Pressemeddelelse
7. maj 2019
 
 
 
 
 
 
 
 

9. maj 2019:

H.K.H. Kronprinsen overrækker

verdens største hjerneforskningspris

 
 
 
 

Torsdag den 9. maj belønner Lundbeckfonden banebrydende hjerneforskning med The Brain Prize på en million euro i håbet om, at flere hjernesygdomme kan forebygges og behandles i fremtiden. Hjernesygdomme koster allerede nu samfundet mere end cancer, diabetes og hjertelidelser – tilsammen. Mere forskning på området er afgørende.

 
 
 
 
 

The Brain Prize 2019: Elisabeth Tournier-Lasserve,  Hugues Chabriat, Marie-Germaine Bousser og Anne Joutel modtager The Brain Prize på 1 million euro den 9. maj.

 
 
 
 

Torsdag den 9. maj modtager fire franske topforskere en million euro, når Hans Kongelige Højhed Kronprinsen overrækker The Brain Prize 2019. De har igennem 30 års intens forskning afdækket og kortlagt den arvelige blodkarsygdom CADASIL. Sygdommen giver blodpropper i hjernen og udvikler sig fra migræne til fremadskridende, omsorgskrævende demens i en tidlig alder.

 

Ifølge Kim Krogsgaard, direktør for The Brain Prize, er det velkendt, at opdagelse og kortlægning af en smal sygdom som CADASIL ofte medfører gennembrud i forståelsen af andre mere udbredte sygdomme.

 

Den danske neurolog ved Rigshospitalets neurologicenter, Jørgen Erik Nielsen, er enig:

 

- Man kan håbe, at opdagelsen af CADASIL kan føre til en behandling på sigt. Første skridt er at forstå årsagen, og måske er der mulighed for, at genterapi eller stamcellebehandling kan være vejen frem. En anden vinkel er at prøve at forstå bagvedliggende sygdomsmekanismer f.eks. i forhold til den migræne, som CADASIL ofte starter med. Måske kan vi ad denne vej komme til at forstå migræne bedre, hvilket igen kan danne grundlag for udvikling af ny og bedre behandling.

 

 

//INVITATION TIL PRESSEN

The Brain Prize 2019 

Den Sorte Diamant - hovedindgangen

9. maj 2019 Kl. 16:30 

Akkreditering er nødvendig.

 

//Både tv, skrivende og fotografer kan bede om akkreditering hos undertegnede snarest og senest 8. maj kl. 10.00

 
 
 
 
 
 

Prisvindere til Danmark

 

The Brain Prize, der hædrer verdens bedste hjerneforskere, uddeles for niende år i træk. Til prisen er knyttet et program, hvor årets prismodtagere kommer til Danmark for at holde foredrag og deltage i konferencer, møder og workshops sammen med danske hjerneforskere. Programmet tilrettelægges i samarbejde med de tre største danske universiteter, Dansk Selskab for Neurovidenskab og den europæiske hjerneforskningsorganisation Federation of European Neuroscience Societies (FENS).

 

Forskerne er i Danmark d. 9. maj for at modtage The Brain Prize ved en ceremoni i Den Sorte Diamant. Dagen før, d. 8. maj kl. 15.00, holder prisvinderne Prize Lectures i Jerne Auditoriet, Mærsk Tårnet, Københavns Universitet.

 

 
 
 
 
 
 

Vedhæftede filer

TheBrainPrize_kande i sølv fra Georg Jensen_Håndsmedet i sølvsmedjen på Frederiksberg.jpg
The Brain Prize 2019_Det franske forskerteam.jpg
Marie-Germaine Bousser .JPG
Anne Joutel .JPG
Hugues Chabriat .JPG
Elisabeth Tournier-Lasserve .JPG
 
 
 
Kontaktinformation

 

Pressekontakt samt akkreditering:

Claus Bendsen, FRIDAY

Mobil: 20 26 32 96

E-mail: claus@fday.dk

www.fday.dk

 

Citater:

Dr. Kim Krogsgaard, direktør for The Brain Prize
Tlf. +45 3397 0001 eller +45 2014 8384
E-mail: kk@lundbeckfonden.com

www.lundbeckfonden.com

 
 
 
 
 
 
 
 
 

FRIDAY -  Bredgade 25 F, 5. sal  - 1260 København K