Pressemeddelelse
12. april 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Få inspiration til at gå på opdagelse i vores natur 

 
 
 
 

I DR's nye serie Vilde, Vidunderlige Danmark kommer du i første afsnit søndag aften helt tæt på de danske skove og dyrelivet derude. Har det givet dig lyst til at opleve skoven, kan du på voresnatur.dk få tips til, hvordan du kan opleve naturen på egen hånd. 

 
 
 
 

De danske skove er i fokus i det første afsnit af Vilde Vidunderlige Danmark på DR. Og netop skoven er også den type natur, flest danskere benytter. Vi foretrækker at tage en tur i skoven frem for andre at besøge naturtyper. Skovene får over 70 millioner besøg hvert år. En undersøgelse fra Friluftsrådet fra 2018 viser også, at 78 procent af danskerne har besøgt en skov inden for det seneste halve år. Det er mere end nogen anden naturtype i Danmark.

 

"De danske skove er utrolig vigtige for friluftslivet. Vi kan se, at danskerne benytter sig af skovene i stor stil og det var da også fascinerende, at se skoven og skovens liv så tæt på, som i Vildevidunderlige Dnamark. Skovens betydning for friluftslivet er enorm, da skoven tilbyder uendelige muligheder for at benytte naturen og få gode oplevelser," siger Friluftsrådets direktør Jan Ejlsted, der håber at DRs programmer giver folk lyst til at tage ud i naturen.

 

Find inspiration til skovoplevelser på Voresnatur.dk

På voresnatur.dk har Friluftsrådet, Naturstyrelsen, De Naturhistoriske Museer og DR samlet en masse inspiration til, hvordan du kan opleve naturen på egen hånd. Du kan f.eks. få viden om skoven, quizze og se, hvor godt du kender skoven, få inspiration til ,hvad der skal med i picnickurven eller deltage i Vores Naturs store fotokonkurrence, hvor dit billede kan ende med at blive udstillet flere steder i landet. Du kan også se, hvor i landet, du kan tage ud i naturen og hvad du kan opleve der. 

 

På Friluftsrådets hjemmeside og facebook-side er der også ideer til aktiviteter i naturen. 


Oplev naturen hjemmefra

Ikke alle kan komme ud i naturen lige nu. I de kommende 5 uger sender Vores Natur derfor live fra de fem naturtyper, du møder i Vilde, Vidunderlige Danmark. Turene sendes live på Facebook hver torsdag kl. 15 og vil efterfølgende kunne ses på voresnatur.dk og Naturstyrelsens hjemmeside. Følg med på voresnatur.dk hvor du også kan se hvornår du kan opleve naturen i dit TV eller din radio. 

 

Husk at tjekke reglerne i skoven

Mange af optagelserne i Vilde, Vidunderlige Danmark er fra statlige naturområder, og dem må du besøge hele døgnet og du må også gerne gåudenfor stierne. I private skove må du kun være i dagtimerne og kun på veje og stier. Find inspiration til steder, du kan tage hen på udinaturen.dk eller tjek reglerne på oplevmere.nu 


Du må godt gå ud, men hold afstand i naturen

Du må gerne gå en tur i skoven, så længe du holder god afstand til andre og følger anbefalingerne til færdsel i det offentlige rum. Det er midlertidigt forbudt at samles over 10 personer, og man anbefales at tage bil, cykel eller bevæge sig til fods, hvis man skal ud i naturen. Vælg gerne de mindre kendte naturperler, hvor der er færre mennesker, og søg et andet sted hen, hvis der er for mange mennesker det sted, du havde udset dig hjemmefra. Hold dig opdateret på coronasmitte.dk.

 

FAKTA om Vores Natur: 

Vores Natur er et partnerskab mellem Naturstyrelsen, Friluftsrådet, De Naturhistoriske Museer og DR. Sammen har vi sat os for at invitere alle danskere ud i naturen i forlængelse af DRs udsendelser. I første omgang på egen hånd - og senere på året til et mylder af aktiviteter og ture, der skal give viden om naturen, lyst til at gå på opdagelse i den og passe på den.

 

'Vores Natur' er støttet af AAGE V. JENSEN NATURFOND, 15. juni Fonden og Nordea-fonden med i alt 25 millioner kroner.

 

 

 

Vedhæftede fotos: Adam Grønne/Friluftsrådet

 

Vedhæftede filer

skovtur i det grønne IMG_0046.JPG
IMG_1058.JPG
 
 
 
 
Kontaktinformation

Astrid Bjørg Mortensen, kommunikationschef i Friluftsrådet, telefon 24 65 62 30, abm@friluftrsaadet.dk 

 

Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet, telefon 29 44 38 56, jej@friluftsraadet.dk  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Friluftsrådet udvikler friluftslivet, formidler natur og bæredygtighed og forbedrer rammerne for at opleve naturen. Visionen er: Friluftsliv for alle - i en rig natur, og på et bæredygtigt grundlag. Friluftsrådet er friluftsorganisationernes paraply og administrerer desuden udlodningsmidler til friluftsliv.

 

Læs mere på www.friluftsraadet.dk

 

Friluftsrådet, sekretariatet - Scandiagade 13 - 2450 København SV

 
Social media icon