ERHVERVSNYT

 
 
 
Glostrup Kommune Skyline
 
 
 
 

Nyhedsbrevet for Glostrups erhvervsliv

 
unknown documenttype 'template' 11. december 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Borgmester John Engelhardt

Glædelig jul og godt nyt arbejdsår

 

Tak for en god erhvervskonference på Glostrup Park Hotel. Jeg synes efterhånden, vi har fundet det rette format med nogle spændende oplæg og en masse gode snakke på tværs af netværket.

 

Jeg vil også gerne sige tak til de virksomheder, der påtager sig et særligt stort socialt ansvar her i Glostrup - i tæt samarbejde med jobcentret.


Her i nyhedsbrevet kan I møde nogle af de virksomheder, der har succes med en skarp CSR strategi.

 
 
 
 

I den sammenhæng vil jeg også nævne, at Glostrup deltager i et nyt projekt sammen med Den Sociale Kapitalfond. Det kan måske være interessant for din virksomhed at søge om at være med. Læs mere om det i den første artikel.

 

Er du på udkig efter finansiering til nye vækstplaner eller nye eksportmuligheder, så kan du med fordel læse artiklerne om Vækstfonden og EKF Danmarks Eksportkredit.

 

Tænker du og din virksomhed på at udvide med nogle ekstra kvadratmeter, så vil jeg lige nævne, at Glostrup Kommune principielt har afskaffet byggesagsgebyrer og erstattet det med et fast gebyr på 1.000 kr. for alle byggetilladelser. Det har vi valgt for at gøre det billigere og mere smidigt for virksomheder og Glostrups borgere.

 

Julen er en travl tid for mange virksomheder - ikke mindst i detailbranchen. Jeg håber, at I alle får en forrygende julemåned, der samtidig kan være et godt afsæt for jer ind i det nye år.

 

Lad mig slutte af med at sige, at min dør står åben, hvis I har forslag til, hvordan vi kan styrke vores samarbejde med erhvervslivet.

 
 
 
 
 
 

Virksomheder får hjælp til vækst - og tager socialt ansvar

 

To virksomheder fra Glostrup Kommune har mulighed for at deltage i et nyt projekt, hvor de blandt andet får hjælp fra professionelle forretningsudviklere til at skabe vækst i virksomheden, hvis de samtidig tager et socialt ansvar og ansætter udsatte borgere.

 

Professionel rådgivning og sparring fra forretningsudviklere og undervisning af eksperter inden for strategi og bestyrelsesarbejde, økonomistyring, afsætning, rekruttering og meget mere. Det er blot nogle af de væksttilbud, der venter de to Glostrup virksomheder, der kommer med i projektet Vækst med social bundlinje. Til gengæld skal virksomhederne være indstillet på at ansætte flere udsatte borgere i virksomheden.

 
 
 
 

Over 400.000 danskere står i disse år uden for arbejdsmarkedet, og mellem 7-8 procent af en ungdomsårgang kommer hverken i job eller i uddannelse.

 
 
 
 

Hvis udfordringen skal løses, skal der tænkes nyt, og Den Sociale Kapitalfond, der er en del af projektet, har tidligere oplevet stor succes med målrettede vækstprogrammer for virksomheder, der gerne vil tage et særligt socialt ansvar.

 

Investering betaler sig

Virksomhederne betaler ikke for at være med ud over den arbejdstid, de investerer i projektet. Til gengæld skyder kommuner og fonde penge i projektet, og kommunerne betaler mere, jo flere udsatte borgere, der kommer i arbejde. Det forventes, at kommunernes investering hurtigt vil tjene sig hjem i form af sparede udgifter til overførselsindkomster samt øgede skatteindtægter.

 

Metoden kaldes 'Payment by Results' og har tidligere været afprøvet i blandt andet USA, Storbri-tannien og Finland med store perspektiver. I Danmark er det første gang den bliver afprøvet.

 

- Vækst og velfærd er to vigtige dagsordner. Ved at kombinere dem kan vi give to udvalgte virksomheder i Glostrup et boost, og samtidig bliver der plads til nogle af vores udsatte borgere, som har svært ved at finde deres rette hylde på arbejdsmarkedet. Det er et spændende projekt, som jeg har store forventninger til, siger borgmester John Engelhardt.

 

To virksomheder fra Glostrup Kommune får mulighed for at deltage i projektet. Der er ansøgningsfrist 28. februar 2018. Interesserede virksomheder kan finde ansøgningsskemaet på Socialkapitalfond.dk

 

Fakta om projektet

Vækst med social bundlinje er et partnerskab mellem Den Sociale Kapitalfond, Erhvervsministeriet samt en række fonde og kommuner. Projektet blev lanceret i marts 2017, og Glostrup træder ind i tredje runde sammen med Albertslund og Kolding.

 

Kontaktpersoner

Den Sociale Kapitalfond: Maria Fester Petersen, projektleder, mfp@socialkapitalfond, tlf. 4045 8956.

Glostrup Kommune: Niels Thede Schmidt-Hansen, erhvervschef, niels.schmidt-hansen@glostrup.dk, Tlf. 4323 6340.

 
 
 
 
 
 

Mød Vækstfonden i Glostrup 11. januar, og hør om finansiering til din virksomhed

 

Det kan være svært for små og mellemstore virksomheder at skaffe finansiering til deres vækstplaner. Ofte fordi de ikke kan stille sikkerheder nok for deres lån, eller fordi deres egenkapital er for lille. Her kan Vækstfonden hjælpe. Vækstfonden har allerede finansieret flere end 6.600 virksomheder landet over. Så har du ambitioner om vækst og en solid plan for din virksomhed, kan Vækstfonden sikkert også hjælpe dig.

 

Du har mulighed for at møde Vækstfonden i Glostrup 11. januar på Glostrup Park Hotel. Det foregår i tidsrummet kl. 8-10, hvor Vækstfonden også byder på morgenbrød.

 

Her vil souschef Peter Vincensen, sammen med kolleger fra Vækstfonden, informere om de forskellige muligheder du har for at finde finansiering i forbindelse med vækstplanerne i din virksomhed. Mød også Green Circle A/S, og hør virksomhedens væksthistorie og om samarbejdet med Vækstfonden. Til sidst vil der selvfølgelig være mulighed for at få en én-til-én-snak med både Peter Vincensen og andre medarbejdere fra Vækstfonden.

 
 
 
 

Peter Vincensen, souschef i Vækstfonden.

 
 
 
 

Det er gratis at deltage i arrangementet, og du kan tilmelde dig via Erhvervssammenslutningens
hjemmeside.

 

Om Vækstfonden

Vækstfonden er statens finansieringsfond, som medvirker til at skabe flere vækstvirksomheder ved at stille kapital og kompetencer til rådighed. I samarbejde med private investorer har fonden siden 1992 medfinansieret vækst i over 6.600 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 20 mia. kr. Vækstfonden investerer med egenkapital i partnerskab med private investorer og finansierer med lån og kautioner i samarbejde med danske finansieringsinstitutter. Læs mere på vf.dk.

 

Det er Glostrup Kommune som sammen med Erhvervssammenslutningen hjælper Vækstfonden med at markedsføre arrangementet, og derfor kan du selvfølgelig også regne med at møde andre lokale virksomheder til networking 11. januar.

 
 
 
 
 
 

Succesfulde virksomheder kræver ordentlig finansiering - om EKF Danmarks Eksportkredit

 

Varelagre, nye maskiner og anlæg og udgifter til råvarer og materialer trækker alt sammen på likviditeten. Skal vækstplaner blive til virkelighed, kræver det ofte ekstra finansiering i banken, men banken låner sjældent penge ud, uden at have sikkerhed for, at de får dem igen.


Går en del af jeres produktion til eksport er der dog hjælp at hente hos EKF Danmarks Eksportkredit. EKF er ejet af den danske stat og er sat i verden for at understøtte danske eksportvirksomheder med henblik på at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark.

Drømmer du om

  • at sige ja til ordrer og vide, at I har kapital nok til at udføre dem?
  • at give kunden sikkerhed for forudbetalingen?
  • at udvide produktionen, selvom din bank vil have ekstra sikkerhed for at sige ja til at finansiere det?

Det kan EKF hjælpe dig med.

 

Brug EKF, når du mangler kapital
Hos EKF kan din virksomhed få en kredit, der giver jer større manøvrerum i det daglige og muskler til at udvide og udvikle virksomheden, fordi EKF kautionerer over for jeres bank. I kan få kredit, både når I selv eksporterer, og når I er underleverandør til eksport. Kreditten kan bruges til at dække virksomhedens løbende driftsudgifter eller til at tage flere kunder og større ordrer ind. I kan også bruge den til at udvide forretningen med nye maskiner og anlæg, og EKF hjælper både små og store virksomheder.

 

Afdæk risici ved eksport

Eksport til eksotiske lande byder på masser af muligheder, men der er også meget, der kan gå galt. En eksportkreditgaranti er en forsikring mod de risici, der kan være ved at handle og investere i andre lande. Med en eksportkreditgaranti fra EKF i ryggen er virksomheden og jeres bank sikre på at få pengene, selvom køber ikke kan eller vil betale. For eksempel når politiske forhold i et land gør forretningen umulig. Går noget galt, betaler EKF.

 

Når EKF tager risikoen, får I og jeres kunde langt bedre muligheder for at få finansieret jeres indbyrdes forretninger. Det er vigtigt, for finansiering bliver en stadig mere afgørende faktor i international handel.

 

Læs mere på www.ekf.dk eller kontakt din bank, så de sammen med EKF kan hjælpe med at understøtte jeres eksport.

 
 
 
 

Jacobsens Bakery er en af de virksomheder, der har haft glæde af samarbejdet med EKF.

 
 
 
 
 
 

TIMEmSYSTEM har stor glæde af vækstforløb med Væksthuset

 
 
 
 

TIMEmSYSTEM er en softwarevirksomheder inden for tids- og ressourceplanlægning. For nylig er de flyttet fra Brøndby til Glostrup, hvor de har fundet nyt hjem til deres virksomhed i Stationsparkens moderne kontormiljø.

 

Improve Your Workflow er mottoet for TIMEmSYSTEM, hvor de to ejere Jan Badura og Khanh Ngyuen siden 1998 har drevet virksomheden med sikker hånd og øje for fremtiden.

 

"Vi er vokset stille og roligt, vores kunder er primært indenfor det offentlige, fx bruger mange uddannelsesinstitutioner og statslige organisationer vores produkter. Så efterspørgslen efter vores løsninger har været ret stabil. Vi sælger direkte til kunden og håndterer også support og integrering af systemet, som vi kan skræddersy til den enkelte. Vores erfaring med området går tilbage til 90'erne, og vi har, når jeg selv skal sige det, bygget en solid produktportefølje op og fået gode samarbejdsaftaler i hus. Det nyder vi godt af nu," siger Jan Badura.

 

Tid til nye kompetencer

Men der er altid plads til at gøre tingene anderledes, derfor tog Jan og Khanh kontakt til Væksthus Hovedstadsregionen, hvor de sammen med Væksthusets konsulent fik lagt en vækstplan og deltog i et lederudviklingsforløb, som gav dem nye kompetencer og mulighed for at skærpe deres roller som virksomhedens ledere.

 

"Alle har brug for at blive løftet med jævne mellemrum. Vi har kørt hårdt på i nogle år, men havde brug for en timeout, hvor vi rettede fokus på at udvikle os. Hvis du skal styre din virksomhed mod nye mål, er du sommetider nødt til at stoppe op og kigge indad. Så det gjorde vi, og nu er vi mere end klar til at møde fremtiden," fortæller Jan Badura.

 

Nu hedder hjemmeadressen Glostrup, og TIMEmSYSTEM fortsætter med at gøre, hvad de er bedst til -  nemlig udvikle software, rådgive og skabe vækst.

 
 
 
 

Khanh Nguyen

Jan Badura

 
 
 
 
 
 

Glostrup Park Hotel vinder erhvervsprisen 2017

 
 
 
 
Klik på billedet, og se videoen.

Mikael Melander, Glostrup Park Hotel.

Med sine 50 år er Glostrup Park Hotel en etableret "institution" i Glostrup Kommune.

 

På mange måder er dette års vinder en af de mere ikoniske virksomheder i Glostrup.

 

Stort set alle i Glostrup kender hotellet - og ved hvad det står for.

 
 
 
 

Glostrup Park Hotel repræsenterer et stærkt brand i den eksklusive ende. Og det er samtidig et brand, der når langt ud over Glostrups grænser. Via deltagelse til konferencer og hotelbesøg - eller måske bare en god middag på restauranten - stifter tusindvis af mennesker årligt bekendtskab med Glostrup via hotellet. Og Glostrup Park Hotel er derfor med til også at brande kommunen positivt.

 

Fra 2015 til 2016 har Glostrup Park Hotel haft en omsætningsfremgang på 47 % (fra 13,61 mio. kr. til 20,02 mio. kr.). Antallet af ordinært ansatte medarbejdere er steget med 17 % i samme periode (42 medarbejdere til 49 medarbejdere).

 

Glostrup Park Hotel har udvidet med to byggerier i perioden mellem 2013-2016 til i alt 175 mio. kr., og hotellet står på den måde som et fint fysisk eksempel på vækst i Glostrup.

 

I Glostrup Park Hotel er de samtidig også opmærksomme på at hjælpe ledige videre via ansættelse i fleksjobs, som voksenelev eller via støttet beskæftigelse som løntilskud og virksomhedspraktik.

 

Et stort tillykke til Glostrup Park Hotel.

 

Klik på billedet, og se direktør Mikael Melander fortælle om virksomheden.

 
 
 
 
 
 

Årets modtagere af Glostrup Kommunes CSR diplomer

 

Der var hele tre virksomheder, der løb med et CSR diplom i år. Leif M Jensen, Autohuset Glostrup og Frandsen El har alle vist, at det er muligt at få succes med en skarp CSR profil. Overrækkelsen af diplomerne fandt sted ved en reception på Glostrup Rådhus 15. november.

 

Det er stærkt gået, og de fortjener at blive hædret for at turde påtage sig et stort socialt ansvar - og ikke mindst opnå succes med det.

 

Klik på billederne, og se de tre virksomheder fortælle, hvorfor netop de formår at lykkes med CSR.

 
 
 
 
Klik på billedet, og se videoen.

Leif M Jensen A/S

Klik på billedet , og se video.

Autohuset Glostrup A/S

Klik på billedet, og se videoen.

Frandsen El A/S

 
 
 
 
 
 

Første tildeling af Glostrup Kommunes Iværksætterdiplomer

 

I Glostrup er vi vilde med nye virksomheder, der klarer sig godt. På erhverskonferencen blev to virksomheder hædret for deres iværksætterevner.

 

Både Badmodul og Labance har på kort tid formået både at etablere sig i markedet og haft overskud til at levere solide væksttal.

 

De er derfor dette års vindere af Glostrup Kommunes Iværksætterdiplom. Tillykke til årets tydeligste Iværksætterstjerner på Glostrups himmel.

 

Klik på billederne, og se en kort video med de to dygtige iværksættere.

 
 
 
 
Klik på billedet, og se videoen.

Badmodul A/S

Klik på billedet, og se videoen.

Labance

 
 
 
 
 
 

Arbejdskraft til din virksomhed

 

Jobcentret står klar til at hjælpe med jobprofiler til din virksomhed. Du er altid velkommen til at kontakte jobcenterchef Nicolaj Drøschler på tlf. 4323 6770. Du kan også fange Nicolaj på hans mail nicolaj.droschler@glostrup.dk

 

Kontormedarbejder med stærke engelskkundskaber

Kvinde, 53 år

Engageret, samvittighedsfuld, omhyggelig

 

Koordinator (IT), medialogi - Aalborg Universitet

Kvinde, 35 år, international profil

Godt humør, flittig, ansvarlig

 

Ufaglært maskinoperatør 1978-2017

Mand, 59 år

Stabil og kvalitetsbevidst medarbejder

 

Fødevareteknolog, produktspecialist

Kvinde, 32 år

Initiativrig person med drive. Elsker at frembringe nye ideer og finder inspiration i den molekylære gastronomi.

 

Social- og sundhedshjælper

Kvinde, 35 år

Positiv, smilende og besidder en humoristisk sans, hvilket kan være med til at skabe et imødekommende miljø for borgerne og en god atmosfære blandt kollegerne.

 

Diplomingeniør - produktion (Professionsbacheloruddannelse), DTU

Mand, 35 år

Logisk og struktureret, stor interesse for energisektoren. Fik 12 i bacheloropgave om biogasproduktion.

 

Økonomimedarbejder

Mand, 62 år

Resultatorienteret og meget pligtopfyldende

 

Lagermedarbejder

Mand, 53 år

Mange års erfaring som lagermedarbejder - fleksibel og pligtopfyldende.

 

Mediegrafiker

Kvinde, 40 år

Kreativ, dygtig og med mange års erfaring.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ring endelig - vi hjælper gerne.

Erhvervskontakter i kommunen

 

Du er altid velkommen til at kontakte Glostrup Kommune med spørgsmål eller kommentarer:

 

Formand for Vækst- og Beskæftigelsesudvalget

piet.papageorge@glostrup.dk

Tlf. 2878 1234

 

Erhvervschef

niels.schmidt-hansen@glostrup.dk

Tlf. 4323 6340

 

Glostrup Jobcenter

virksomhedsservice@glostrup.dk

Tlf. 4343 0662

 

Glostrup Ejendomme

glostrupejendomme@glostrup.dk

Tlf. 7023 6110

 
 
 
 
Glostrup Kommune