Inspireret af fortiden, designet til fremtiden:
BANG & OLUFSEN LANCERER BEOSOUND A5 DESIGNET I SAMARBEJDE MED GAMFRATESI

 
 
 
 

PRESSEMEDDELELSE

 
 
 
 
GamFratesi_B&O_20235952_crop.jpg
 

Beosound A5 fra Bang & Olufsen er designet i samarbejde med den dansk-italienske designduo GamFratesi.

 
Hent miljøbilleder her 
 
 
 
 
 
 

Den nye bærbare Beosound A5 højttaler fra Bang & Olufsen er designet i samarbejde med den dansk-italienske designduo GamFratesi og bygger bro mellem den nordlige og den sydlige designkultur. Højttaleren forener sublim lyd, omhyggeligt håndværk og en lang levetid, som Bang og Olufsens design er anerkendt for verden over.

 

"Beosound A5 er vores nye high-end bærbare højttaler, der kombinerer Bang & Olufsens mangeårige tilgang til tidløst design med vores vision om lyd til fremtiden," fortæller Michael Henriksson, Vice President of Product Marketing hos Bang & Olufsen og fortsætter:

 

"Vi er meget begejstrede for vores første samarbejde med GamFratesi – et samarbejde, der har resulteret i to design, som bygger på den skandinaviske æstetik, men med deres helt egen, tydelige design-signatur."

 

Beosound A5 fås i to farver. Udgaven i grå aluminium med front i vævede papirfibre og et lyst håndtag i egetræ, som leder tankerne hen på en skandinavisk sommerstemning ved havet, mens versionen i sort antracit kombineret med front og håndtag i lækker mørk eg skaber associationer til vinterens fascinerende skovlandskab.

 

Designet er tænkt til at passe elegant både indenfor og udenfor, hvor Beosound A5 vil præsentere det ypperste indenfor skandinavisk design.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beosound A5 i farven Nordic Weave.

 
Hent produktbilleder her 
 
 
 

En nyfortolkning af et Bang & Olufsen designikon

Beosound A5 mødes i krydsfeltet mellem bærbar og stationær lyd til hjemmet. Det solide håndtag i eg gør det nemt at tage højttaleren med fra rum til rum, hvor den kan placeres på gulvet, på en hylde eller på et bord.

 

Med en IP65-certificering mod vand og støv er det også oplagt at tage Beosound A5 med på store som små eventyr, hvor god lyd skal være din følgesvend. Læg dertil over 12 timers batterilevetid og en trådløs mobiloplader integreret på toppen, og du har Bang & Olufsens til dato mest fleksible højttaler. En højttaler, du kan styre enten via det elegante panel på toppen eller fra Bang og Olufsens app.

 

"Inspirationen til Beosound A5 kommer fra B&O's ikoniske Beolit-serie, men også fra naturmaterialer, som er synonyme med de farver og teksturer, man finder i den skandinaviske natur," fortæller Stine Gam og Enrico Fratesi fra GamFratesi og uddyber:

 

"Vores designrejse med Beosound A5 har været guidet af mikset af naturmaterialer, lige fra de traditionelle Panama-stråhatte, man engang gik med på stranden, til håndflettede læderdetaljer i danske stole fra 1960'erne, anvendt på eksperimenterende måder."

 

De bløde, organiske former og naturmaterialer på Beosound A5 er referencer til de buede kanter og håndtag på Beolit 607, der blev lanceret i 1960. Også træfinishen i teaktræet på Beolit ​​800 og Beolit ​​1000, oprindeligt designet af Jacob Jensen fra slut 60'erne til begyndelsen af ​​70'erne, har inspireret GamFratesis designproces mod Beosound A5.

 
 
 
 
GamFratesi_B&O_20236487.jpg
 

Stine Gam og Enrico Fratesi fra GamFratesi.

 
 
 
 
 
 

Kraftig, præcis og bærbar lyd

Højttaleren har et 4-vejs driver setup med fire digitale forstærkere, der tilsammen giver 280 watt effekt, som snildt fylder selv store rum med en dynamisk 360 graders lyd. Beosound A5 består af en 1 x 5,25" bashøjttaler, en 2 x 2" mellemtone og en 1 x ¾ diskanthøjttaler og udmærker sig dermed i lige så høj grad på lyden som på designet.

 

Mens den æstetiske inspiration kommer fra Bang & Olufsens Beolit-serie, er teknologien bag Beosound A5 inspireret af hi-fi-højttalerne Beolab 90 og 50. Beamforming-teknologien, der først blev brugt i Beolab-serien, er bragt med til Beosound A5 for at kunne styre lyden med høj præcision. Det skaber en intens lydoplevelse, der rækker langt ud over, hvad man normalt forventer af en bærbar højttaler.

 
 
 
 
 
 

Designet til lang levetid

Bang & Olufsen er kendt for deres langtidsholdbare produkter, og her er Beosound A5 ingen undtagelse. Ud over det tidløse udtryk er højttaleren modulært designet, så den nemt kan repareres og dens levetid forlænges i stedet for at blive erstattet af en ny højttaler. Bang & Olufsen vil fremadrettet lancere højttalerens front i nye materialer og farver, så Beosound A5 kan skifte udtryk med tiden og ejerens personlige stil.

 

Disse designelementer sikrer dig en højttaler med lang levetid og skaber potentiale for, at højttaleren nemmere kan skifte ejer i fremtiden. Når Beosound A5 har udtjent sin levetid efter mange års brug, er det let at skille den ad, og de centrale komponenters høje kvalitet gør det muligt at genanvende dem til nye cirkulære løsninger.

 

Takket være Bang og Olufsens software-platform, Mozart, rækker levetiden på Beosound A5 ud over det fysiske håndværk og modulære design. Mozart sørger for opdaterede features på tværs af lyd, forbindelse og software-design. Platformen forbinder fortiden med nutidens teknologi og udviklingen af fremtidige Bang og Olufsen-produkter. Dermed kan Beosound A5 udvikle sig i takt med nye teknologier og udfolde storslåede lytteoplevelser mange år ud i fremtiden.

 
GamFratesi_B&O_20237100.jpg
 

Beosound A5 i Dark Oak. 

 
 
 
 
 
 

Et enkelt tryk fra den store oplevelse

Beosound A5's fleksibilitet rækker ud over design og ind i softwaren. Lige så vel, som du kan bruge højttaleren alene, gør Mozart-platformen det også muligt at tilslutte to Beosound A5-højttalere i et stereosystem eller til enhver anden Mozart-aktiveret Bang & Olufsen højttaler. Derudover kan den integreres i et Bang & Olufsen smart home-system, så du med et tryk på en enkelt knap kan skabe en intens multiroom-oplevelse.

 

Mozart-softwarens fremtidige muligheder og introduktionen af ultra-wideband åbner nye muligheder over tid, for eksempel Proximity Pairing, der bringer tilslutning til et nyt niveau. Proximity Pairing giver mulighed for, at to Beosound A5-højttalere automatisk bliver parret, når de blot bliver placeret i nærheden af hinanden.

 

Beosound A5 er kompatibel med blandt andet Beolink Multiroom, Airplay 2, Chromecast, Spotify Connect og Bluetooth 5.2 - hvilket understreger, at det ikke blot er dens fysiske design, der er skabt til at blive taget med overalt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pris og tilgængelighed

__

 

Beosound A5 er tilgængelig hos udvalgte forhandlere og på bang-olufsen.com fra d. 27. april 2023.

 

Beosound A5 i Nordic Weave, vejl. pris fra 7.499 DKK.

Beosound A5 i Dark Oak, vejl. pris fra 8.299 DKK.

 
 
 
 
 
 

Om Bang & Olufsen

__

 

Bang & Olufsen er et luksuriøst lyd- og designbrand grundlagt i 1925 i Struer, Danmark, af Peter Bang og Svend Olufsen, hvis dedikation og vision stadig er en central grundsten i virksomhedens fundament.

I næsten et helt århundrede har Bang & Olufsen rykket grænserne for lydteknologi og går fortsat forrest i innovationen af akustik og lyd.


I dag er hvert Bang & Olufsen produkt karakteriseret af den unikke kombination af sublim lyd, tidløst design og uovertruffet håndværk. Virksomhedens innovative produkter bliver solgt over hele verden i Bang & Olufsen-butikker, på bang-olufsen.com og hos udvalgte forhandlere. Virksomheden har over 1.000 ansatte og opererer på mere end 70 markeder. Bang & Olufsens aktier er noteret på NASAQ Copenhagen A/S.

 
 
 
 
 
 

Om GamFratesi

__

 

Det kreative udgangspunkt i GamFratesis design er en fusion mellem tradition og fornyelse, og duoen har en eksperimental tilgang til materialer og teknikker. Med deres flerkulturelle baggrund trækker Stine Gam og Enrico Fratesi både på den klassiske danske møbel- og håndværkstradition samt den klassiske italienske intellektuelle og konceptuelle tilgang.

 

GamFratesi studio blev grundlagt i 2006 af den danske arkitekt Stine Gam og den italienske arkitekt Enrico Fratesi. Studiet har base i København.

 
 
 
 
 
 

Kontakt

__

 

Har du spørgsmål til produkterne, eller ønsker du at låne Bang & Olufsen-produkter, 

kontakt Katrine Munkeholm på tlf. 2829 7632 eller katrine@fday.dk

 
 
 
 
FRIDAY logo NYT orange.jpg
 
 
 
 

FRIDAY -  Bredgade 25 F, 4.+5. sal  - 1260 København K