Pressemeddelelse 22. marts 2019
 
 
 
 
 
 

Elever fra lokal efterskole træner til VM Cross i Aarhus

 
 
 
 

14 elever fra almen efterskole har alle fulgt et personligt træningsprogram, der matcher den enkeltes løbeniveau. Teenagerne er nu klar til VM Cross motionsløbet i Aarhus lørdag 30. marts. Sportslæreren ser VM som god motivation til at aktivere sine elever. Dansk Atletiks direktør omtaler efterskole-eleverne som nogle af eventens æresgæster. Tilmelding til motionsløbet stadig åben.

 
 
 
 
 
 
 
 

Efterskolen Ådalen i Hørning tæt på Aarhus er en helt almindelig efterskole uden elitesportslinje.14 af skolens elever samt en gruppe forældre og søskende er tilmeldt VM Cross, der foregår i Aarhus lørdag 30. marts. Hver elev deltager i eget tempo, og alle har fulgt et træningsprogram, der matcher den enkeltes formåen.Træningsprogrammerne er udviklet af eleverne selv i samarbejde med deres sportslærer Benjamin Gade. Sidstnævnte er tovholder på projektet og glæder sig til at deltage i VM sammen med sine elever.

 

"Jeg har et nyt sportshold hvert år her på efterskolen, og da jeg for lang tid siden blev gjort opmærksom på VM Cross, besluttede jeg mig for, at vi skulle med. Eleverne er 15-16 år, og de har målt deres egne ruter op, lavet smartmål og diverse test undervejs i træningsperioden. Vores efterskole er ikke en decideret sportsefterskole, så eleverne er ikke "toptunet". Vi har brugt meget krudt på at få eleverne til at sætte sig nogle mål - og løbetræne nogle gange om ugen, så alle ender med at få en god oplevelse ud af det," fortæller Benjamin Gade.

 

Sportslæreren tilføjer, at et stort arrangement som VM er med til at være trækplaster. 

 

"Nogle af vores elever løber 4 km andre 12 km til VM. Nogle vil løbe uden at stoppe, mens andre har sat tidsgrænse. Fælles for alle er, at en stor begivenhed som VM Cross har stor, motiverende effekt til at aktivere de unge," fortæller Benjamin Gade.

 

VM Cross-arrangøren beskriver efterskole-eleverne som nogle af eventens æresgæster.

 

"Efterskolen Ådalens, og andres, initiativ om deltagelse i VM Cross repræsenterer på mange måder essensen af vores værtskab. Kampen om at blive verdens bedste er naturligvis interessant, ikke mindst med de meget stærke startfelter, men for Dansk Atletik er det af stor betydning at skabe en event, som bidrager til aktivitet i vores omgivelser. Det gør vi i Skole OL, i Royal Run og i andre arrangementer. Vi er glade for at være værter for verdenseliten, men på mange måde er Efterskolen Ådalen og tilsvarende grupper vores æresgæster på løbsdagen," udtaler direktør i Dansk Atletik, Jakob Larsen.

 

Der er stadig åben for tilmelding til VM Cross-motionsløbet på aarhus2019.dk. Eventen er særdeles publikumsvenlig med rig mulighed for at se verdens bedste løbere helt tæt på. Tilskuere har gratis adgang til årets once-in-a-lifetime løbefest.

 

FAKTA OM VM CROSS COUNTRY 2019

VM Cross 2019 foregår ved Moesgaard Museum i Aarhus lørdag 30. marts og for første gang nogensinde har alle mulighed for at løbe med. Umiddelbart efter verdensmeskerskaberne afvikles motionsløb på samme rute, og man kan tilmelde sig distancerne fra 2-12 km samt en stafet på 4x2 km. 

 

NAVN: IAAF/Mikkeller World Cross Country Championships Aarhus 2019
DATO: Lørdag 30. Marts 2019

TID: Se eventprogram HER
STED: Moesgaard Museum, Aarhus
ARRANGØR: Dansk Atletik
PARTNERE: Mikkeller, Sport Event Denmark og Aarhus Kommune
TILMELDING OG INFO: Aarhus2019.dk

OM CROSS: "Cross" er den danske betegnelse for "Cross Country", som betegner løb gennem terræn, væk fra veje og stier, ofte i udfordrende terræn.
VM CROSS HISTORIE: VM Cross er atletikkens ældste og mest traditionsrige mesterskab og betegnes ofte som det sværeste VM at vinde indenfor atletikken, da man samler løbere på tværs af atletikkens mange distancer, og hvert land kan stille med dobbelt så mange udøvere, som ved andre VM og OL.

VM CROSS DISTANCER: VM Cross består af fem officielle konkurrencer: 10 km for hhv. mænd og kvinder, 4x2 km stafet for mix hold (2 mænd, 2 kvinder), 8 km for U20 mænd og 6 km for U20 kvinder
VM CROSS 2019 FOR ALLE: Alle almindelige løbere har mulighed for at løbe 4x2 km stafet, 2 km eller en særlig cross-trail distance på 4, 8 og 12 km.
DANMARK SOM VÆRT FOR VM: Dansk Atletik var senest arrangør af et VM i atletik, da da der i 2014 afholdtes VM Halvmaraton i København.

 
 
 
 
Kontaktinformation

Henriette Leth Nielsen

Presseansvarlig, World Cross Country Championships 2019

Tlf: +45 20152220

 
 
 
 
World Cross Country Championships 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Follow the WCCC:

 
Social media icon Social media icon Social media icon