Hvad end du har brug for hjælp til salg, eksport, finansiering eller noget helt fjerde, så er Væksthusets tilbud om sparring rettet mod enhver virksomhed med vækstpotentiale og ambitioner om at vokse.

 

Fokus på virksomhedens behov

I samarbejde med Væksthusets konsulent får virksomheden kortlagt sine nuværende udfordringer og klarlagt sine muligheder med det formål at udarbejde en konkret og målrettet vækstplan, som er i tråd med virksomhedens behov og ønsker.

 

Væksthuset hjælper hvert år mere end 1000 virksomheder videre i deres udvikling, og har bl.a. hjulpet Glostrup-virksomheden Enco El med deres strategi og kompetenceløft af ledelsen og organisationen. Ifølge Stig Weberg Petersen fra Enco El har tiden brugt på Væksthusets sparring været godt givet ud:

 

- Jeg har mødt andre ligesindede ejerledere i det forløb, vi har været på. Det har været en positiv proces og en stor glæde at kunne bruge Væksthusets kompetencer til at udvikle vores virksomhed. Vi har fået skubbet på vores ambitioner, og er gået fra en mere traditionel placering i vores branche til noget, der kræver mere viden og uddannelse. Det gør alt sammen, at vi fremover bliver mindre konjunkturfølsomme.

 

Virksomheder i Glostrup kan gøre som Enco El og kontakte Væksthuset for at booke et møde med en vækstkonsulent. Sammen med konsulenten finder I frem til styrker og svagheder i den nuværende forretning, og udformer en vækstplan, der bringer jer skridtet videre.

 

Væksthus Hovedstadsregionen står også bag en række udviklingsprogrammer, der zoomer ind på virksomhedernes specifikke udfordringer indenfor fx ledelse og eksport.

 

Udviklingsprogrammer der skaber vækst

Virksomheden er vokset, de gode kunderelationer er etableret, væksten er en realitet. Hvad er næste skridt? Udover sparring tilbyder Væksthuset også mere specialiserede forløb, hvor virksomheden får mulighed for at gå i dybden med specifikke problemstillinger og videreudvikle virksomheden, så morgendagens vækst også bliver en realitet.

 

I programmet Vækstrettet kompetenceudvikling er der fokus på lederudvikling i små- og mellemstore virksomheder. Her får virksomheden mulighed for at udvikle organisationen på afstand af den ofte hektiske hverdag, dels gennem kursusforløb og dels gennem lederinternater, hvor man møder andre ejerledere.

 

Et andet tilbud er programmet Vækst Gennem Internationalisering, der har fokus på eksport. Udover sparring og workshops med de andre deltagere, tager programmet virksomhederne med ud på eksportmarkederne og skaber dermed direkte kontakter, der kan bruges til at styrke viden, fremme salg og etablere netværk, når eksportambitionerne skal omsættes til virkelighed.

 

I begge programmer ydes der desuden kontant tilskud til indkøb af kompetenceudvikling i virksomheden.

 

Kontakt Væksthuset på tlf. 30 10 80 80 eller mail info@vhhr.dk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Direktør Mads Andreasen fra Badmodul fortæller medlemmerne af Vækst- og Beskæftigelsesudvalget om sin virksomhed. 

 
 
 
 

Når politikerne kigger forbi

 

Badmodul, Kokkens Vinhus og Fødevarestyrelsen - hvordan står det til i nogle af Glostrups mange veldrevne virksomheder? Det var noget af det, politikerne var interesserede i at høre om på årets første virksomhedstematur for Vækst- og Beskæftigelsesudvalget 30. maj.

 

For når man er udvalg for erhvervsliv og beskæftigelse i Glostrup Kommune, er det vigtigt at have fingeren på pulsen, og have dialog med vidt forskellige virksomheder. Hvordan går det i virksomheden, hvad optager jer lige nu, hvad beskæftiger I jer med - og hvordan oplever I, det er at samarbejde med Glostrup Kommune? Det er spørgsmål, som politikerne i Vækst- og Beskæftigelsesudvalget, havde med på turen.

 

Mads Andreasen fra virksomheden Badmodul var en af dem, der fik besøg:

 

"Jeg synes da, det er rart, at politikerne tager sig tid til at kigge forbi for at hilse på os. De virkede oprigtigt interesserede i at høre om vores virksomhed og vores ønsker. Jeg synes i øvrigt også, at de initiativer som Glostrup Kommune har sat i værk via den Sociale Kapitalfond er en reel hjælp for en virksomhed som Badmodul."

 
 
 
 

Mads Andreasen fra Badmodul - succesrig ung virksomhedsejer og direktør.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny politisk konstituering i Glostrup

 

Vi har fået et nyt politisk flertal i Glostrup. Det nye flertal, har valgt at omkonstituere de politiske udvalg. Det har blandt andet resulteret i to nye udvalg.  Læs mere om den nye politiske situation.

 
 
 
 

Der er blevet rokeret på stolene i kommunalbestyrelsens mødesal.

 
 
 
 
 
 

Arbejdskraft til din virksomhed

 

Jobcentret står klar til at hjælpe med jobprofiler til din virksomhed. Du er altid velkommen til at kontakte jobcenterchef Nicolaj Drøschler på tlf. 4323 6770. Du kan også fange Nicolaj på hans mail nicolaj.droschler@glostrup.dk

 

Bager - mand, 41 år

Dygtig til sit håndværk, 7 års erfaring heraf 2 år som bagermester med svende.

Venlig og socialt velfungerende - stærkt motiveret for at komme i ordinært arbejde.

 

Salgs- og servicesupporter og administrativ all-rounder - mand, 52 år

20 års erfaring med import/eksport, projektarbejde, arbejde i offentlige styrelser.

 

Distributionschauffør - mand, 62 år

Fejler intet, har alle nødvendige kort.

 

Fleksjob butiksopfylder/medhjælper - mand, 38 år

20 timer/uge - erfaring fra Bilka og Kvickly.

 

Fleksjob butiksopfylder/medhjælper - kvinde, 29 år

10 timer/uge - erfaring fra flere Netto-butikker.

 

Fleksjob kontor - kvinde, 41 år

6 timer/uge - erfaring som kontorassistent/kontormedarbejder.

 

Fleksjob kulturplanlægger/eventkoordinator/kontormedarbejder - kvinde 41 år

10 timer/uge - erfaring som projektmedarbejder, kulturmedarbejder, festivalmedarbejder, eventkoordinator og fotograf. Uddannet cand.comm.

 

Fleksjob lager/logistik/chauffør - mand, 46 år

25 timer/uge - B-kørekort, truckcertifikat - IT på brugerniveau og mange års erfaring inden for lager/kørsel.

 

Industrielektriker - mand

Ledererfaring, firmaets mand, B-kørekort.

 

Lastbilchauffør - mand, 34 år

Stærkt motiveret for at komme i arbejde som lastbilchauffør, taler perfekt dansk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ring endelig - vi hjælper gerne. Her er det erhvervschef Niels Thede Schmidt-Hansen.

Erhvervskontakter i kommunen

 

Du er altid velkommen til at kontakte Glostrup Kommune med spørgsmål eller kommentarer:

 

Formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

torben.jensen@glostrup.dk

Tlf. 2851 8817

 

Erhvervschef

niels.schmidt-hansen@glostrup.dk

Tlf. 4323 6340

 

Glostrup Jobcenter

virksomhedsservice@glostrup.dk

Tlf. 4343 0662

 

Glostrup Ejendomme

glostrupejendomme@glostrup.dk

Tlf. 7023 6110

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oplysningspligt - persondataforordningen

 

Behandling og varetagelse af dine persondata

I forbindelse med udsendelse af Glostrup Kommunes Erhvervsnyt kan vi modtage, registrere, opbevare, kopiere, journalisere, udskrive, videresende og arkivere din virksomheds: Cvr-nummer, P-nummer, navn, e-mail adresse, evt. attention-navn, adresse, postnummer, by og land.

 

Vi er dataansvarlig - sådan kontakter du os
Glostrup Kommune er dataansvarlig for behandlingen af de omhandlende personoplysninger. Vores kontaktoplysninger er: Glostrup Kommune, Rådhusparken 2, 2600 Glostrup, tlf. 4323 6100, mail glostrup.kommune@glostrup.dk. For at sende en sikker mail, skal du sende din mail via www.borger.dk og digital post. Vi opfordrer dig til at sende sikker mail.

 

Hvorfor behandler vi dine personoplysninger?
Vi behandler dine personoplysninger for at kunne give dig svar på dine spørgsmål eller for at kunne sagsbehandle din henvendelse til os og holde styr på, hvilke sager, vi har/har haft i Glostrup Kommune. Vi behandler personoplysningerne med hjemmel i den lovgivning, der særligt gælder for offentlige myndigheder inden for det lovområde, som din henvendelse handler om, og persondatareglerne.

 

Hvor længe gemmer vi dine persondata?

Når vi ligger inde med personoplysninger om dig, vil de blive slettet og arkiveret i overensstemmelse med arkivlovens regler. Du kan få præcise oplysninger om, hvor længe vi gemmer dine personoplysninger ved at kontakte det enkelte fagcenter i kommunen.

 

Dine rettigheder
Du har ret til at se og få udleveret de personoplysninger, som vi behandler om dig (indsigtsret).

Du har også ret til at få urigtige oplysninger om dig selv rettet (berigtigelse).

 

Vi har en databeskyttelsesrådgiver - sådan kontakter du ham
Hvis du har spørgsmål til vores behandling af dine personoplysninger, kan du altid spørge det fagcenter, der har behandlet oplysningerne. Og du er også altid velkommen til at kontakte vores databeskyttelsesrådgiver. Du kan kontakte vores databeskyttelsesrådgiver Daniel Bach på mobil 2399 0519 og mail databeskyttelsesraadgiver@glostrup.dk.

 

Du kan klage
Hvis du har spørgsmål til vores håndtering af dine personoplysninger, eller hvis du har mistanke om, at kommunen har lækket persondata eller på anden måde ikke har håndteret dine eller andre personers oplysninger korrekt, kan du klage til Datatilsynet på tlf. 3319 3200, på mail dt@datatilsynet.dk eller hvis du ønsker at sende med sikker post via digital post på www.borger.dk.

 

Hvis du vil vide mere
Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder

 
 
 
 
Glostrup Kommune