Pressemeddelelse
14. oktober 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hyld en inspirerende lærer og vind 50.000 kr. til det lokale gymnasium

 
 
 
 

Årets gymnasielærer inden for naturvidenskab og teknologi skal findes og hædres med H.C. Ørsted medaljen i bronze. Elever og lærere kan nu indstille kandidater og sikre 50.000 kr. til et undervisningsprojekt på gymnasiet.

 
 
 
 

Tidligere modtager af H.C. Ørsted bronzemedaljen, Martin Frøhling Jensen underviser i fysik.

 

Selskabet for Naturlærens Udbredelse og energiselskabet Ørsted uddeler i december H.C. Ørsted medaljen i bronze til en særligt inspirerende gymnasielærer inden for naturvidenskab og teknologi. Gymnasieelever, -lærere og -rektorer kan indstille inspirerende gymnasielærere frem til den 29. oktober.

 

Medaljen og et medfølgende rejselegat på 25.000 kr. skal gives til en særligt inspirerende gymnasielærer, som formår at engagere eleverne i de naturvidenskabelige og teknologiske fag i gymnasiet.

 

"Underviserne i gymnasiet spiller en meget vigtig rolle både for de unges generelle forståelse af den naturvidenskabelige og teknologiske omverden og for deres valg af videre uddannelse. Med H.C. Ørsted medaljen i bronze ønsker vi at anerkende og hylde den ekstraordinært inspirerende undervisningsindsats, som fænger eleverne, gør undervisningen relevant og styrker elevernes nysgerrighed for naturvidenskaben," siger professor Dorte Olesen, præsident for Selskabet for Naturlærens Udbredelse.

 

Ørsted er en af de virksomheder, som har brug for at unge vælger at uddanne sig inden for de naturvidenskabelige og teknologiske fag. Energiselskabet arbejder for en omstilling af verdens energisystem til grøn energi, og strategi- og kommunikationsdirektør i Ørsted, Jakob Askou Bøss siger:

 

"Klimakrisen kræver naturvidenskabelige og teknologiske løsninger, og det gør valget af uddannelse til et af de vigtigste klimavalg, man står overfor som ung. Derfor er det også afgørende, at vi har undervisere på gymnasierne, som kan inspirere eleverne til at uddanne sig i denne retning, så de kan bidrage til at skabe løsninger i fremtiden."

 

Inspirerende undervisere i gymnasiet kan være den direkte årsag til, at eleverne søger ind på en naturvidenskabelig eller teknologisk, videregående uddannelse.

 
 
 
 

Martin Frøhling Jensen, der er fysiklærer på Næstved Gymnasium og HF og tidligere modtager af H.C. Ørsted medaljen i bronze, fortæller i denne video, hvordan han selv blev inspireret af sin gymnasielærer i valget af videregående uddannelse: https://youtu.be/uR-QgfwPF4Q

 
 
 
 

H.C. Ørsted bronzemedaljen gives til særligt inspirerende gymnasielærere inden for naturvidenskab og teknologi. Med medaljen følger i år et rejselegat på 25.000 kr. til modtageren og et beløb på 50.000 kr. til et projekt på skolen i forbindelse med undervisningen.

 

Medaljen uddeles i december og både lærere og elever kan indstille kandidater ved at sende en motiveret indstilling til snu@naturvidenskab.net senest 29. oktober.

Se mere på: https://naturlæren.dk/2019/06/03/indkaldelse-af-indstillinger-til-h-c-oersted-medaljen-til-gymnasielaerere-2019/ 

 
 
 
 
Kontaktinformation

Selskabet for Naturlærens Udbredelse

Dorte Olesen

29 92 63 00

doole@dtu.dk

 

Ørsteds presseafdeling

Anders Stougaard

99 55 67 39

astou@orsted.dk

 
 
 
 
 
 

Ørsted A/S

Kraftværksvej 53 - Skærbæk - DK-7000 Fredericia

Hovednummer: 99 55 11 11

www.orsted.com

 
Social media icon Social media icon Social media icon Social media icon