Nyhedsbrev 23. december 2020
 
 
 
 

 

De vigtigste Forbruger Europa-nyheder fra 2020

 

 
 
 
 

 

Vi har samlet de bedste forbrugertips, nyheder og lidt om vores aktiviteter i 2020, som har været et højst usædvanligt år. 

 

Har du stadig ikke modtaget penge for en aflyst rejse? Er du i tvivl om, hvem du kan ringe til, hvis du har spørgsmål om handel eller rejser i Storbritannien efter Brexit? Det, og meget mere, kan du læse om her.

 

God fornøjelse, glædelig jul og godt nytår!

 

 
 
 
 

 

Travlhed hos Forbruger Europa efter masseaflysninger på rejseområdet

 
 
 
 

De mange ændringer i forbrugernes rejseplaner har skabt travlhed på telefonlinjerne hos Forbruger Europa, særligt i foråret og sommeren.

 

Således udgjorde april, maj og juni måned de tre travleste måneder nogensinde for vores 30 kontorer rundt omkring i Europa. Og i starten af november viste en opgørelse, at netværket havde modtaget 137.000 henvendelser i 2020.

 

Særligt bestemte typer problemer med en række online rejsebookingsider er gået igen på tværs af netværket. Det franske Forbruger Europa-kontor indgav derfor en ekstern varsling til EU-landenes håndhævelsesmyndigheder og orienterede Europa-Kommissionen på vegne af netværket. 

 

 
 
 
 
 
 

Temaside: Coronavirus

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Drejer det sig om en dansk virksomhed, har den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk, samlet de gode råd på denne temaside om coronavirus. 

 

 
 
 
 
 
 
Brexit tema: Handler eller rejser du i Storbritannien? Klik for at åbne temaet
 
 
 
 

Skæringsdatoen for Brexit, den 31. december 2020, nærmer sig.

Læs mere om dine rettigheder i forbindelse med Brexit på vores temaside.

 

Her kan du også læse om de ekstraordinære Brexit-hotlines, som skal hjælpe de danske forbrugere og borgere med spørgsmål om køb og bytte af varer i britiske netbutikker, visaregler, rejserettigheder og meget mere. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Se eller gense Dansk Klagenævnskonference 2020

 
 
 
 

Denne gang blev den årligt tilbagevendende Dansk Klagenævnskonference, som Forbruger Europa arrangerer, noget helt nyt. Med et professionelt studie-setup i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, med knivskarpe oplæg og paneldebatter, og med god afstand og håndsprit alle vegne, afholdt vi årets konference digitalt.

 

Se eller gense Dansk Klagenævnskonference her (på YouTube)

 

 
 
 
 
 
 

15 års jubilæum fejret med ny hjemmeside,

online event og netværksrapport 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

- og vi synes heller ikke, at du skal gå glip af den nye hjemmeside www.eccnet.eu samt jubilæumsrapporten med masser af guldkorn om netværkets historie og udvikling.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Denne publikation er finansieret af EU's forbrugerprogram 2014-2020. Denne publikation indgår i foranstaltning 670505 - ECC-Net FR FPA, som har modtaget finansieringsstøtte under et tilskud til ECC-foranstaltninger fra Den Europæiske Unions forbrugerprogram (2014-2020). Denne publikation udtrykker forfatterens synspunkter, og forfatteren er ansvarlig herfor. Den afspejler ikke synspunkterne hos Europa-Kommissionen, Forvaltningsorganet for Forbrugere, Sundhed og Fødevarer eller noget andet EU-organ. Europa-Kommissionen og Agenturet er ikke ansvarlig for nogen anvendelse af oplysningerne i denne publikation.

 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon
 
 
 
 
Afmeld udsendelser