Pressemeddelelse
9. maj 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MADS CHRISTENSEN ER VILD MED VAND - OG NY AMBASSADØR FOR HAVNENS DAG

 
 
 
 

Lørdag den 25. maj 2019 byder Vild med Vand-projektet for 4. gang til Havnens Dag. Her inviteres alle danskere ned i deres lokale havn for at opleve alle de spændende muligheder for fritidsaktiviteter, de danske havne tilbyder. I år er ambassadøren Mads Christensen.

 
 
 
 

Mads Christensen er ambassadør for Havnens Dag i 2019. Foto: Dansk Sejlunion. Se og hent flere fotos til fri redaktionel brug her

 
 
 
 

I år er mere end 80 lystbådehavne med på Havnens Dag, lørdag den 25. maj. Det betyder masser af gratis aktiviteter for alle aldre - lige fra sejlads, kajak og undervandsjagt til eksempelvis jollesejlads for børn, stand up paddle og fiskeri.

 

Ny ambassadør for Havnens Dag er forfatter og foredragsholder Mads Christensen, der selv har en kæmpe passion for livet på vandet.

 

"Jeg elsker at opholde mig på min båd og opleve livet på havnen. Jeg nyder hele atmosfæren og er i det hele taget vild med at være på vandet. Men det er en fare, at mange danskere ofte opfatter en havn som et lukket miljø, for intet kunne være mere forkert. Jeg stiller derfor med stor glæde op som ambassadør for Havnens Dag, fordi den dag for alvor er med til at skabe opmærksomhed om havnelivet og dets mange muligheder," siger Mads Christensen, der selv dyrker både dykning, sejlads og stand up paddle samt alle tænkelige vandaktiviteter, han ellers kan komme i nærheden af.

 

Håber begejstring vil smitte
Havnens Dag er en del af projektet Vild med Vand, som Dansk Sejlunion og Foreningen for Lystbådehavne I Danmark (FLID) står bag. Projektet er støttet af Nordea-fonden.

 

"I år er ambassadørvalget faldet på Mads Christensen, fordi han har en stor kærlighed til vandet, havnen og alle de aktiviteter, en havn byder på. Det er måske ikke den offentligt mest kendte side af Mads, men han har både holdninger og en kæmpe entusiasme for livet på vandet. Vi er derfor helt sikre på, at hans begejstring kan smitte og inspirere danskerne til at prøve kræfter med de mange aktiviteter på Havnens Dag," siger Christian Lerche, direktør i Dansk Sejlunion.

Alle kan finde deres nærmeste Havnens Dag-arrangement på vildmedvand.dk.

 

Havne som kulturcentre

Vild med Vand-projektet handler om at åbne havnene op, så alle får øjnene op for de uendeligt mange udfoldelsesmuligheder, som havnen og vandet byder på. Det er et budskab, som Mads Christensen har let ved at støtte op om:

 

"De danske havne gør i dag meget for at være åbne. Men de kunne gøre endnu mere for at blive lokale kulturcentre med et væld af aktiviteter. I mine øjne burde man tillade at fiske og bade fra alle moler og hele tiden skabe indhold for gæsterne med fester på stranden, koncerter og alt muligt andet for at få danskerne ned på havnemolerne," siger han og fortsætter:

 

"Jo flere aktiviteter, de enkelte havne kan skabe, jo flere mennesker kommer på havnen i det daglige - og det vil smitte af på alle klubber og aktiviteter. Der er intet værre end en havn, der er reduceret til en parkeringsplads for både, og derfor er det mig en stor glæde at kunne være med til at vise danskerne, hvor fedt det er at deltage i havnelivet som ambassadør for Havnens Dag," siger Mads Christensen.

 

Opvokset ved vandet
Mads Christensen, 54, er selv opvokset tæt på en havn - qua barndommen i Kolding, hvor han blandt andet var windsurfing-instruktør, dengang windsurfing var helt nyt. Sejlads blev det også til, og den interesse har han holdt fast i lige siden - også i dag, hvor han har egen båd og hver sommer nyder sejlerferie rundt i danske og nordiske farvande med familien, der udover ham selv tæller hustru og tre børn i teenagealderen.

 

"Jeg håber, Havnens Dag kan inspirere flere, så de danske havne får nyt liv på kajen, i klubberne og i butikkerne. TV 2's programmer med familien Beha inspirerer med sikkerhed mange - men jeg ved, at det først er, når man selv får lov at prøve, man for alvor finder ud af, der er et fedt fritidsliv på en havn. Jeg elsker selv at padle rundt i de havne, jeg besøger," siger Mads Christensen.

 
 

Mads er selv vild med vand - og der bliver rig lejlighed til - gratis - at prøve alt i en havn på Havnens Dag d. 25. maj. Foto: Dansk Sejlunion. Se og hent flere fotos til fri redaktionel brug her

 
 
 
 
 
 
 
 

 

BAGGRUND

 

Dyb alvor bag Havnens Dag og Vild med Vand

Flere end 80 havne landet over er i år tilmeldt Havnens Dag. Hver havn har sine egne aktiviteter på dagen. Der vil være små og store overraskelser - med mulighed for at prøve alt fra ribbåd, sejlads, krabbevæddeløb, kajak og dykning til harpunfiskeri, stand up paddle og meget andet. De fleste havne gør samtidig en fest ud af dagen med en masse smagsprøver, mad og drikke, musik og anden underholdning. Se, hvad der sker i den lokale havn på vildmedvand.dk.

 

Bag de mange festlige aktiviteter på Havnens Dag gemmer sig en dyb alvor. Vild med Vand udspringer af en ambition om at øge aktivitetsniveauet i havnene, forklarer Jesper Højenvang, direktør i Foreningen af Lystbådehavne i Danmark.

 

"Hele ideen med Vild med Vand er, at alle aktørerne på havnene viser sig frem - og rigtigt mange holder i dag deres åbne aktiviteter omkring Havnens Dag. Men havnene skal også byde velkommen med aktiviteter hele året. Havnens Dag handler i sidste ende om at få flere mennesker til at bruge vandet og den lokale havn. Ønsket er nye medlemmer og havnebrugere, for at vi kan sikre sunde miljøer og havne med masser af liv," siger Jesper Højenvang.

 

140.000 Havnens Dag-besøgende i 2018
Christian Lerche, Dansk Sejlunion, ser meget frem til Havnens Dag, som i år afvikles for fjerde gang - efter støt stigende besøgstal de første tre år:

 

"I 2018 var der omkring 140.000 besøgende i de deltagende havne. Vi venter måske lidt færre i år, da vi har skruet ned for antallet af deltagende havne for til gengæld at fokusere endnu mere på de havne, som vi ved, har engagement og drive til at løfte et bredt udbud af aktiviteter på Havnens Dag. Med 80 tilmeldte havne over hele landet kan man med sikkerhed finde en lokal havn tæt på, hvor der dagen igennem vil være aktiviteter for hele familien," siger han og fortsætter:

 

"Det imponerer mig hvert år at opleve de mange frivillige, der lægger så meget energi i at skabe en god dag for de besøgende på Havnens Dag. Det er dem og deres passion for livet på vandet og i havnen, der skal sikre, at Vild med Vand også lang sigt bliver en succes," siger Christian Lerche.

 

Mads er vild med alle aktiviteter på vandet. Foto: Dansk Sejlunion. Se og hent flere fotos til fri redaktionel brug her

 

Havnens Dag - flere end 1.000 aktiviteter
På Havnens Dag, lørdag den 25. maj, vil der landet over være flere end 1.000 forskellige aktiviteter for alle aldre. For at skabe sig overblik over, hvad de enkelte havne tilbyder, kan man finde sin Vild med Vand-havn på vildmedvand.dk og dermed se hvilke aktiviteter, der sker tættest på en selv.

 

FAKTA

  • Havnens Dag finder sted lørdag den 25. maj. Det er fjerde gang, at Havnens Dag afvikles som landsdækkende begivenhed (enkelte havne har valgt andre datoer)
  • Havnens Dag er en del af Vild med Vand-projektet, som Dansk Sejlunion og Foreningen for Lystbådehavne I Danmark (FLID) står bag.
  • Projektet er støttet af Nordea-fonden og har til formål at gøre det lettere for danskerne at tage del i de aktiviteter, oplevelser og muligheder, som fritidslivet på havnen og vandet kan byde på. Det handler kort sagt om at åbne havnene op, så alle i lokalområdet oplever havnen som et lokalt samlingspunkt for oplevelser, fællesskab og vandaktiviteter for enhver smag.
  • Der er omkring 80 Vild med Vand-havne i Danmark - find dem HER
  • Alle er velkomne på Havnens Dag - langt de fleste aktiviteter er gratis. Find din lokale havn HER
  • Havnens Dag blev afviklet første gang i 2016 - i 42 havne og med ca. 60.000 besøgende på landsplan. I 2017 var dobbelt så mange havne med, deltagertallet nåede op omkring 100.000. I 2018 besøgte mere end 140.000 gæster Havnens Dag i de cirka 90 deltagende havne.

Læs mere om Vild med Vand på vildmedvand.dk eller besøg deres sociale medier herunder:

 
Social media icon Social media icon Social media icon
 

Vedhæftede filer

Mads Christensen1.jpg
Mads Christensen3.jpg
HavnensDag_04.mp4
vild-med-vand-logo-stor.jpg
31madschr060519.jpg
 
Kontaktinformation

 

Vild med Vand

Presseansvarlig Flemming Ø. Pedersen,

Tlf. 8820 7007

flemming@vildmedvand.dk

 

Xponering

Søren Hedman

Tlf. 40 57 97 15

sh@xponering.nu

 

Lennart Løfberg

Tlf. 22165010

ll@xponering.nu