Pressemeddelelse
13. februar 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Knauf dropper fibergipsplader af hensyn til håndværkerne og miljøet

 
 
 
 

Den danske byggematerialeproducent Knauf A/S har besluttet at udfase fibergipsplader fra sit sortiment. Baggrunden er respekt for håndværkernes helbred samt miljøhensyn.

 
 
 
 
 
 
 
 

Knauf A/S har en erklæret målsætning om at ville forbedre vilkårene for håndværkerne på de danske byggepladser. Derfor tager Knauf nu konsekvensen og udfaser fibergipspladerne. I stedet sættes der nu fokus på dels en lettere variant af den almindelige gipsplade, og dels den stærke Ultra Board, som kan skæres med kniv, og ikke kræver maskiner til bearbejdning.

 

"Det er vores opfattelse, at den klassiske fibergipsplade er et ganske udmærket produkt isoleret set, men det er samtidig vores opfattelse, at der er visse uhensigtsmæssigheder forbundet med især forarbejdningen af den type plader", siger kommerciel direktør hos Knauf A/S, Jess Gregersen.

 

"Fibergipsplader har en sammensætning, som gør, at de overvejende skal skæres med maskiner. Vi mener, at det giver gener for håndværkerne i forhold til især støj og støv, ligesom det i nogen grad medfører tunge løft. Vi producerer og sælger langt de fleste af vores produkter i Danmark - og vi ved, at vi alle skal være længere tid på arbejdsmarkedet her i landet. Derfor føler vi et stort ansvar for at levere produkter og løsninger, som sikrer, at man som håndværker kan fungere i sit job i hele sit aktive arbejdsliv, Det er den primære grund til vores beslutning", udtaler Jess Gregersen.

 

En anden, og meget vigtig, parameter for beslutningen, er genbrugsdelen. "Begrebet cirkulær økonomi er noget, vi som dansk producent føler et stærkt ansvar overfor. Hvor en kartongipsplade principielt kan genbruges 100 %, så er udgangspunktet, at fibergipspladerne skal i deponi, da vi ikke har genvindingsmuligheder for dem. Rent miljømæssigt synes vi at det er den forkerte retning i 2017, og det er endnu en væsentlig årsag til, at vi nu vælger fibergipsplader fra".

 

Knauf A/S blev for nylig kåret til årets leverandør af foreningen Danske Byggecentre, og baggrunden for denne kåring er, at Knauf gennem analyser og tæt dialog med kunderne har fingeren på pulsen i forhold til, hvad markedet ønsker. "Det er blandt andet gennem disse analyser og dialog med håndværkerne, at vi med en god fornemmelse kan træffe en beslutning som denne", slutter Jess Gregersen.

 

Fotos:

Kommerciel direktør hos Knauf A/S, Jess Gregersen

 

Knauf vil fremover styrke indsatsen på andre felter end fibergips. Blandt andet med produkter som Ultra Board og Light Board, som giver en lang række brugerfordele for håndværkeren. Her er det Light Board, en særlig let gipsplade, der monteres i Københavns Lufthavn.

 

 

 

Vedhæftede filer

Jess_Gregersen.JPG
Lufthavn 06-red.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Kommerciel direktør hos Knauf A/S, Jess Gregersen.

gregersen.jess@knauf.dk

Mobil: +45 20 10 33 22

 
Social media icon Social media icon Social media icon