Pressemeddelelse
27. marts 2019
 
 
 
 

Janelle Monáe og Vampire Weekend til Roskilde Festival

 
 
 
 

Roskilde Festival præsenterer årets plakat med 67 helt nye navne. Det amerikanske multitalent Janelle Monáe kaster stjernestøv på Orange Scene, mens indie-favoritterne Vampire Weekend vender tilbage efter seks års fravær. Navne som Noel Gallagher's High Flying Birds, Marina, Skepta, Maggie Rogers og Behemoth understreger en omfattende og aktuel festivaloplevelse, mens Baest, Bikstok og Jada er blandt de nye danske navne.

Festivalen byder i år også på et duftmuseum og et optog i total stilhed, mens et nyt samarbejde med forskningsorganisationen CERN og Niels Bohr Institutet sætter fokus på videnskabens samfundsrolle.

 
 
 
 

OBS: Vedhæftet nedenfor:

Årets plakat

Præsentation: nyheder, overblik og fakta

PR-fotos

Med 173 musiknavne og indtil videre 19 kunstprojekter kan Roskilde Festival nu offentliggøre plakaten for en ugelang opdagelsesrejse ind i nye musikalske stilarter, aktivistisk kunst, stærke fællesskaber og uventede kulturelle strømninger fra hele kloden.

 

Efterspurgte sværvægtere som The Cure, Cardi B, Bob Dylan, Robyn, Christine and the Queens og Travis Scott har i forvejen skabt opmærksomhed om den 49. Roskilde Festival, og blandt de 69 nye tilføjelser står én af nutidens mest ombejlede unge amerikanske superstjerner.

 

Spektakulært show i poppens superliga
Janelle Monáe gæster Roskilde Festival på baggrund af succesen med sit kritikerroste tredje album Dirty Computer, der i 2018 katapulterede det 33-årige multitalent helt til tops i poppens superliga.

 

Janelle Monáe boltrer sig på kreativ vis i afrofuturisme og magisk realisme og altid i solidaritet med samfundets marginaliserede, mens hendes tekster udfordrer de seksuelle normer og traditionelle forståelser af kvindens rolle i verden.

 

Da hun blæste publikum omkuld på Roskilde Festival i 2011, kaldte hun koncerten "the most amazing show I've ever done". Nu tager hun sit spektakulære og velkoreograferede sceneshow op på Orange Scene, hvor et festfyrværkeri af et show er i vente med Janelle Monáes miks af soul, funk, pop og R&B i selskab med et band, der til tider minder om en moderne version af Prince and the Revolution.

 

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:

"Janelle Monáe er et stærkt eksempel på en kunstner, der ikke bare slår sig til tåls med at underholde, men også sætter sig selv og sin popularitet og kunst i spil for at skabe samfundsdebat og social bevidsthed. Så udover at hun kommer til at samle det store fællesskab til fest på Orange Scene, passer hun også ind i vores festivaltradition, hvor kunst og socialt engagement går hånd i hånd."

 

Internationale legender og danske stjerner
Blandt dagens nye musiknavne er også de længesavnede indie-rockere Vampire Weekend, der vender tilbage efter en seks år lang pladepause. De får følgeskab af den tidligere Oasis-sangskriver og guitarist Noel Gallagher i selskab med sit band High Flying Birds, der i øjeblikket arbejder på et helt nyt album.

 

Fans af legendariske guitarister kan også glæde sig til et møde med The Smiths-legenden Johnny Marr, mens den walisiske popstjerne Marina, grime-kongen Skepta, folkpop-fænomenet Maggie Rogers, den indflydelsesrige brasilianske sambarock-gudfader Jorge Ben Jor og de polske dødsmetallere Behemoth understreger en omfattende og aktuel festivaloplevelse.

 

Den danske musikscene er repræsenteret med både de etablerede stjerner og de unge fra vækstlagene.

 

Her supplerer så forskelligartede og stilbevidste kunstnere som Astrid Sonne, Baest, Bikstok, Jada og Lydmor de allerede offentliggjorte , Barselona og Scarlet Pleasure.

 

Aktivistisk stilhedsoptog og partikelfysik
Hundredvis af kunstnere, forfattere, forskere, talere og arkitekter sætter desuden gang i tankevækkende debatter, aktivistiske workshops og uforudsete sanseoplevelser blandt festivalbyens 130.000 indbyggere.

 

Den schweiziske kunstner Claudia Comte skaber et mødested i form af en træstamme-skulptur i campingbyen, mens Hannah Tocicki Anbert, uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2016, inviterer til et stilhedsoptog, der tavst, uproduktivt og langsommeligt bevæger sig gennem festivalbyen som en kommentar til et præstationspresset ungdomsliv.

 

I år får kunsten desuden følgeskab af naturvidenskaben, når den internationale forskningsorganisation CERN og Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet udfordrer festivalgæsterne til at se verden på nye måder gennem videnskabelig aktivisme og partikelfysik.

 

LÆS PRESSEMEDDELELSE:
Roskilde Festival inviterer til stilhedsoptog og partikelfysik

 

Flere offentliggørelser på vej
Roskilde Festival offentliggør yderligere en håndfuld musiknavne inden festivalen, og de kommende måneder byder på mange flere nyheder om kunsten, aktivismen og madoplevelserne.

 

Læs beskrivelser alle kunstnere på roskilde-festival.dk

 

Roskilde Festival finder sted gennem otte dage fra lørdag 29. juni til lørdag 6. juli 2019.

 

Partout-billetter koster 2100 kroner, mens endagsbilletter koster 1050 kroner.

 

Billetter sælges via roskilde-festival.dk.

 

Roskilde Festival arrangeres af Foreningen Roskilde Festival og skabes af 30.000 frivillige. Alt overskud fra festivalen doneres til humanitært, almennyttigt og kulturelt arbejde til gavn for især børn og unge. Siden begyndelsen i 70'erne har Roskilde Festival genereret over 385 millioner kroner til udlodning.

 

Læs om festivalens engagement og organisering i årsskriftet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Thomas Lenler Olesen, presseansvarlig, danske medier
E-mail: press@roskilde-festival.dk
Telefon: +45 30 10 82 81
Presserum: roskilde-festival.dk/da/presse/presserum

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 29. juni til 6. juli 2019.

 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon
Non-profit since 1972