Nørrebro station.jpg
 
 
 
 

Banedanmark indgår rådgivningsaftale om lejemål ved Nørrebro Station

 
 
 
 

Det bliver ejendomsselskabet Freja, der skal finde den ejendomsudvikler, som skal stå for udlejningen af lejemålene under højbanen ved Nørrebro Station i København.

 
 
 
 

Det område ved Nørrebro Station, som Banedanmark ejer, skal fremstå mere attraktivt. Der er tale om en række lejemål under højbanen, hvor der tidligere har ligget butikker, og som i øjeblikket ikke fremstår indbydende. Den kommende udvikling skal også være tryghedsskabende, så det er attraktivt at anvende området.

 

Derfor har Banedanmark nu indgået en rådgivningsaftale med Freja Ejendomme, som får til opgave at finde det selskab, som skal stå for at udvikle den del af området under højbanen, som Banedanmark ejer.

 

I forbindelse med udviklingsprojektet vil lokale interessenter blive hørt, så de får mulighed for at give deres besyv med.

 

"Vi ser frem til samarbejdet og er sikre på, at Freja Ejendomme finder den rette ejendomsudvikler, så området ved Nørrebro Station, der lige nu fremstår slidt og trist, kan blive til et attraktivt byrum," siger Anne Hougaard Olesen, ressourcedirektør i Banedanmark.

 

Projektet består af de arealer under højbanen, hvor der frem til metrobyggeriets begyndelse lå en række butikkerne. Det udviklingsselskab, som vælges i forbindelse med en udbudsrunde, kommer til at udfylde rammerne for, hvordan lejemålene kommer til at se ud - og hvad de skal indeholde - for at skabe et attraktivt byrum omkring stationen.

 

"Området under højbanen har længe været et forsømt sted uden aktiviteter og liv, og det er på tide, at der bliver taget hånd om det, så Nørrebro og Nordvest kan blive bundet bedre sammen, og kvarteret kan blomstre. Der er stor lokal opbakning til at gøre stedet til et spændende og aktivt byrum, og jeg håber, at de mange lokale aktører og ildsjæle kommer igennem med deres ønsker og drømme for stedet, som de har gået med i snart ti år. Hvis der er brug for politisk opbakning, vil jeg meget gerne bidrage, så buerne og byrummet igen får noget at byde på," siger Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester, Line Barfod.

 

Banedanmark forventer, at der er en aftale på plads med en ejendomsudvikler omkring årsskiftet.

 
 
 
 
Kontaktinformation

For yderligere informationer kontakt Banedanmark Presse på tlf. 82341313 eller mail presse@bane.dk.