Pressemeddelelse
8. november 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Preview image
 
 
 
 

Den Olympiske Komite kårer dansk sportsbyggeri som et af verdens bedste

 
 
 
 

Danmark var med forrest, da Den Internationale Olympiske Komite (IOC) og Den Internationale Paralympiske Komite (IPC) hædrede verdens bedste sportsbyggerier ved en stor galleevent i Køln i går aftes den 7. november. Her løb Musholm i Korsør nemlig med to af aftenens prestigefulde priser.

 
 
 
 

Der var stor glæde i den danske lejr, da sports- og feriecentret Musholm blev hædret med hele to priser ved den store gallaevent, hvor The International Association for Sports and Leisure Facilities (IAKS) på vegne af IOC og IPC hædrede verdens bedste sportsbyggerier. Den ene pris var i kategorien "indendørs sports- og fritidsfaciliteter", som Musholm modtog for sin enestående arkitektur, funktionalitet og sociale bæredygtighed.

 

- Vi er drevet af at skabe muligheder for mennesker - med arkitekturen som drivkraft. Det er derfor en stor ære at blive hædret for netop dette. Ikke mindst af Den Internationale Paralympiske Komite, da det vidner om, at vi har skabt et sted med potentialet til at løfte livskvaliteten for mennesker uanset livsvilkår. Et sted, der giver alle mulighed for at mærke adrenalinen og få oplevelser ud over det sædvanlige. Det er æstetik, oplevelser og tilgængelighed i smukt samspil, fortæller Anders Tyrrestrup, partner i AART architects.

 

AART architects har stået i spidsen for designet og projekteringen af Musholm med Keingart, UrbanLAB og MOE som underrådgivere og Bexcom som konsulent.

 

Åbner for nye perspektiver på sportsbyggeri

Den anden pris var den såkaldte IPC/IAKS Distinction Award, som Musholm modtog specifikt for sin unikke tilgængelighed. Som det lyder i begrundelsen, åbner Musholm for nye perspektiver på at skabe sportsaktiviteter for alle - uanset alder og livsvilkår - og det gælder ikke blot for sportsudøverne, men også for tilskuere.

 

- Distinction Award gives for helhedstænkningen i byggeriet og for brugervenligheden i forhold til tilgængelighed, og vi er stolte af, at Musholm her er et af de førende steder i verden. Vores filosofi bag byggeriet har været, at tilgængeligheden skal mærkes, men ikke ses - med andre ord er den en integreret og naturlig del af omgivelserne. Det handler altså ikke kun om de konkrete sportsaktiviteter, men også om alt det ved siden af sporten, som Musholms rammer er med til at understøtte, blandt andet fællesskabet og det at kunne færdes selvstændigt omkring, fortæller Henrik Ib Jørgensen, direktør på Musholm og i Muskelsvindfonden.

 

Som et nybrud inden for tilgængelig arkitektur har Musholm tiltrukket stor international opmærksomhed. Det er derfor ikke første gang, at Musholm bliver hædret ude i verden. Sidste år modtog sports- og feriecentret hovedprisen ved IAUD Awards i Japan for at sætte nye standarder for, hvordan det byggede miljø kan understøtte inklusion, når det gælder mennesker med funktionsnedsættelser. Derudover har det været udstillet på Den Internationale Arkitekturbiennale i Venedig og den danske pavillon ved De Olympiske Lege i Rio de Janeiro.

 
 
 
 
 
 
 
 

Fakta om Musholm

Musholm er en registreret socialøkonomisk virksomhed, hvor overskuddet geninvesteres i tilbud om ferie- og sportsaktiviteter for mennesker med handicap. Fyrtårnet i byggeriet er den runde multihal, der giver rum træningslejre, konferencer, koncerter og fritidssport.

 

Musholms formål er at øge sundheden blandt mennesker med handicap, og i multihallen kan man derfor gå fra ro til ræs på et splitsekund og dyrke alle tænkelige former for kørestolssport. Musholm imødekommer på den måde behovene hos mennesker med forskellige funktionsnedsættelser - selv om behovene ofte ikke er de samme. Det betyder, at tilgængelighed er så integreret i feriecentrets design og arkitektur, at man som gæst kun bemærker den, hvis man har brug for den.

 

Kreditering af pressefotos

Pressefoto 1: Krediteres Kirstine Mengel

Pressefoto 2: Krediteres Jens Markus Lindhe

Pressefoto 3-4: Krediteres Muskelsvindsfonden

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Jesper Hallstrøm Eriksen

Kommunikationschef

41 96 35 26

jhe@aart.dk

AART architects A/S