Pressemeddelelse
1. maj 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu er det officielt: Mikkeller titelsponsor for VM Cross Country Aarhus 2019

 
 
 
 

VM Cross Country Aarhus 2019 har netop indgået officiel aftale om titel-sponsorat med Mikkeller, der står bag mere end 200 løbefællesskaber rundt i verden. Til stor glæde for begge parter. Eventens titel er dermed IAAF/Mikkeller World Cross Country Championships Aarhus 2019.

 
 
 
 
 

Mikkeller Running Club Copenhagen. På verdensplan er der mere end 200 MRC løbefællesskaber.

 
 
 
 

Når Moesgaard Museum lægger græs og tag til VM i Cross Country lørdag 30. marts næste år, er løbefesten ikke kun for verdenseliten inden for en af atletikkens fornemmeste discipliner. Løbere på alle niveauer fra hele Danmark og resten af verden er velkomne på en af de fire forskellige distancer.

 

I lighed med VM Halvmaraton i København i 2014, er der udsigt til en gigantisk folkefest, hvor motionister løber på VM-ruten lige efter verdens bedste. Rammerne er denne gang blot flyttet fra asfalt i Københavns centrum til græs lige uden for Aarhus C. Folkefesten er stadig i centrum.

 

Aktivering af løbenetværk i hele verden

Eventens titelsponsor lægger ikke blot navn til det kommende VM. Mikrobryggeriet Mikkeller etablerede i 2014 løbefællesskabet Mikkeller Running Club (MRC) i København og siden i Aarhus - og er på rekordtid poppet op med afdelinger i hele verden fra Sao Paolo til Stockholm, San Fransisco og Seoul. Netop dette løbenetværk ser arrangørerne af VM Cross Country 2019 som en unik styrke - og glæder sig over, at Mikkeller nu er med ombord på VM-skibet.

 

"Samarbejdet med Mikkeller er for os noget af det mest spændende, som sker i vores idræt. Med sine 200 utraditionelle løbeklubber på verdensplan og deres gryende engagement i flere aspekter af løb står vi sammen med en formidabel mulighed for at præsentere et banebrydende VM Cross - det bedste af begge verdener," lyder det fra VM-arrangør og direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen, der fortsætter:

 

"Vi har tidligere vist, at et VM kan få stor folkelig relevans. Med Mikkeller har vi nu muligheden for at række ud til alders- og målgrupper, som alle idrætter oplever har helt andre forventninger til aktiviteterne. Det er vi som partnere meget bevidste om, og jeg tror godt, at jeg kan love et VM Cross, som bliver både nyskabende og endnu et eksempel på, at den danske løbeverden, når den er bedst, danner skole for løb i hele verden."

 

Grundlæggerne af Mikkeller Running Club, Mikkel Borg Bjergsø og Søren Runge, var med til at teste VM-ruten tidligere i foråret. De to hardcore løbere håber, at så mange som muligt fra deres løbefællesskaber rundt i verden vil løbe med til denne Once-In-A-Lifetime oplevelse, som de beskriver det kommende VM.

 
 
 
 

"Vi glæder os allerede helt vildt! I 1994 løb jeg mit hidtil eneste VM. Det var i cross. Her 25 år efter står jeg som titelsponsor i VM Cross Country 2019," lyder det fra Mikkel Borg Bjergsø, der i 2006 grundlagde mikrobryggeriet Mikkeller.

 

Med en vild ambition og Moesgaard Museum som ramme for en spektakulær event, der skal styrke og folkeliggøre en af atletikkens ældste discipliner på såvel nationalt som internationalt plan, fik Dansk Atletik Forbund, Aarhus Events / Aarhus Kommune og Sport Event Denmark tildelt værtsopgaven for IAAF World Cross Country Championships 2019 den 1. december 2016.

 

Arrangørerne er nu i fuld gang med at planlægge eventen, der kommer til at foregå lørdag 30. marts 2019 på området ved Moesgaard Museum. Eliteløbere fra hele verden kvalificerer sig via deres nationale forbund. Andre løbere, der har mod på at kaste sig ud i VM Cross Country, har fire forskellige muligheder for at deltage. Tilmelding på aarhus2019.dk:

 
 
 
 
 
 
 
 

The Sprint: Giv den fuld gas på VM-ruten! The Sprint er for alle seje løbere: Motions-crossløbere og løbere som bare vil helt tæt på den ægte VM-oplevelse. Børn og voksne i alle aldre er velkomne til at prøve kræfter med VM ruten og komme helt tæt på en ægte VM oplevelse.

 

The Relay: Saml vennerne til unikt 4 X 2 km stafet-hold. Hver deltager løber én omgang à 2 km - med mindre du selv vælger at løbe alle fire omgange! Hvem i vennekredsen ser du alt for sjældent? Og hvem vil du rigtig gerne have med til et overflødighedshorn af en fest? Og hvem har en indbygget fartdjævel? Eller hvad med at invitere familien med til en anderledes løbeoplevelse, de sent vil glemme.

 

The Toughest: Det vildeste fra Cross Country og Trail Running i stærk cocktail: Vi har proppet rette doser græs, mudder, challenge zoner, skovstier, grusveje, krat, vandpassager og det vores engelske crossentusiaster kalder for "open woodland" i en kæmpestor mixer - og har nu blendet alt det bedste fra cross og trail. Ovenikøbet midt i et brag af en VM-fest!

 

The Search: Drømmer du om at måle dig med verdens allerbedste? Så har du chancen nu! I The Search får du hele VM-pakken: Du starter sammen med eliten (forskudt 8 sek), adgang til samme start og målområde som eliten, du bliver kaldt til start fra "Call room" sammen med eliten, du får lov til at løbe om kap og med VM-deltagere fra mere end 50 nationer - og du bliver med andre ord en ægte VM-deltage. Læs regler på aarhus2019.dk

 

FAKTA OM VM CROSS COUNTRY 2019

NAVN: IAAF/Mikkeller World Cross Country Championships Aarhus 2019

DATO: Lørdag 30. Marts 2019

STED: Moesgaard Museum, Aarhus

ARRANGØR: Dansk Atletik Forbund

PARTNERE: Sport Event Denmark og Aarhus Kommune

TILMELDING OG INFO: Aarhus2019.dk

 
 
 
 
Kontaktinformation

Henriette Leth Nielsen

Kommunikationsansvarlig IAAF/Mikkeller VM Cross Country Aarhus 2019

Tlf: +45 20152220

 
 
 
 

Følg Dansk Atletik Forbund:

 
Social media icon Social media icon Social media icon Social media icon